'Stranger Things' doet aantal Netflix abonnees flink groeien

Netflix ziet abonnees in derde kwartaal toenemen

De populaire hitserie legt de streaminggigant duidelijk geen windeieren...

Geoffrey Ketels, 10 september 2019 om 13:53

Het is algemeen bekend dat de serie Stranger Things één van de best presterende series is op het streamingplatform Netflix. Analisten hebben nu uitgedokterd dat het derde deel van de reeks zelfs zomaar aan de basis zou kunnen liggen van het toegenomen aantal abonnees in het derde kwartaal van dit jaar.
Het tweede kwartaal van 2019 was er één die niet bepaald bevredigend was voor Netflix, maar het derde kwartaal lijkt daar nu verandering in te hebben gebracht. Ondanks het feit dat de verwachtingen voor het tweede kwartaal niet werden ingelost ziet Netflix haar abonnees in het derde kwartaal terug toenemen. Analisten vermoeden nu dat zomaar even één specifieke serie daarvan aan de basis zou kunnen liggen. Het derde seizoen van Stranger Things zou immers zo'n grote aantrekkingskracht hebben dat het project éénzijdig het aantal abonnees zou hebben doen toenemen.

Lees ook: Cool: 'Stranger Things 3: The Game'!

Hernieuwde interesse in Netflix
De stijging van het aantal abonnees is niet alleen een extra duwtje in de rug van het Stranger Things project, daarnaast heeft het ook een positief effect gehad op de aandelenkoers van Netflix. Het lijkt er dan ook naar uit te zien dat ook investeerders terug over een hernieuwde interesse beschikken in het streamingplatform. Dat is opvallend, want eerder heerste er toch vooral een vrij negatief sentiment ten opzichte van Netflix. Dit negatieve sentiment is uiteraard vooral het gevolg van de aankomende concurrentie onder de vorm van Disney+ en Apple TV+.

Dat het derde seizoen van Stranger Things een niet onbelangrijke meerwaarde zou gaan betekenen voor Netflix werd meteen duidelijk bij de lancering. In de Verenigde Staten was het zelfs het op één na best bekeken programma in het lanceringsweekend. Ze moest alleen de finale van de wereldbeker voetbal voor vrouwen voor zich dulden.

Of het derde seizoen van Stranger Things er daadwerkelijk op zichzelf voor heeft gezorgd dat het aantal abonnees bij Netflix terug zijn toegenomen in het derde kwartaal is uiteraard nog maar zeer de vraag. Hoe het ook zij is dit positief nieuws waardoor Netflix met een goed gevoel de strijd aan kan gaan met de aankomende streamingplatformen van Apple en Disney.

Lees ook: 'Stranger Things' heeft nog een LHBTI-personage

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: Stranger Things, Netflix, serie, Netflix serie

Populair nieuws