Baas Disney: "We maken ons geen zorgen over de lage prijzen van Apple TV"

Disney:

De lagere abonnementsprijs ziet Disney niet als een bedreiging...

Geoffrey Ketels, 23 oktober 2019 om 17:40

Bob Iger, CEO van Disney heeft in een recent interview aangegeven dat hij zich geen zorgen maakt over de concurrentie met Apple TV+. Ook de lagere abonnementsprijs die door de concurrent zal worden gehanteerd boezemt Disney duidelijk vooralsnog geen angst in.
In een gesprek met CNBC heeft de CEO van Disney het volgende laten optekenen; "We maken ons absoluut geen zorgen om de lage(re) prijzen die Apple gaat hanteren voor haar Apple TV+ dienst. Dit niet in het minst omdat we een uniek product kunnen aanbieden aan onze gebruikers. We zijn echt helemaal anders in vergelijking met de andere streamingdiensten."

Iger benadrukte in het interview ook nog eens dat Disney+ films evenals series gaat aanbieden van niet alleen Disney en Marvel, maar ook van Pixar, Star Wars evenals National Geographic. In de Verenigde Staten zullen ook alle afleveringen van The Simpsons te bekijken zijn via Disney+.

1,99 euro
De officiële lancering van Disney+ vindt plaats op 12 november van dit jaar. In Nederland is de streamingdienst echter reeds geruime tijd uit te proberen. De nieuwe videodienst die door Apple zal worden gelanceerd opent haar deuren op 1 november. Een abonnement op Disney+ zal 6,99 euro per maand kosten. Voor Apple TV+ bedragen de kosten 5 euro per maand. Dat is een verschil van 1,99 euro per maand. Beide streamingdiensten zijn wel significant voordeliger ten opzichte van Netflix.

In een ander gesprek met Vanity Fair welke recent plaats heeft gevonden benadrukte Disney bovendien dat gebruikers de mogelijkheid zullen hebben om films en series te bewaren nadat ze van de streamingdienst zijn verwijderd. Daarvoor moeten de video's wel binnen worden gehaald door middel van de downloadfunctie die in de applicatie is terug te vinden.

Bron: Cultofmac.com

Lees meer over: Disney Plus, Netflix, streamingdienst, Apple TV Plus, Apple TV, streamingservice, streamingdiensten

Populair nieuws