'The Crown' vindt zijn Margaret Thatcher: Gillian Anderson!

'The Crown' vindt zijn Margaret Thatcher!

Nog een maandje of wat en dan gaat de fantastische serie verder.

Jim Pedd, 8 september 2019 om 18:25

Actrice Gillian Anderson is straks inderdaad te zien als Margaret Thatcher in het vierde seizoen van Netflix-serie The Crown. De opnames van dat seizoen gaan binnenkort al van start en draaien ook om de komst van Princess Diana.
The Crown volgt het persoonlijke en publieke leven van Queen Elizabeth II. De eerste twee seizoenen speelden zich af in de jaren vijftig en zestig en de volgende twee in de jaren zeventig en tachtig. Dat waren behoorlijk tumultueuze tijden voor het Verenigd Koninkrijk, vooral toen Margaret Thatcher, The Iron Lady, de eerste vrouwelijke premier van het land werd. Nu is bevestigd dat die rol gespeeld zal worden door Anderson.

Lees ook: Netflix onthult eerste teaser-trailer 'The Crown' seizoen 3!

Nu officieel
Dat blijkt uit de sociale media die Netflix op heeft gezet voor de serie. Anderson laat in een kort statement weten dat ze ernaar uit kijkt om zich bij de cast en crew van de serie te voegen. Ze is blij “zo’n complexe en controversiële vrouw te spelen. Thatcher was zonder twijfel een formidabele vrouw, maar ik kijk er heel erg naar om onder de oppervlakte te duiken”.

Lees ook: Nieuwkomer Emma Corrin is prinses Diana in 'The Crown' S4


Lees meer over: The Crown, Netflix, Gillian Anderson

Populair nieuws