search

Ons nieuws van zondag 8 september 2019

'The Crown' vindt zijn Margaret Thatcher: Gillian Anderson!
Series / Nieuws

'The Crown' vindt zijn Margaret Thatcher: Gillian Anderson!

Nog een maandje of wat en dan gaat de fantastische serie verder.

Actrice Gillian Anderson is straks inderdaad te zien als Margaret Thatcher in het vierde seizoen van Netflix-serie The Crown. De opnames van dat seizoen gaan binnenkort al van start en draaien ook om de komst van Princess Diana.

The Crown volgt het persoonlijke en publieke leven van Queen Elizabeth II. De eerste twee seizoenen speelden zich af in de jaren vijftig en zestig en de volgende twee in de jaren zeventig en tachtig. Dat waren behoorlijk tumultueuze tijden voor het Verenigd Koninkrijk, vooral toen Margaret Thatcher, The Iron Lady, de eerste vrouwelijke premier van het land werd. Nu is bevestigd dat die rol gespeeld zal worden door Anderson.

Lees ook: Netflix onthult eerste teaser-trailer 'The Crown' seizoen 3!

Nu officieel
Dat blijkt uit de sociale media die Netflix op heeft gezet voor de serie. Anderson laat in een kort statement weten dat ze ernaar uit kijkt om zich bij de cast en crew van de serie te voegen. Ze is blij "zo'n complexe en controversiële vrouw te spelen. Thatcher was zonder twijfel een formidabele vrouw, maar ik kijk er heel erg naar om onder de oppervlakte te duiken".

Lees ook: Nieuwkomer Emma Corrin is prinses Diana in 'The Crown' S4

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen van 'Riverdale' vanaf oktober te zien op Netflix!
Series / Nieuws

Nieuw seizoen van 'Riverdale' vanaf oktober te zien op Netflix!

Het wachten voor de fans is bijna voorbij...

Goed nieuws voor fans van de populaire serie Riverdale. Nu de herfst langzaam maar zeker haar intrede maakt keren er weer heel wat series terug met hun vervolg op Netflix. Dat geldt ook voor Riverdale. Netflix heeft via Instagram dan ook bekend gemaakt wanneer het vierde seizoen van start gaat. Dat is bovendien een stuk sneller dan je mogelijks had verwacht!

Ben je bang dat er heel wat spoilers uit de Verenigde Staten jouw kijkplezier zullen bederven? Dan hebben we goed nieuws! De afleveringen van het vierde seizoen van Riverdale komen namelijk meteen na de uitzending in de Verenigde Staten op Netflix. Dit betekent concreet dat het vierde seizoen in première zal gaan op 10 oktober van dit jaar. Netflix heeft deze bekendmaking zelf via Instagram de wereld ingestuurd. Daar werd een foto geplaatst van het personage 'Archie' uit de reeks die groot nieuws voor ons in petto heeft.

Bekijk op instagram


Lees ook: Er komt een eerbetoon aan overleden Luke Perry in Riverdale' seizoen 4

Eerbetoon aan 'Luke Perry'
Het vierde seizoen van Riverdale belooft van bij de start een emotionele ondertoon te hebben. Zo raakte eerder bekend dat het vierde deel uit de reeks zal worden aangevat met een eerbetoon aan de overleden acteur 'Luke Perry'. Hij overleed eerder dit jaar (op 4 maart) aan een beroerte. De populaire acteur werd slechts 52 jaar oud. De eerste aflevering van het vierde seizoen van Riverdale heeft dan ook zeer toepasselijk de naam In Memoriam gekregen. De schrijver van de serie, namelijk 'Roberto Aguirre-Sacasa' liet eerder via Twitter reeds optekenen dat dit waarschijnlijk de belangrijkste aflevering voor Riverdale wordt van dit jaar.

"Op het ogenblik dat Luke kwam te overlijden hadden we het einde van het derde seizoen reeds volledig uitgedacht. We hebben er dan ook bewust voor gekozen om daar niet nog snel iets tussen te gaan proppen. Op deze manier zou het afscheid immers niet ten volle tot haar recht komen. We hebben dan ook voor onszelf bepaald om eerst even alles te laten bezinken en bijgevolg na te denken over welk eerbetoon nu het meest passend zou zijn om Luke te eren", aldus Aguirre-Sacase in een eerdere reactie.

Het vierde seizoen van Riverdale gaat dus in ieder geval van start op Netflix vanaf 10 oktober.

Lees ook: Riverdale spinoff 'Katy Keene' scoort pilot order
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'What If...' krijgt heel ander uitgangspunt
Series / Nieuws

'What If...' krijgt heel ander uitgangspunt

De MCU-serie wordt echt nog behoorlijk interessant.

MCU-serie What If…? zal toch niet elke aflevering een volledige film behandelen. Dat stelt showrunner Ashley Bradley in een nieuw interview. De animatieserie neemt wel een boel personages uit de 23 films die tot nu toe verschenen in het MCU en doet daar vervolgens verrassende zaken mee.

"Het is maar een gerucht," begon Bradley tijdens een interview met Discussing Film. Gedacht werd eerst dat elke aflevering een van de films zou behandelen. "Kevin zei dat we elke film op een nieuwe manier zullen verkennen. Maar niet elke aflevering draait om één film. In de beelden die we lieten zien tijdens de D23 Expo, zag je een beeld van een Star-Lord T'Challa omdat we wilden zien wat er gebeurt als de werelden van Black Panther en Guardians of the Galaxy botsen. Dat draait dus om twee universa, twee of drie films, die met elkaar verbonden worden."

Lees ook: Eerste blik op Marvels ambitieuze 'What if...?' met Captain Carter!'

Personages uit alle films
De bedoeling is wel om personages uit alle films te laten zien. "Het doel is om de meerderheid van alle personages van de 23 films te laten zien. Je zal ook meerdere personages per aflevering te zien krijgen." In een daarvan zien we dus T'Challa, die we nu kennen als Black Panther, maar in de aflevering het pad van Star-Lord volgt.

Lees ook: Marvels 'What If...?' gooit 'The Infinity Saga' overhoop!

"Dat is heel leuk om aan te werken. Want hoe komt T'Challa terecht op andere planeten? En wat doet hij daar?"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld'-actrice onthult rol in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

'Westworld'-actrice onthult rol in 'The Mandalorian'

Julia Jones in Star Wars op Disney+.

Je kent haar mogelijk uit de HBO-knaller Westworld. Actrice Julia Jones zien we binnenkort ook in de eerste live action Star Wars-serie op Disney+. Ze heeft het heugelijke nieuws zelf mogen onthullen via Twitter. Ze gebruikte daarvoor een nieuwe foto uit de serie The Mandalorian.

Vanaf 12 november zie je de serie rond het personage Pedro Pascal op Disney+ en daarin leer je een bezige premiejager kennen die het universum rondreist en vele personages en uitdagingen op zijn pad treft. Jones gaat daarin haar steentje bijdragen als een nog onbekend personage.

Lees ook: Het verschil tussen Boba Fett en The Mandalorian

Wel een foto van Jones
Via Twitter onthulde de actrice een nieuwe foto waarin we haar mysterieuze personage zien tussen de Mandalorian en Cara Dune, gespeeld door actrice Gina Carano. Andere rollen zijn voor bijvoorbeeld Giancarlo Esposito, Taika Waititi en Carl Weathers.





Lees ook: Poster 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mad Man'-schrijver voor Marvels 'Hawkeye'!
Series / Nieuws

'Mad Man'-schrijver voor Marvels 'Hawkeye'!

Grote naam voor vierde Marvel-serie.

Eind 2021 verschijnt met Hawkeye de vierde Marvel live-action tv-serie op Disney+. Redelijk recent werd de serie aangekondigd en nu is duidelijk wie meehelpt aan het verhaal van de serie rond het personage van acteur Jeremy Renner.

Via Indiewire wordt duidelijk dat Jonathan Igla zich voegt bij het Marvel Cinematic Universe, als schrijver van de serie waarin we de nieuwe Hawkeye leren kennen. Igla is vooral bekend van zijn werk voor de serie Mad Men (2007 - 2015).

Lees ook: Eerste korte clip 'Hawkeye' met nu al gillende fans!

Ook uitvoerend producent
Naast dat Igla meeschrijft aan het verhaal van de serie wordt hij ook de uitvoerend producent. Voor andere series zijn ook al schrijvers bekend, namelijk Malcolm Spellman voor de serie rond de Falcon en de Winter Soldier en Michael Waldron schrijft het verhaal rond de ontsnapte 2012-loki.

In de serie gaat Clint Barton zijn opvolger trainen en dat zie je vanaf eind 2021, uiteraard op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wonder Woman'-regisseur Patty Jenkins tekent bij Netflix
Series / Nieuws

'Wonder Woman'-regisseur Patty Jenkins tekent bij Netflix

Jenkins heeft er wel zin in en gaat drie jaar voor Netflix aan de slag.

Patty Jenkins mag haar invloed blijven vergroten op de mediawereld. Ze heeft een deal van tien miljoen dollar getekend bij Netflix, om daar series te regisseren, produceren en te schrijven. Haar meest recente tv-werk bestond uit detectiveserie I Am The Night.

The Hollywood Reporter stelt dat Jenkins voor drie jaar getekend heeft bij Netflix. Er zijn geen details over het type serie dat ze zal maken en niet over het specifieke ding waar Netflix haar voor wil hebben. Maar dat ze zo lang voor het bedrijf aan de slag gaat, laat in elk geval zien dat ze wel wat ruimte krijgt om te experimenteren en iets op te bouwen.

Wonder Woman
Op dit moment is Jenkins nog bezig met Wonder Woman 1984, een DC-film waarin de prinses uit de titel het op zal nemen tegen aartsvijand Cheetah. Dat is naast Wonder Woman en Monster de enige film die de regisseur gemaakt heeft. Ze staat meer bekend om haar werk op televisie en daarom is dit goed nieuws.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.