search

Ons nieuws van dinsdag 22 oktober 2019

Een nieuwe show en Instagram-debuut voor Jennifer Aniston
Series / Interview

Een nieuwe show en Instagram-debuut voor Jennifer Aniston

Jennifer Aniston "de meest terughoudende persoon is om lid te worden van Instagram", verbreekt alle records met eerste Insta-post

Jennifer Aniston heeft een hoop te promoten dus schoof ze aan bij Jimmy Kimmel. Behalve een nieuwe serie, viert ze ook haar Instagram-debuut. Ze maakte een foto van een Friends-reünie, waarmee Aniston gelijk een Guinness World Record brak.

Bekijk op instagram


Ondanks het feit dat ze "de meest terughoudende persoon is om lid te worden van Instagram", deelde Aniston met de Kimmel dat ze nu 'content' aan het verzamelen is voor haar bijna 11 miljoen (en groeiende) volgers.

Lees ook: Eerste trailer nieuwe Apple-serie 'The Morning Show' met Reese Witherspoon, Steve Carell en Jennifer Aniston

Waarschijnlijk deelt ze binnenkort ook content van achter de schermen van haar nieuwste project met Reese Witherspoon en Steve Carrell, The Morning Show. De dramaserie op Apple TV+ biedt een kijkje in de wereld van ochtendtelevisie in Amerika, wat aldus Aniston "zeer actueel" is.

Om zich op de rol voor te bereiden, heeft ze een poos meegelopen bij Good Morning America. Het is een "fascinerende wereld" die "als een motor is die gedurende deze twee uur in de ochtend toeren maakt". Aniston heeft meegelopen met de amerikaanse tv-sterren George Stephanopoulos en Robin Roberts.

Aniston vertelt ook hoe vrouwen haar benaderden toen ze mee liep op set van de ABC-ochtendshow. "Je moet ze vertellen dat dit is wat er echt gebeurt, ze laten ons veel dingen niet doen. Het was bijna alsof ze in kooien zaten en zeiden: haal me hier weg."

The Morning show gaat op 1 november in première op Apple TV+



Lees ook: Jennifer Aniston krijgt bakken met geld voor Apple-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer derde seizoen 'The Crown'!
Series / Trailer

Eerste trailer derde seizoen 'The Crown'!

De serie gaat in november weer verder.

Netflix heeft een eerste trailer vrijgegeven voor het derde seizoen van hitserie The Crown. Dit nieuwe seizoen van de prestigieuze serie heeft een rol voor Olivia Coleman als Queen Elizabeth, die voorheen gespeeld werd door de jongere Claire Foy. Na twee jaar opnames en afwezigheid, keert de serie eindelijk terug.

In de trailer zien we dat de tijden veranderen voor Groot-Brittannië. De vraag die hardop gesteld wordt, is of het nog wel Great is daar. En men werkt toe naar de 25ste verjaardag van Elizabeth als koningin van het land en dat leidt tot problemen. Verder zien we dat de rivaliteit tussen Elizabeth en Margaret doorgaat, dat laatstgenoemde omgaat met haar mislukte huwelijk met Lord Snowdon en zien we Charles als erfgenaam voor de troon.



De tweede reeks van de serie draaide nog om het moeizame huwelijk van de koningin en Prince Phillip, maar het lijkt erop dat hij nu vrede heeft met zijn rol naast Elizabeth. Waar hun relatie zich stabiliseert, gaat die van Margaret bergafwaarts en gaat het met haar een stuk minder goed. De serie gaat op zondag 17 november weer verder.

Lees ook: Een nieuwe Elizabeth op eerste poster 'The Crown' seizoen 3
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe series over 'Dracula' en 'Frankenstein' in de maak
Series / Nieuws

Nieuwe series over 'Dracula' en 'Frankenstein' in de maak

De series worden gemaakt voor streamingdienst HBO Max.

Roberto Aguirre-Sacasa weet na de serie Riverdale (gebaseerd op de strips over Archie) wel hoe hij een nieuwe draai moet geven aan een bekend verhaal. Nu zal hij zich richten op The Shelley Society en The Brides, twee series die de verhalen van respectievelijk Frankenstein en Dracula vanuit een andere invalshoek zullen benaderen.

The Shelley Society wordt momenteel ontwikkeld voor streamingdienst HBO Max. In de serie volgen we de jonge schrijver Mary Shelley, die een team van vrijbuiters leidt in een gevecht tegen bovennatuurlijke schurken. Uiteindelijk zullen ze het ook opnemen tegen het monster van Frankenstein. De serie wordt omschreven als een 'Victoriaanse' X-Files.

Vampierzusjes
The Brides geeft daarnaast een moderne draai aan het verhaal van Dracula's bruiden, drie prachtige (en krachtige) vampierzusjes die vechten om de aandacht van de beroemde graaf.

Het is nog onbekend wanneer we beide series precies kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schrijfster 'The Crown' werkt opnieuw aan een serie over Royalty
Series / Nieuws

Schrijfster 'The Crown' werkt opnieuw aan een serie over Royalty

Het nieuws werd bekend gemaakt door verschillende, Amerikaanse bronnen...

Verschillende Amerikaanse bronnen melden dat de Britse schrijfster Amy Jenkins (The Crown) bezig zou zijn met het schrijven van het scenario voor een nieuwe serie over het leven van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. Het nieuws werd de wereld ingestuurd door onder meer The Hollywood Reporter en Variety.

Het is uiteraard niet voor het eerst dat er een verfilming komt van het leven van de Oostenrijkse keizerin. In de jaren vijftig verscheen er bijvoorbeeld reeds een film over haar leven met een jonge, Duitse Romy Schneider die de hoofdrol vertolkte. De trilogie brak heel wat records en wordt tot op de dag van vandaag door menig aantal televisiezenders uitgezonden. In het bijzonder de periode rond Kerst blijkt zich hiervoor uitstekend te lenen.

Boeken
Voor de nieuwe televisieserie over Sisi gaat Amy Jenkins boeken die door de jaren heen over de keizerin zijn verschenen bewerken. Het gaat hierbij om de boeken van auteur Allison Pataki. De voorbije jaren zorgde zij voor de lancering van niet alleen The Accidental Empress, maar ook Sisi, Empress on Her Own.

De productie van de serie zal in handen zijn van de Picture Perfect Federation welke ook de rechten wereldwijd zal gaan verkopen. Wanneer de reeks ongeveer zou moeten verschijnen is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Star Trek'-films zijn mogelijk!
Series / Nieuws

Nieuwe 'Star Trek'-films zijn mogelijk!

Het is zomaar mogelijk dat de crew van de Discovery straks naar de bioscoop komt.

Dankzij de samenvoeging van Viacom en CBS verkeren de films en televisieseries in de Star Trek-franchise voor het eerst in 15 jaar weer onder hetzelfde dak. Dat maakt het mogelijk om ook films te maken rond de series die nu verschijnen op streamingdienst CBS All Access.

De vraag is dan ook of er plannen zijn voor bijvoorbeeld een film rond de crew van de Discovery. Franchise-baas Alex Kurtzman vertelt aan de site TrekCore dat daar geen directe plannen voor zijn op dit moment. "Nee hoor, op dit moment is het business-as-usual voor ons. De samenvoeging heeft geen invloed gehad op onze plannen. Er zijn heel wat series die er de komende vijf jaar aan gaan komen. Dus dat is nu het plan en als er films ter sprake zullen komen, zijn we daar wel klaar voor."

Lees ook: Federation bestaat nog in 'Star Trek: Discovery'

Wel mogelijk
Wel is het dus mogelijk dat er op termijn films komen. Maar voor Kurtzman is één vraag dan leidend: is het passend? "Ik vraag me dan wel af, welk verhaal naar de bioscoop moet komen en waarom een verhaal beter als film verteld kan worden." Als het antwoord daarop positief is, dan is een film, zo lijkt het, wel mogelijk.

Lees ook: 'Star Trek' spin-off rond Spock en Pike op komst?

"Ik sluit uiteindelijk niets uit. Maar ik heb wel het gevoel dat we nieuwe dingen moeten blijven maken. Discovery bevindt zich nu op een geweldige plaats, dus voor mijn gevoel moet er echt een goede reden zijn om de overstap naar de bioscoop te maken."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix is accountsharing nu écht helemaal zat en gaat actie ondernemen!
Series / Streaming-diensten

Netflix is accountsharing nu écht helemaal zat en gaat actie ondernemen!

Accountsharing kan er voor zorgen dat je abonnement tijdelijk wordt afgesloten...

Ondanks het feit dat het delen van je Netflix-abonnement met vrienden of familie voor veel Nederlanders de normaalste zaak van de wereld is wordt het door Netflix officieel niet toegestaan. Tot dusver liet de streamingdienst dit echter gewoon gebeuren, maar daar blijkt nu verandering in te komen!

Netflix heeft bekend gemaakt dat het nu daadwerkelijk stappen gaat ondernemen om mensen die hun abonnement met derden delen aan te pakken. De streamingdienst lijkt zich hiervoor vooral te gaan richten op het analyseren van de gebruikersdata. Zo zal er bijvoorbeeld worden gekeken naar het feit of het abonnement op hetzelfde ogenblik wordt gebruikt door verschillende personen. Daarnaast zal er ook worden onderzocht of bepaalde content vanaf verschillende, geografische locaties wordt bekeken en of er sprake is van regelmatig gebruik vanaf locaties die geografisch gelijk van elkaar verwijderd zijn. Finaal liet Netflix nog optekenen dat er ook altijd zal worden gekeken naar de IP-adressen waar gebruik van wordt gemaakt.

Disney+
Op het ogenblik dat Netflix vaststelt dat er sprake is van een inbreuk op haar accountsharing beleid kan dat voor de betrokken gebruiker als gevolg hebben dat diens abonnement (tijdelijk) wordt afgesloten. Niet alleen Netflix gaat accountsharing actief aanpakken, dat geldt ook voor die andere streamingdienst, namelijk Disney+. Disney heeft meteen bij de bekendmaking van haar streamingplatform aangegeven actief accountsharing op te gaan sporen en aan te zullen pakken.

De belangrijkste reden waarom streamingdiensten nu echt actie willen ondernemen tegen accountsharing heeft uiteraard betrekking tot de gederfde inkomsten waar men mee geconfronteerd wordt. Door het delen van abonnementen aan te pakken hoopt Netflix dus meer inkomsten te genereren waardoor het naar eigen zeggen nog meer eigen content kan creëren om aan te bieden aan haar gebruikers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames MCU-serie 'Falcon and the Winter Soldier' van start!
Series / Nieuws

Opnames MCU-serie 'Falcon and the Winter Soldier' van start!

De serie gaat er snel komen!

Een van de vele series die naar Disney+ komen is The Falcon and the Winter Soldier. Nu blijkt dat de opnames gisteren gestart zijn, nadat we eerder hoorden dat dit vandaag het geval zou zijn. De opnames zijn nu dus van start, waarmee we binnenkort heel wat setfoto's kunnen verwachten!

De opnames van de serie gaan van start in Atlanta. De geheimhouding is groot, want castleden weten bijna niets over de serie waarin ze gaan spelen. Zo is nog vrijwel niets bekend over het plot en weten we ook nog niet wie er allemaal precies in te zien zullen zijn. Duidelijk is wel dat de serie volgend jaar al te zien moet zijn.

Lees ook: Marvel-series op Disney+ worden schreeuwend duur

Nieuwe Captain America
Naar het schijnt draait de serie om de nieuwe Captain America. Aan het einde van Avengers: Endgame droeg Steve Rogers zijn iconische schild over aan Sam Wilson, die daarmee mogelijk de nieuwe Cap zou worden. Alhoewel later bleek dat het personage gewoon actief zou blijven als Falcon, kon het wel goed dat hij wel gebruik mocht maken van het schild.

Lees ook: 'The Falcon and the Winter Soldier' gaat over nieuwe Captain America

Gespeculeerd wordt dat in deze serie de Amerikaanse regering daar niet mee akkoord gaat en iemand anders aanwijst als nieuwe Cap. De serie is in de herfst van 2020 op Disney+ te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geheimhouding 'WandaVision' is krankzinnig
Series / Nieuws

Geheimhouding 'WandaVision' is krankzinnig

Marvel maakt nu van alles een geheim.

Actrice Elizabeth Olsen mag echt helemaal niets delen over WandaVision, een van de vele series die gemaakt worden voor streamingdienst Disney+. Zo mag ze zelfs niet vertellen wanneer de opnames van de televisieserie beginnen.

Zo'n beetje alles rond de serie wordt geheim gehouden. Vreemd is dat niet: de release vindt pas in de lente van 2021 plaats, dus nog lang niet alles zal duidelijk zijn. Maar desondanks hadden we wel iets meer details verwacht, die we dus niet lijken te gaan krijgen.

Lees ook: Zoekt 'WandaVision' de Young Avengers?

Verbinding met Doctor Strange
Wel weten we dat de serie een connectie krijgt met de film Doctor Strange and the Multiverse of Madness. Daardoor kunnen we ook speculeren dat Wanda Maximoff in die film te zien is om de consequenties van haar experiment met het multiversum in deze serie op te lossen. Vermoedelijk probeert ze haar geliefde Vision uit een ander universum te plukken.

Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' wordt totaal absurd

Tegenover EW laat Olsen nu weten dat ze echt niets mag vertellen. "Tijdens D23 vertelden ze me, dat ik niet mocht praten over de opnames. Dat is nieuw voor me. Maar ik denk dat het komt omdat er zoveel limited series gemaakt worden en ik denk dat ze niet willen dat mensen gaan denken over plots naar aanleiding van de volgorde van opnames. Wel weet ik dat ik een jaar lang Marvel-achtige dingen ga doen," aldus de actrice.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het 'Breaking Bad'-universum is bijna voorbij
Series / Nieuws

Het 'Breaking Bad'-universum is bijna voorbij

Als Better Call Saul voorbij is, is het einde verhaal.

Er zijn geen plannen voor meer Breaking Bad-hoofdstukken. Als Better Call Saul voorbij is, lijkt de franchise tot een einde te komen. Dat vertelt bedenker Vince Gilligan tijdens een nieuw interview. Hij gaat zijn aandacht op "iets compleet nieuws" richten.

De film El Camino voelde volgens Gilligan als een echt einde van de franchise. Meer zelfs dan de finale-aflevering van Breaking Bad. Gilligan vertelde dat tijdens een interview met Entertainment Weekly, waar hij ook vertelde dat het tijd is voor iets nieuws.

Lees ook: Stop maar met hopen er komt geen nieuwe 'Breaking Bad'-serie

Einde verhaal
"Op dit moment heb ik geen nieuwe plannen met het Breaking Bad-universum, alhoewel ik Peter Gould en zijn schrijvers wel nog wil helpen met het afronden van Better Call Saul," aldus Gilligan. "Dat gezegd hebbende, heb ik mezelf de laatste tijd wel vaker verrast. Maar ik begin te denken - en ik heb deze uitspraak in 2013 wel vaker gebezigd - dat ik niet te lang daarmee bezig wil zijn. Ik hoop dat ik dat punt nog niet bereikt heb."

Met de film El Camino, die het verhaal van Jesse Pinkman afrondt, is het dus vermoedelijk voorbij.

Lees ook: 'Breaking Bad'-film is echt en heeft al een trailer!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.