Makers van 'Friends' geven definitieve goedkeuring voor verhuis naar HBO Max!

'Friends' verhuist definitief naar HBO Max!?

Daarmee raakt Netflix nagenoeg zeker (opnieuw) een belangrijke serie kwijt...

Geoffrey Ketels, 16 september 2019 om 09:09

Eerder raakte reeds bekend dat abonnees van het populaire streamingplatform 'Netflix' weldra afscheid zullen moeten nemen van de serie Friends. In eerste instantie bestond daar nog enige onduidelijkheid over, maar nu hebben ook de makers van de reeks hun goedkeuring gegeven voor een verhuis van Netflix naar HBO Max. Daarmee lijkt er geen weg meer terug te zijn.
Dat Friends ook anno 2019 (en waarschijnlijk nog in vele jaren die zullen volgen) nog ongelofelijk populair is, is grotendeels te wijten aan het feit dat Netflix de serie heeft geïntroduceerd bij een volledig nieuwe generatie kijkers. In 2015 besloot Netflix om de serie in haar aanbod op te nemen en dat heeft beide partijen duidelijk geen windeieren gelegd. Sterker nog, de populariteit van Friends is de voorbije jaren terug explosief gegroeid zonder dat er daarvoor een nieuw seizoen of een reboot nodig was.

Lees ook: Reboot of reünie 'Friends' uitgesloten

HBO Max
Gedurende lange tijd heeft Netflix binnen de streamingwereld weinig concurrentie moeten dulden. Daar lijkt dit jaar echter stevig verandering in te zullen komen. Bovendien is het niet meer dan normaal dat nieuwe streamingdiensten er alles aan zullen doen om zoveel mogelijk gerenommeerde namen binnen te halen.

Specifiek voor HBO Max heeft het achterliggende bedrijf 'WarnerMedia' reeds aangegeven dat het met zekerheid Friends (exclusief?) naar haar platform zal brengen. Nu lijkt het bedrijf ook de steun van de makers te hebben verkregen. De makers van de reeks, namelijk 'Marta Kauffman' en 'David Crane' hebben immers in een recent interview samen met executive producer 'Kevin Bright' het volgende laten optekenen:

"Het is niet meer dan logisch dat 'Friends' te zien zal zijn op HBO Max. De reeks is nog steeds in de hele wereld razend populair, dus we begrijpen de woede van bepaalde mensen, maar diezelfde woede voelen wij eigenlijk helemaal niet..."

In tegenstelling tot de concurrenten 'Disney+' en 'Apple TV+' wordt 'HBO Max' niet meer dit jaar verwacht. Haar release staat dan ook gepland voor ergens in het jaar 2020 en zal volgens eerdere berichtgevingen een ongelofelijk gevarieerd en populair aanbod met programma's bevatten. De algemene verwachting is dan ook dat ook HBO Max een te duchten tegenstander zal worden voor Netflix.

Lees ook: Jennifer Aniston: "Soms mis ik 'Friends' en die tijd van mijn leven"

Bron: Screenrant.com

Lees meer over: Friends, serie, Netflix, HBO, HBO Max

Informatie over de serie: Friends

Populair nieuws