search

Ons nieuws van dinsdag 10 september 2019

Apple TV+ lanceert op 1 november en is goedkoper dat Netflix
Series / Streaming-diensten

Apple TV+ lanceert op 1 november en is goedkoper dat Netflix

Bij aankoop van een nieuw Apple-toestel ontvangen klanten één jaar gratis!

Apple heeft bekend gemaakt dat haar streamingdienst Apple TV+ wordt gelanceerd op 1 november. Bovendien werd ook meteen de prijs bekend gemaakt. Deze heeft zowel vriend als vijand weten te verrassen. Apple lanceert haar streamingdienst namelijk tegen een kostprijs van slechts 5 euro per maand voor een familieabonnement.

Toen de streamingdienst van Apple officieel werd aangekondigd gaven de eerste geruchten aan dat een abonnement wellicht 10 dollar per maand zou gaan kosten. Dat blijkt nu dus helemaal niet correct te zijn, in tegendeel. Bovendien was het reeds bekend dat het mogelijk was om in de Verenigde Staten een gratis jaar toegang tot Apple TV+ te bemachtigen, maar werd er niet gesproken over een Europese promotie. Ook daar komt nu verandering in.

5 euro per maand
De kostprijs van 5 euro per maand voor een familieabonnement ligt beduidend lager dan deze van concurrent Netflix. Bovendien is het zo dat Apple een proefperiode aanbiedt aan alle nieuwe klanten van zeven dagen. Een familieabonnement kan gebruikt worden door maximaal zes gezinsleden. Apple heeft eerder bekend gemaakt dat de streamingdienst zal worden gelanceerd in meer dan honderd verschillende landen. Bovendien heeft het bedrijf eveneens aangekondigd dat het maandelijks uit zal pakken met nieuwe releases.

1 jaar Apple TV+ gratis
Niet alleen is het zo dat nieuwe klanten kunnen rekenen op een proefperiode van 7 dagen, daarnaast is het zelfs mogelijk om één jaar volledig gratis Apple TV+ te bemachtigen. Wat je hiervoor moet doen? Eigenlijk niet zoveel, gewoon een nieuw Apple toestel aankopen! Het gaat hierbij specifiek om de iPhone, iPad, Apple TV, iPod Touch of Mac.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, Apple gooit vanaf het begin alles in de strijd om de concurrentie ten volle aan te gaan met onder meer Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde 'Game of Thrones' wordt niet door iedereen gehaat!
Series / Nieuws

Einde 'Game of Thrones' wordt niet door iedereen gehaat!

Fans zijn wel erg verdeeld.

De klagende minderheid heeft vaak de overhand. Maar was dit ook geval met betrekking tot de kritiek op het afrondende seizoen van Game of Thrones? Een poll van YouGov, via de grote fanwebsite Winter Is Coming, geeft enige uitkomst.

Het blijkt dat een kleine meerderheid - zo'n 52 procent - van de stemmers positief of zeer positief is over seizoen acht. Daartegenover staat dat 41 procent negatief is over de afronding. Zeven procent stemde neutraal.

Lees ook: 'Game of Thrones'-showrunner onthult favoriete scène uit seizoen 8!

Emmy Awards
De POLL werd gehouden in het kader van de Emmy Awards die op 22 september worden uitgereikt. Het blijkt dat slechts 18 procent van de stemmers alle afleveringen van de HBO-serie hebben gezien. Dit was wel de hoogste score ten opzichte van de andere genomineerde series in de categorie Beste drama serie: Better Call Saul, Bodyguard, Killing Eve, Ozark, Pose, Succession en This Is Us.

Ook werd gevraagd welke serie de hoofdprijs 'Beste drama serie' moet winnen tijdens de Emmy Awards. Zo'n 18 procent gunt het de George R.R. Martin-verfilming.

Lees ook: Waarom [...] zo eindigt als hij doet in 'Game of Thrones'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Wesley uit o.a 'The Fresh Prince of Bel Air' overleden
Series / Celebrity

John Wesley uit o.a 'The Fresh Prince of Bel Air' overleden

De acteur heeft een strijd geleverd tegen kanker...

De acteur John Wesley, welke onder meer bekendheid wist te verwerven door zijn optreden in series zoals Fresh Prince of Bel Air en Frasier is op 72-jarige leeftijd overleden. De acteur heeft er een lange strijd opzitten tegen 'multipel myeloom', beter bekend als de 'ziekte van Kahler'.

Ondanks het feit dat Wesley in totaal meer dan honderd verschillende rollen wist te verzamelen in films en series zullen menig aantal fans hem vooral herinneren van zijn optreden in de razend populaire serie Fresh Prince of Bel Air. In deze reeks kroop hij in de huid van de vader van een meisje die Will's nichtje 'Ashley' aan het pesten was.

Kanker
Van 'John Wesley' was eerder al bekend dat hij een strijd leverde tegen de ziekte van Kahler, een vorm van kanker. De manager van Wesley, namelijk 'Gerry Pass' heeft in een reactie alvast het volgende de wereld ingestuurd:

"John Wesley was een geschenk voor de wereld. Zijn vriendelijkheid en gratie zijn onsterfelijk geworden in zijn projecten voor het theater, televisie en film. Mijn hart is gebroken door het verlies van een goede vriend vandaag."

Wesley wordt overleefd door zijn vrouw Jenny, zijn moeder Hazel, zijn stiefzoon Kyler en zijn dochters Kimiko and Kimshasha.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jon Favreau (The Lion King) regisseert aflevering van 'The Mandalorian' seizoen 2
Series / Nieuws

Jon Favreau (The Lion King) regisseert aflevering van 'The Mandalorian' seizoen 2

Vanaf 12 november a.s. kunnen we eerst nog genieten van het langverwachte eerste seizoen.

We moeten weliswaar nog wachten tot 12 november tot The Mandalorian debuteert op Disney+, maar Jon Favreau en zijn team werken achter de schermen al hard aan nieuwe afleveringen. En hoewel er nog geen officieel groen licht is gegeven voor een tweede seizoen, lijkt dit slechts een formaliteit te zijn. Favreau heeft daarnaast onthuld dat hij ook zelf achter de camera zal kruipen voor het tweede seizoen.

Favreau zei tijdens een interview met Entertainment Weekly het volgende over het tweede seizoen:

"We werken momenteel aan het script van seizoen 2, en zoeken naar nieuwe regisseurs. Ik zal daarnaast trouwens ook zelf regisseren. Bij het eerste seizoen kreeg ik daar geen kans toe, omdat ik het zo druk had met The Lion King. Nu zal ik wel een aflevering voor mijn rekening nemen."

Maakt Boba Fett in de toekomst zijn opwachting?
Er gaan de laatste tijd sterke geruchten dat we Boba Fett wellicht zijn opwachting zullen zien maken in het nieuwe seizoen. Zodra het tweede seizoen officieel wordt aangekondigd, zal hier ongetwijfeld meer over bekend worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' doet aantal Netflix abonnees flink groeien
Series / Streaming-diensten

'Stranger Things' doet aantal Netflix abonnees flink groeien

De populaire hitserie legt de streaminggigant duidelijk geen windeieren...

Het is algemeen bekend dat de serie Stranger Things één van de best presterende series is op het streamingplatform Netflix. Analisten hebben nu uitgedokterd dat het derde deel van de reeks zelfs zomaar aan de basis zou kunnen liggen van het toegenomen aantal abonnees in het derde kwartaal van dit jaar.

Het tweede kwartaal van 2019 was er één die niet bepaald bevredigend was voor Netflix, maar het derde kwartaal lijkt daar nu verandering in te hebben gebracht. Ondanks het feit dat de verwachtingen voor het tweede kwartaal niet werden ingelost ziet Netflix haar abonnees in het derde kwartaal terug toenemen. Analisten vermoeden nu dat zomaar even één specifieke serie daarvan aan de basis zou kunnen liggen. Het derde seizoen van Stranger Things zou immers zo'n grote aantrekkingskracht hebben dat het project éénzijdig het aantal abonnees zou hebben doen toenemen.

Lees ook: Cool: 'Stranger Things 3: The Game'!

Hernieuwde interesse in Netflix
De stijging van het aantal abonnees is niet alleen een extra duwtje in de rug van het Stranger Things project, daarnaast heeft het ook een positief effect gehad op de aandelenkoers van Netflix. Het lijkt er dan ook naar uit te zien dat ook investeerders terug over een hernieuwde interesse beschikken in het streamingplatform. Dat is opvallend, want eerder heerste er toch vooral een vrij negatief sentiment ten opzichte van Netflix. Dit negatieve sentiment is uiteraard vooral het gevolg van de aankomende concurrentie onder de vorm van Disney+ en Apple TV+.

Dat het derde seizoen van Stranger Things een niet onbelangrijke meerwaarde zou gaan betekenen voor Netflix werd meteen duidelijk bij de lancering. In de Verenigde Staten was het zelfs het op één na best bekeken programma in het lanceringsweekend. Ze moest alleen de finale van de wereldbeker voetbal voor vrouwen voor zich dulden.

Of het derde seizoen van Stranger Things er daadwerkelijk op zichzelf voor heeft gezorgd dat het aantal abonnees bij Netflix terug zijn toegenomen in het derde kwartaal is uiteraard nog maar zeer de vraag. Hoe het ook zij is dit positief nieuws waardoor Netflix met een goed gevoel de strijd aan kan gaan met de aankomende streamingplatformen van Apple en Disney.

Lees ook: 'Stranger Things' heeft nog een LHBTI-personage
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kate Bishop lijkt gevonden voor Marvels 'Hawkeye'!
Series / Nieuws

Kate Bishop lijkt gevonden voor Marvels 'Hawkeye'!

Actrice Hailee Steinfeld zou de rol kunnen opeisen.

Marvel Studios werkt aan een waslijst live action-series die aansluiten op de reeds verschenen films in het Marvel Cinematic Universe. Naast series rond Falcon en Winter Soldier, Scarlett Witch en Vision en Loki verschijnt er ook een serie rond Hawkeye. De belangrijkste rol in Hawkeye zou zomaar al bekend kunnen zijn.

Volgens Variety zou niemand minder dan actrice Hailee Steinfeld, ook te zien in Apple's Dickinson, de rol als Kate Bishop voor het grijpen hebben. Disney heeft haar de rol aangeboden. Mocht ze accepeteren dat zal ze te zien zijn naast Jeremy Renners Clint Barton / Hawkeye.

Lees ook: 'Mad Man'-schrijver voor Marvels 'Hawkeye'!

Rol overdragen
In de soloserie rond het personage zien we waarschijnlijk meer over zijn Ronin-periode die wordt aangestipt in de vierde Avengers-film. Daarnaast zou hij zijn pijl en boog overdragen aan Bishop. Zij zou vervolgens moeten opduiken in de films het Marvel Cinematic Universe. Volgens Variety zou Steinfeld voor een lange periode moeten tekenen.

De vierde Marvel live action-serie van Disney+ staat gepland voor eind 2021.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk meer bekend over plot 'Watchmen'-serie
Series / Video/clip/featurette

Eindelijk meer bekend over plot 'Watchmen'-serie

De mysteries blijven aanwezig, maar langzaamaan licht men een tip van de sluier op.

De nieuwe serie Watchmen bekijkt hoe de samenleving zich voelt over gemaskerde helden. Een nieuwe featurette geeft wat context over de nieuwe serie van HBO en laat zien dat de boel vooral heel bijzonder gaat worden.

Watchmen speelt zich in een alternatieve realiteit af. Eentje waarin er één echte superheld is in de vorm van Dr. Manhattan. En er verder heel veel gemaskerde helden waren. Die hebben in de jaren tachtig hun beste tijd gehad. Als er een van hen vermoord wordt, vormt dat aanleiding voor enkele van de oudgedienden om te onderzoeken wat er aan de hand was. Dat leidt tot de ontdekking van een veel grotere samenzwering die de grens tussen schurken en goeieriken erg laat vervagen. Deze serie volgt op die comics, en speelt zich af rond de opkomst van een nieuwe terroristische organisatie die het voorzien heeft op de politie. Die moet daarop maskers gaan dragen om veilig te blijven en dat leidt tot spanningen.



Watchmen is vanaf 20 oktober op HBO te zien.

Lees ook: Eerste trailer nieuwe HBO serie 'Watchmen' met Dr. Manhattan!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Team 'Supergirl' klaar voor actie op nieuwe poster!
Series / Posters

Team 'Supergirl' klaar voor actie op nieuwe poster!

Kom maar op met dat vijfde seizoen!

Supergirl is er straks helemaal klaar voor met haar team. Dat kunnen we wel zeggen nu we een nieuwe poster voor de serie van The CW gezien hebben. De Woman of Steel krijgt straks een vijfde seizoen van haar eigen serie en zal het samen met haar vrienden en bondgenoten op moeten nemen tegen nieuwe vijanden.

De nieuwe poster die nu is vrijgegeven voor dat vijfde seizoen laat dat team zien. Met een heel duidelijke boodschap: United we stand en dat blijkt ook wel uit onderstaande poster. We zien ook dat Supergirl een make-over heeft doorgemaakt; ze heeft een nieuwe cape, kostuum en nieuwe haarstijl. Ook zien we Kelly Olsen op de poster staan, waarmee ze dus ook officieel onderdeel uitmaakt van wat fans Team Supergirl zijn gaan noemen.



Bovenin de poster zien we verder Querl Dox, ofwel Brainiac 5 staan. Ook zien we J'onn J' onnz, ofwel Martian Manhunter. Beiden zijn in hun menselijke vorm te zien op de poster. Ook hebben we een beeld van Alex Danvers en James Olsen, evenals Nia Nal / Dreamer en Lena Luther. Kortom: er zijn genoeg helden te zien straks! Vanaf 6 oktober weer te zien,

Lees ook: 'Supergirl' trailer toont gevecht Kara Zor-El en Lena Luthor
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scarlet Witch eindelijk uitgediept in 'WandaVision'
Series / Nieuws

Scarlet Witch eindelijk uitgediept in 'WandaVision'

Hier hebben we wel heel lang op moeten wachten.

Elizabeth Olsen vertelt dat haar personage eindelijk uitgediept gaat worden in het MCU. Tot nu toe leerden we wel heel weinig over de heldin, maar daar komt met de zes afleveringen tellende serie WandaVision straks dan eindelijk verandering in.

Scarlet Wtich is een van de meest krachtige helden in het MCU. Het personage was eerst te zien in de film Avengers: Age of Ultron en werd in de jaren daarna iets uitgebouwd, maar kreeg bepaald geen diepgang. Daar komt echter verandering in.

Lees ook: 'WandaVision' wordt vreemdste MCU-project ooit

Meer diepgang
"Wat ik al sinds Age of Ultron zo mooi vind aan Scarlet Witch, is precies wat we nu gaan verkennen," aldus de actrice. "Ik ben erg nerveus en kijk er heel erg naar uit om haar te verkennen. Maar ik denk dat we eindelijk wat wegen gaan bewandelen uit de comics die oprecht heel interessant zijn om te bestuderen."

De avonturenserie telt straks zes afleveringen en is in de lente van 2021 te zien.

Lees ook: Hele aparte eerste poster van MCU-serie 'WandaVision'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The Watcher krijgt bijzondere rol in Marvel-serie
Series / Nieuws

The Watcher krijgt bijzondere rol in Marvel-serie

What If...? brengt een interessante mogelijkheid met zich mee.

The Watgcher krijgt mogelijk een rol in What If…?, de eerste animatieserie van Marvel Studios. Uatu the Watcher was eigendom van 20th Century Fox, want hij behoorde toe aan de Fantastic Four-personages. Nu Uatu weer eigendom van Marvel is, mag het personage gebruikt worden.

In een interview met Discussing Film, vertelt showrunner Ashley Bradley over de rol. "Dat is het eerste gesprek dat ik met Brad Winderbaum voerde," vertelt Bradley. Winderbaum legde vervolgens uit dat The Watcher nu toegankelijk is voor Marvel, want Fox is nu immers eigendom van Disney.

Lees ook: 'What If...' krijgt heel ander uitgangspunt

Uatu the Watcher
"Hij had het over The Watcher. Dat verbaasde me, omdat het een Fox-personage is dat technisch gezien voor het eerst te zien was in Fantastic Four. Waarna hij vertelde dat het personage terug zou keren. Daarmee werd er ineens heel wat meer mogelijk," ging Braldey verder.

Lees ook: Eerste blik op Marvels ambitieuze 'What if...?' met Captain Carter!'

Daarna dacht ze lang na over de mogelijkheden die het personage bracht. "Het was heel belangrijk voor mij dat hij geen gewone oude witte man zou zijn. Ik wilde geen kerstman e nook geen westerse versie van God. Dat is niet wat het personage moet zijn."

En dus wordt het iets anders. In de zomer van 2021 te zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.