'The Witcher' krijgt vooral praktische effecten

'The Witcher' krijgt vooral praktische effecten

Verwacht maar een serie die eigenlijk in de bioscoop thuishoort.

Jim Pedd, 12 oktober 2019 om 13:21

Alhoewel Netflix-serie The Witcher gebaseerd is op een fantasy-franchise, en zich baseert op de boeken van Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, is het doel vanaf het begin om zoveel mogelijk van praktische effecten gebruik te maken. Dat beloven production designer Andrew Laws en showrunner Lauren Schmidt Hissrich.
“Ik wilde niet dat we een acteur zouden zien spelen voor een groot groen scherm, die vervolgens zou staan praten tegen een groene bal. Nee, ik wilde dat het er echt uit zou zien en dat we echte vechtscènes zouden opnemen,” begon Laws tijdens een interview met Premiere Magazine.

Lees ook: Nieuwe details Netflix-serie 'The Witcher'

Echt laten voelen
Volgens Hissrich is er maar één manier om de boel zo echt mogelijk te laten voelen en dat is authentieke actie. “Als je fantastische CGI weet te maken voor een bepaalde scène, moet je dat ook voor andere momenten doen, anders voelt het niet goed,” aldus de showrunner. “Er bestaat trouwens ook al de fantastische gamereeks, en ik wilde dat dit er anders uit zou gaan zien.”

Maar is het budget wel hoog genoeg daarvoor? “We zijn niet het arme broertje van Lord of the Rings of Game of Thrones of zo. Netflix heeft ons veel gegeven om mee te werken. We hebben echt gigantische scènes opgenomen met productiewaarde die past in de bioscoop.”

Lees ook: Nieuwe foto 'The Witcher' is onheilspellend

In de serie volgen we Geralt of Rivia, een monsterjager die worstelt om zijn plek te vinden in een wereld waarin mensen vaak erger blijken te zijn dan de beesten waar hij op jaagt. Het lot brengt hem op het pad van een machtige tovenares en een jonge prinses met een duiter geheim. Samen moeten ze proberen te overleven in het steeds gewelddadigere Continent.

Bron: CBR

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Henry Cavill, Lauren Schmidt Hissrich, Andrew Laws, Andrzej Sapkowski

Populair nieuws