Nieuwe 'Star Trek'-films zijn mogelijk!

Nieuwe 'Star Trek'-films zijn mogelijk!

Het is zomaar mogelijk dat de crew van de Discovery straks naar de bioscoop komt.

Jim Pedd, 22 oktober 2019 om 09:49

Dankzij de samenvoeging van Viacom en CBS verkeren de films en televisieseries in de Star Trek-franchise voor het eerst in 15 jaar weer onder hetzelfde dak. Dat maakt het mogelijk om ook films te maken rond de series die nu verschijnen op streamingdienst CBS All Access.
De vraag is dan ook of er plannen zijn voor bijvoorbeeld een film rond de crew van de Discovery. Franchise-baas Alex Kurtzman vertelt aan de site TrekCore dat daar geen directe plannen voor zijn op dit moment. “Nee hoor, op dit moment is het business-as-usual voor ons. De samenvoeging heeft geen invloed gehad op onze plannen. Er zijn heel wat series die er de komende vijf jaar aan gaan komen. Dus dat is nu het plan en als er films ter sprake zullen komen, zijn we daar wel klaar voor.”

Lees ook: Federation bestaat nog in 'Star Trek: Discovery'

Wel mogelijk
Wel is het dus mogelijk dat er op termijn films komen. Maar voor Kurtzman is één vraag dan leidend: is het passend? “Ik vraag me dan wel af, welk verhaal naar de bioscoop moet komen en waarom een verhaal beter als film verteld kan worden.” Als het antwoord daarop positief is, dan is een film, zo lijkt het, wel mogelijk.

Lees ook: 'Star Trek' spin-off rond Spock en Pike op komst?

“Ik sluit uiteindelijk niets uit. Maar ik heb wel het gevoel dat we nieuwe dingen moeten blijven maken. Discovery bevindt zich nu op een geweldige plaats, dus voor mijn gevoel moet er echt een goede reden zijn om de overstap naar de bioscoop te maken.”

Bron: TrekCore

Lees meer over: Star Trek, Franchise, Alex Kurtzman

Populair nieuws