Nieuw op Netflix: Seizoen 1 & 2 van Nederlandse serie 'Toon'!

Nieuw op Netflix: Seizoen 1 & 2 van 'Toon'!

De twee seizoenen van de Nederlandse reeks worden in één keer gelanceerd...

Geoffrey Ketels, 19 oktober 2019 om 12:19

Het zal ongetwijfeld even schrikken zijn geweest voor de makers van de Nederlandse serie Toon toen ze door Netflix werden benaderd. Het resultaat van dat gesprek mag er echter zijn. Vanaf vandaag, vrijdag 18 oktober 2019 staan namelijk de eerste twee seizoenen van de reeks op de populaire streamingdienst!
Het was met een beperkt budget dat regisseur Beer ten Kate aan de slag ging met het produceren van de komedie Toon. In het jaar 2016 verscheen de reeks exclusief voor KPN-abonnee's. Joep Vermolen die in de reeks de titelrol op zich nam gaf te kennen dat hij nog nooit eerder had geacteerd. Ondanks het feit dat de acteur aangaf dat het in eerste instantie allemaal nogal onwennig was kreeg hij op een zeker ogenblik tijdens de productie het gevoel goed bezig te zijn. Ook Netflix moet nu iets in de serie gezien hebben, want de streamingdienst wou ze koste wat het kost opnemen in haar aanbod.

Reclamejinglecomponist
De serie Toon vertelt het verhaal van een Nederlandse reclamejinglecomponist die tijdens een bepaalde avond wordt verrast met een heuse surpriseparty. Wanneer er aan hem wordt gevraagd om een liedje te zingen doet hij dat, maar had hij ongetwijfeld niet verwacht dat dit zijn leven voor eens en altijd zou veranderen. Het filmpje wordt opgenomen met een smartphone, verschijnt vervolgens op Youtube en wordt een instant hit. De populariteit van de reclamejinglecomponist neemt vanaf dat moment een ongeziene sprong. Uiteindelijk is het Elise, de zus van Toon die aan de slag gaat als zijn manager.

Lees ook: Netflix koopt Nederlandse serie 'Toon' over van KPN

Goede ontvangst
Ondanks het feit dat de kijkcijfers in 2016 voor de komedieserie Toon behoorlijk tegenvielen moet het gezegd dat kijkers veelal best lovend waren over het project. Dit blijkt ook uit de actuele score op de gespecialiseerde website IMDB. Daar kan de serie dan ook rekenen op een mooie score van 8/10.

Heb jij de serie Toon nog niet eerder gezien en wil je daar nu graag verandering in brengen? Dat kan! Zowel het eerste als het tweede seizoen van de Nederlandse komedieserie staan vanaf vandaag, vrijdag 18 oktober 2019 op Netflix! Hieronder kan je ook alvast even de trailer bekijken!


Bron: Netflix.com

Lees meer over: Toon, Netflix, serie

Populair nieuws