Nicolas Winding Refn (Drive) en HBO maken 'Maniac Cop'-serie

Refn en HBO maken 'Maniac Cop'-serie

De oorspronkelijke cultklassieker stamt alweer uit 1988.

Zilko Tarici, 12 oktober 2019 om 14:26

Na het omstreden Too Old to Die Young van eerder dit jaar, zal regisseur Nicolas Winding Refn ([i]Drive, Only God Forgives) opnieuw een serie maken. Ditmaal betreft het een nieuwe versie van de cultklassieker Maniac Cop uit 1988. HBO heeft het groene licht gegeven voor het project, dat geproduceerd en geregisseerd wordt door respectievelijk Refn en John Hyams (Universal Soldier: Regeneration).[/b]
Deadline is vandaag te weten gekomen dat de serie gemaakt wordt. De oorspronkelijke film werd geregisseerd door William Lustig, die een script van Larry Cohen verfilmde. Het project is de eerste productie van Refns onafhankelijke studio byNWR Originals. De film Maniac Cop gaat over een groep politieagenten die een moordenaar opjagen die gespot zou zijn in een politie-uniform. Ze komen er echter achter dat de man is opgestaan uit de dood om wraak te nemen op degenen die hem hebben gedood. De film flopte in de bioscopen, maar deed het op video dusdanig goed dat er twee vervolgen kwamen: Maniac Cop 2 en Maniac Cop: Badge of Silence.

[b]Project met een verleden[/i]
Dit is niet de eerste poging die Refn heeft gedaan om Maniac Cop terug te brengen. De regisseur wilde in 2016 al een nieuwe filmversie maken, waarvan de opnames in 2017 moeten beginnen. Refn en Hyams hebben nu echter laten weten dat ze zoveel ideeën hebben dat ze er een serie mee kunnen vullen.

Bron: HBO

Lees meer over: Nicolas Winding Refn, Maniac Cop, HBO, John Hyams, Too Old to Die Young

Populair nieuws