search

Ons nieuws van maandag 16 september 2019

'Game of Thrones'-spinoff 'Targaryen' zal nog meer incest bevatten!?
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-spinoff 'Targaryen' zal nog meer incest bevatten!?

Als de serie echt waarheidsgetrouw de boeken gaat volgen althans...

Game of Thrones zal op heel wat verschillende vlakken de geschiedenisboeken ingaan. Eén van de belangrijkste taboes (als we het zo mogen noemen) die door de reeks werd aangesneden is incest. Dacht je alles al te hebben gezien in Game of Thrones? Dan heeft de 'Targaryen' spinoff wellicht nog heel wat meer voor jou in petto!

De eerste incest gerelateerde twist die de kijkers van Game of Thrones voor de kiezen kregen was uiteraard het moment waarop duidelijk werd dat Jaime en Cersei Lannister met elkaar naar bed gingen. Van de Targaryen lijn weten we na het kijken van de originele serie dat incest ook hier om de hoek loert. Het mag nu reeds duidelijk zijn dat niet alleen de originele serie er voor heeft gekozen om heel wat taboes naar voren te brengen, ook de spinoffs zullen waarschijnlijk hetzelfde pad bewandelen.

Lees ook: 'Game of Thrones'-opvolger 'House Targaryen' binnenkort een feit?

Fire & Blood
Menig aantal experts, maar ook gewone lezers van het Fire & Blood boek stellen nu reeds dat een trouwe adoptie van het boek op het kleine scherm zomaar heel wat meer incest met zich mee kan brengen. Wie de boeken heeft gelezen weet dan ook dat de Targaryen broers en zussen er niet voor terugdeinzen om elkaar het hof te maken, in tegendeel. Is er geen broer of zus beschikbaar? In dat geval zijn er nog altijd tantes en nonkels die aangesproken kunnen worden!

Natuurlijk blijft de vraag in welke mate de 'Targaryen' spinoff letterlijk de boeken zal gaan volgen. Wil men de boeken echt zo waarheidsgetrouw mogelijk overbrengen naar het kleine scherm? In dat geval lijkt het er naar uit te zien dat de kijker zich nu al op kan gaan maken voor heel wat nieuwe incest!

Lees ook: Einde 'Game of Thrones' wordt niet door iedereen gehaat!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Moderne 'Golden Girls' met Jane Lynch en Cyndi Lauper in de maak
Series / Celebrity

Moderne 'Golden Girls' met Jane Lynch en Cyndi Lauper in de maak

Actrice Jane Lynch (Glee) en zangeres Cyndi Lauper binnenkort te zien in moderne 'Golden Girls'?

Actrice Jane Lynch (Glee) en zangeres Cyndi Lauper werken samen aan een nieuwe Netflix-show. Het moet een hedendaagse Golden Girls worden.

Na het winnen van een Emmy voor haar gastrol in The Marvelous Mrs. Maisel, vertelde Lynch aan de pers dat ze een show aan Netflix heeft verkocht met haar en Cyndi Lauper in de hoofdrollen, aldus The Hollywood Reporter.

"We spelen dames van onze eigen leeftijd, ik ben bijna 60, zij 65, en we zijn op zoek naar onze volgende act, zonder mannen of kinderen te hebben gehad," zei Lynch in de perskamer na de uitreiking van de Emmys. "Er zullen nog twee andere mensen in zitten die nog niet zijn gecast. Het is een soort hedendaagse 'Golden Girls'."

Lynch kon nog niet veel details geven en zei dat ze niet zeker wist "of zelfs ik er wel over kan praten."

Dit is niet de eerste keer dat we over dit project horen. In juli deelde schrijver Carol Leifer van Seinfeld op Facebook dat ze met Lynch en Lauper zou samenwerken.

Lynch won de Creative Arts Emmy voor 'Outstanding Guest Actress' in een Comedy-serie voor haar rol als Sophie Lennon in Amazon's The Marvelous Mrs. Maisel. Dit is haar vijfde Emmy, eerder haalde ze al beeldjes beeldjes binnen voor Glee, Hollywood Game Night en Dropping the Soap.

Lynch bedankte vrouwelijke cabaretiers zoals Joan Rivers en Phyllis Diller voor haar overwinning en zei: "Ik zou deze dame willen opdragen aan die meiden die de weg hebben gebaand."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cara Delevigne heeft zwaar Iers accent in 'Carnival Row' en ze is er nog goed in ook!
Series / Celebrity

Cara Delevigne heeft zwaar Iers accent in 'Carnival Row' en ze is er nog goed in ook!

Actrice Cara Delevigne (Carnival Row) laat onverwachte talenten zien bij talkshow

Actrice Cara Delevigne (Suicide Squad) laat graag onverwachte talenten zien bij talkshows. Zo liet ze eerder al horen bij The Tonight Show dat ze heel goed kan beatboxen. In een nieuwe aflevering van het show met Jimmy Fallon toont ze nog meer vreemde kunstjes.

Voor de promotie van Carnival Row verrast de Britse actrice het publiek met verschillende nieuwe trucs. Zo speelt ze de gitaar achter haar hoofd en laat ze haar Ierse accent horen, dat ze geleerd heeft voor de de fantasy-serie Carnival Row.



Lees ook: Trailer Victoriaanse fantasie-serie 'Carnival Row' met Orlando Bloom!

Carnival Row speelt zich af in een oude Victoriaanse wereld, waarin mythologische wezens door de mensheid onderdrukt worden. Ondanks alle intolerantie laat detective Rycroft Philostrate (Orlando Bloom) zich in met een fee genaamd Vignette Stonemoss (Cara Delevigne). Philostrate onderzoekt een reeks moorden die een oorlog zouden kunnen ontketenen, terwijl Stonemoss een groot geheim bewaart.

Carnival Row is te zien bij Amazon. De serie ging in première op 30 augustus. Amazon heeft al aangekondigd voor een tweede seizoen te gaan. Blijkbaar zijn ze blij met hoe de serie uitgepakt is en hebben ze er vertrouwen in veel kijkers te trekken.

Bekijk hier de trailer:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers van 'Friends' geven definitieve goedkeuring voor verhuis naar HBO Max!
Series / Nieuws

Makers van 'Friends' geven definitieve goedkeuring voor verhuis naar HBO Max!

Daarmee raakt Netflix nagenoeg zeker (opnieuw) een belangrijke serie kwijt...

Eerder raakte reeds bekend dat abonnees van het populaire streamingplatform 'Netflix' weldra afscheid zullen moeten nemen van de serie Friends. In eerste instantie bestond daar nog enige onduidelijkheid over, maar nu hebben ook de makers van de reeks hun goedkeuring gegeven voor een verhuis van Netflix naar HBO Max. Daarmee lijkt er geen weg meer terug te zijn.

Dat Friends ook anno 2019 (en waarschijnlijk nog in vele jaren die zullen volgen) nog ongelofelijk populair is, is grotendeels te wijten aan het feit dat Netflix de serie heeft geïntroduceerd bij een volledig nieuwe generatie kijkers. In 2015 besloot Netflix om de serie in haar aanbod op te nemen en dat heeft beide partijen duidelijk geen windeieren gelegd. Sterker nog, de populariteit van Friends is de voorbije jaren terug explosief gegroeid zonder dat er daarvoor een nieuw seizoen of een reboot nodig was.

Lees ook: Reboot of reünie 'Friends' uitgesloten

HBO Max
Gedurende lange tijd heeft Netflix binnen de streamingwereld weinig concurrentie moeten dulden. Daar lijkt dit jaar echter stevig verandering in te zullen komen. Bovendien is het niet meer dan normaal dat nieuwe streamingdiensten er alles aan zullen doen om zoveel mogelijk gerenommeerde namen binnen te halen.

Specifiek voor HBO Max heeft het achterliggende bedrijf 'WarnerMedia' reeds aangegeven dat het met zekerheid Friends (exclusief?) naar haar platform zal brengen. Nu lijkt het bedrijf ook de steun van de makers te hebben verkregen. De makers van de reeks, namelijk 'Marta Kauffman' en 'David Crane' hebben immers in een recent interview samen met executive producer 'Kevin Bright' het volgende laten optekenen:

"Het is niet meer dan logisch dat 'Friends' te zien zal zijn op HBO Max. De reeks is nog steeds in de hele wereld razend populair, dus we begrijpen de woede van bepaalde mensen, maar diezelfde woede voelen wij eigenlijk helemaal niet..."

In tegenstelling tot de concurrenten 'Disney+' en 'Apple TV+' wordt 'HBO Max' niet meer dit jaar verwacht. Haar release staat dan ook gepland voor ergens in het jaar 2020 en zal volgens eerdere berichtgevingen een ongelofelijk gevarieerd en populair aanbod met programma's bevatten. De algemene verwachting is dan ook dat ook HBO Max een te duchten tegenstander zal worden voor Netflix.

Lees ook: Jennifer Aniston: "Soms mis ik 'Friends' en die tijd van mijn leven"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ian Somerhalder: "Niet bang voor nieuwe vampierenserie na The Vampire Diaries"
Series / Nieuws

Ian Somerhalder: "Niet bang voor nieuwe vampierenserie na The Vampire Diaries"

De Netflix-serie 'V-Wars' wordt later dit jaar nog verwacht...

Ondanks het feit dat acteur 'Ian Somerhalder' reeds heel wat credits op zijn palmares heeft staan op dit punt van zijn carrière moet het gezegd dat hij bij de meeste kijkers in het bijzonder bekend is omwille van zijn rol als 'Damon Salvatore' in The Vampire Diaries. Het lijkt dan ook best een gewaagde keuze van Somerhalder om meteen in zee te gaan met Netflix voor opnieuw een vampierenserie genaamd V-Wars. Toch lijkt de acteur daar helemaal geen schrik voor te hebben, in tegendeel!

Heel wat acteurs vrezen dat ze op een zeker ogenblik vast komen te zitten wanneer ze keer op keer in hetzelfde genre opdraven. Dat Somerhalder er dan ook na het toch wel aanzienlijke succes van The Vampire Diaries voor heeft gekozen om terug met een vampierenserie aan de slag te gaan is volgens menig aantal experts helemaal geen goede zet. De acteur zelf ziet dat anders. Hij maakte in een recent interview dan ook duidelijk waarom hij geen graten ziet in zijn rol in V-Wars:

"Ik hou zo ongelofelijk veel van dit genre dat ik haast niet kan wachten om er terug mee aan de slag te kunnen gaan. Bovendien moet ik voor dit nieuwe project echt alles uit de kast halen. Ik ben namelijk niet zomaar een deel van de cast, daarnaast help ik ook bij het produceren en regisseren van de serie."

"Veel mensen stellen mij de vraag of ik niet vrees dat iedereen me gek zal vinden omdat ik acht jaar tijd heb besteed aan een vampierenserie om er vervolgens... gewoon terug in een andere mee te spelen. De waarheid is dat ik niet denk dat mensen me gek zullen vinden. Doen ze dat toch? Dan moeten ze vooral V-Wars even bekijken. Dan zullen ze merken hoe verschillend deze serie wel niet is."

Helemaal anders
Ondanks het feit dat V-Wars Somerhalder duidelijk in de wereld van de vampieren zal houden benadrukt de acteur dat de reeks compleet anders wordt dan The Vampire Diaries. Dat V-Wars voor Somerhalder volledig anders wordt dan The Vampire Diaries blijkt niet in het minst uit zijn rol. In de aankomende serie van Netflix kruipt hij dan ook in de huid van 'Luther Swann', een dokter die over alles behalve bovennatuurlijke eigenschappen beschikt!

Ondanks het feit dat Netflix de releasedatum van V-Wars nog niet officieel heeft bekend gemaakt wordt algemeen aangenomen dat de reeks later dit jaar nog zal verschijnen. Eerder werd wel reeds bekend gemaakt dat het eerste seizoen van V-Wars zal bestaan uit 10 afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reden vertrek Michonne uit 'The Walking Dead' nu duidelijk
Series / Nieuws

Reden vertrek Michonne uit 'The Walking Dead' nu duidelijk

Actrice Danai Gurira verlaat de serie na zes seizoenen.

Na het vertrek van vele grote namen, vertrekt ook Danai Gurira (Michonne) uit de geplaagde zombieserie The Walking Dead. En de reden lijkt nu duidelijk. Ze heeft andere, mogelijke grotere plannen.

Volgens The Hollywood Reporter wordt Gurira de showrunner van een nieuwe serie op WarnerMedia's nog te verschijnen streamingdienst HBO Max, een combinatie tussen content van HBO en content van bijvoorbeeld de filmstudio Warner Bros.

Lees ook: Vertrek Michonne uit 'The Walking Dead' gaat veel onthullen

Americanah
De serie wordt gebaseerd op de bestseller 'Americanah' van schrijver Chimamanda Ngozi Adichie. Het verhaal van de gelijknamige serie gaat over een vrouw die Nigeria verruilt voor Noord-Amerika. En die vrouw wordt gespeeld door Lupita Nyong'o, een collega van Gurira uit verschillende Marvel Cinematic Universe-films.

Een verschijningsdatum is nog niet bekend. Ook de verschijning van HBO Max is nog niet bekend, al zou deze in het voorjaar van 2020 vallen.

Lees ook: 'The Walking Dead' krijgt een handige tijdlijn!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.