'Game of Thrones'-makers over de "blunder met het koffiekopje"

GOT-showrunners over de blunder met de koffiekop

De grootste fout van het achtste seizoen was toongevend voor het hele seizoen.

Jim Pedd, 2 september 2019 om 19:14

Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss hebben voor het eerst gereageerd op de koffiekop die te zien was in aflevering vier van seizoen acht, The Last of the Starks.
Fans zagen in de aflevering opmerkelijk genoeg een koffiekop van de Starbucks. HBO wist dat later digitaal te verwijderen, waarop de zender grapte: “de latte die in de aflevering te zien was, was een foutje. Daenerys had een kruidenthee besteld.” Maar het was een serieuze fout, want in de finale was ook al een plastic waterflesje te zien.

Lees ook: 'Kit Harington' wil Longclaw zwaard uit 'Game of Thrones' maar HBO weigert

Eindelijk een reactie
Benioff en Weiss zijn erg stil gebleven sinds het einde van de serie. Maar tijdens een interview met het Japanse Star Channel reageren ze dan eindelijk. “Ik meen dat bij Perzische tapijten de traditie geldt dat je een foutje maakt tijdens het maken van het tapijt, omdat God de enige is die iets perfects kan maken. Dus voor ons was dat de reden,” grapte Benioff.

Lees ook: Waarom [...] zo eindigt als hij doet in 'Game of Thrones'

“Daarom plaatste ik die koffiekop daar. Heel bewust, een statement van onze imperfectie,” vulde Weiss aan. Maar serieuzer: “We concentreerden ons zoveel op Daenerys en Jon Snow, dat we de koffiekop niet zagen staan,” aldus Benioff. “Dus in eerste instantie kon ik het niet geloven. Daarna schaamde ik me: hoe hadden we dat niet kunnen zien? En later werd het juist grappig. Dit is gewoon een foutje, en nu eigenlijk wel grappig.”

Bron: CB

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, David Benioff, DB Weiss

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws