search
Ash Ketchum na 22 jaar eindelijk 'Pokémon'-kampioen!
Series / Nieuws

Ash Ketchum na 22 jaar eindelijk 'Pokémon'-kampioen!

In 2016 eindigde het hoofdpersonage nog tweede in de Pokémon League.

Doorgewinterde Pokemon-fans hebben er lang op moeten wachten, maar na 1080!) afleveringen kreeg hoofdpersonage Ash Ketchum het afgelopen zondag eindelijk voor elkaar om winnaar te worden van de Pokémon League. The Wrap weet dit vandaag te melden.

Lees ook: Gerucht: einde aan verhaal Ash in 'Pokemon'

De 11-jarige Ash Ketchum komt uit het fictieve dorpje Pallet Town en reist alweer 22 jaar de wereld af om alle Pokemon te vangen. Ondanks al deze avonturen is hij nog steeds elf jaar oud... Met zijn trouwe vriendje Pikachu heeft hij in verschillende regio's in de wereld gevochten, maar wist hij nooit eerder de Pokemon League te winnen. In 2016 deed het personage voor het laatste mee. Ondanks dat hij toen de finale bereikte, eindigde hij uiteindelijk als tweede.

Een glorieuze overwinning
Nu heeft Ash het dan eindelijk voor elkaar gekregen. De overwinning behaalde hij in de nieuwste aflevering van Pokémon: Sun & Moon - Ultra Legends, die alleen pas in Japan is uitgezonden. In Amerika wordt de aflevering uitgezonden op 18 januari 2020. Wanneer Nederland volgt, is nog onbekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen