Netflix is accountsharing nu écht helemaal zat en gaat actie ondernemen!

Netflix is accountsharing nu écht helemaal zat!

Accountsharing kan er voor zorgen dat je abonnement tijdelijk wordt afgesloten...

Geoffrey Ketels, 22 oktober 2019 om 08:21

Ondanks het feit dat het delen van je Netflix-abonnement met vrienden of familie voor veel Nederlanders de normaalste zaak van de wereld is wordt het door Netflix officieel niet toegestaan. Tot dusver liet de streamingdienst dit echter gewoon gebeuren, maar daar blijkt nu verandering in te komen!
Netflix heeft bekend gemaakt dat het nu daadwerkelijk stappen gaat ondernemen om mensen die hun abonnement met derden delen aan te pakken. De streamingdienst lijkt zich hiervoor vooral te gaan richten op het analyseren van de gebruikersdata. Zo zal er bijvoorbeeld worden gekeken naar het feit of het abonnement op hetzelfde ogenblik wordt gebruikt door verschillende personen. Daarnaast zal er ook worden onderzocht of bepaalde content vanaf verschillende, geografische locaties wordt bekeken en of er sprake is van regelmatig gebruik vanaf locaties die geografisch gelijk van elkaar verwijderd zijn. Finaal liet Netflix nog optekenen dat er ook altijd zal worden gekeken naar de IP-adressen waar gebruik van wordt gemaakt.

Disney+
Op het ogenblik dat Netflix vaststelt dat er sprake is van een inbreuk op haar accountsharing beleid kan dat voor de betrokken gebruiker als gevolg hebben dat diens abonnement (tijdelijk) wordt afgesloten. Niet alleen Netflix gaat accountsharing actief aanpakken, dat geldt ook voor die andere streamingdienst, namelijk Disney+. Disney heeft meteen bij de bekendmaking van haar streamingplatform aangegeven actief accountsharing op te gaan sporen en aan te zullen pakken.

De belangrijkste reden waarom streamingdiensten nu echt actie willen ondernemen tegen accountsharing heeft uiteraard betrekking tot de gederfde inkomsten waar men mee geconfronteerd wordt. Door het delen van abonnementen aan te pakken hoopt Netflix dus meer inkomsten te genereren waardoor het naar eigen zeggen nog meer eigen content kan creëren om aan te bieden aan haar gebruikers.

Bron: Mirror.co.uk

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingdiensten, Disney

Populair nieuws