search
'Watchmen' pakt gedurfde thema's aan
Series / Nieuws

'Watchmen' pakt gedurfde thema's aan

En grijpt ook naar problemen uit het heden.

HBO-serie Watchmen gaat volgende maand van start en laat ons een wereld zien die op veel manieren verschilt van de onze. Zo is Robert Redford al 28 jaar de president van de Verenigde Staten. De politie draagt maskers waarmee ze haar identiteit kan verschuilen. En mobieltjes en het internet zijn verboden. Maar er zijn naast deze verschillen ook overeenkomsten.

Tijdens een interview met Entertainment Weekly vertelde showrunner Damon Lindelof dat er ook heel wat overeenkomsten zijn. De serie zal niet moraliserend zijn, maar pakt wel de problemen van de wereld zoals deze er nu voor ligt aan.

Lees ook: Zeer gave 'Watchmen'-poster met Sister Night!

Gesprek starten
Een van de thema's die de serie zal aansnijden, is racisme in de Verenigde Staten. "We leven in een wereld waarin fossiele brandstoffen niet langer als bron van energie gebruikt worden. Alle auto's rijden emissieloos en op elektriciteit of brandstofcellen. Dat is mogelijk dankzij de innovaties van Dr. Manhattan, meerdere decennia eerder," aldus Lindelof. En dus is er ruimte voor andere thema's:

Lees ook: Brute trailer HBO's 'Watchmen'!

"Er is een nieuwe wetgeving van kracht: Victims Of Racial Violence Legislation. Dat is een vorm van goedmaken voor de slavernij. Het is een levenslange belastingvrijstelling voor slachtoffers van, of directe afstammelingen van, mensen die leven in gebieden in de VS waar raciaal onrecht gepleegd is. Het belangrijkste van die gebieden is voor onze serie de locatie van de Tulsa-slachting in 1921."

Op 20 oktober te zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen