Apple: "Maak alsjeblieft series voor Apple TV+ die China niet kwaad maken!"

Apple TV+ series moeten China 'niet kwaad maken'

Dit lijkt in Hollywood tegenwoordig een vaak gestelde vraag te zijn...

Geoffrey Ketels, 14 oktober 2019 om 22:14

Landen die door middel van een serie in een slecht daglicht worden geplaatst zijn tegenwoordig een "hot topic". Een recent voorbeeld was de populaire serie Chernobyl waarbij Rusland meteen liet optekenen niet akkoord te zijn met de manier waarop de reeks het verhaal van 's werelds grootste kernramp ooit heeft verteld. Niet alleen Rusland, maar ook China is vaak kop van jut en daar wil Apple blijkbaar verandering in brengen.
Volgens recente berichten van de Apple-topmannen Eddy Cue en Morgan Wandell heeft Apple er aan het begin van het jaar 2018 voor gekozen om een bericht naar verschillende producenten van Apple TV+ series te sturen waarin stond aangegeven dat ze mild moesten zijn voor China. In het bijzonder moesten ze er dan ook voor zorgen dat China in hun producties niet in een slecht daglicht zou worden geplaatst. Dit bericht zou verstuurd zijn nadat China het in het jaar 2016 onmogelijk had gemaakt voor Apple om zowel boeken te verkopen via hun iBooks Store als films te verhuren via iTunes Movies in het land.

"Ze doen het allemaal"
Ondanks het feit dat Apple zelf geen officiële reactie wou geven op het bericht is er wel een showrunner die op het nieuws heeft gereageerd. Hij benadrukte dat dit helemaal geen ongewone praktijken zijn in Hollywood; "Tegenwoordig vragen zowat alle netwerken aan producenten om geen landen in een slecht daglicht te plaatsen in hun producties", aldus de showrunner in kwestie.

Eerder deze maand verschenen er reeds berichten op het internet waardoor Apple enigszins in opspraak kwam. Het nieuws had in het bijzonder betrekking tot het feit dat Apple er voor had gekozen om een mobiele applicatie offline te halen welke demonstranten in Hongkong op de hoogte hield van de locatie van de oproerpolitie.

Bron: Bright.nl

Lees meer over: Apple, Apple TV, Apple TV Plus, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws