search

Ons nieuws van woensdag 23 oktober 2019

Baas Disney: "We maken ons geen zorgen over de lage prijzen van Apple TV"
Series / Streaming-diensten

Baas Disney: "We maken ons geen zorgen over de lage prijzen van Apple TV"

De lagere abonnementsprijs ziet Disney niet als een bedreiging...

Bob Iger, CEO van Disney heeft in een recent interview aangegeven dat hij zich geen zorgen maakt over de concurrentie met Apple TV+. Ook de lagere abonnementsprijs die door de concurrent zal worden gehanteerd boezemt Disney duidelijk vooralsnog geen angst in.

In een gesprek met CNBC heeft de CEO van Disney het volgende laten optekenen; "We maken ons absoluut geen zorgen om de lage(re) prijzen die Apple gaat hanteren voor haar Apple TV+ dienst. Dit niet in het minst omdat we een uniek product kunnen aanbieden aan onze gebruikers. We zijn echt helemaal anders in vergelijking met de andere streamingdiensten."

Iger benadrukte in het interview ook nog eens dat Disney+ films evenals series gaat aanbieden van niet alleen Disney en Marvel, maar ook van Pixar, Star Wars evenals National Geographic. In de Verenigde Staten zullen ook alle afleveringen van The Simpsons te bekijken zijn via Disney+.

1,99 euro
De officiële lancering van Disney+ vindt plaats op 12 november van dit jaar. In Nederland is de streamingdienst echter reeds geruime tijd uit te proberen. De nieuwe videodienst die door Apple zal worden gelanceerd opent haar deuren op 1 november. Een abonnement op Disney+ zal 6,99 euro per maand kosten. Voor Apple TV+ bedragen de kosten 5 euro per maand. Dat is een verschil van 1,99 euro per maand. Beide streamingdiensten zijn wel significant voordeliger ten opzichte van Netflix.

In een ander gesprek met Vanity Fair welke recent plaats heeft gevonden benadrukte Disney bovendien dat gebruikers de mogelijkheid zullen hebben om films en series te bewaren nadat ze van de streamingdienst zijn verwijderd. Daarvoor moeten de video's wel binnen worden gehaald door middel van de downloadfunctie die in de applicatie is terug te vinden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Interessante nieuwe details  'Lord of the Rings'-serie gelekt!
Series / Nieuws

Interessante nieuwe details 'Lord of the Rings'-serie gelekt!

Nu zijn er interessante nieuwe details bekend!

Amazons Lord of the Rings begint volgend jaar met de opnames. In de tussentijd worden er castleden gezocht voor de serie. Er zijn nu een aantal video's van audities gelekt op het internet die details onthullen over de personages die we gaan volgen. Helaas zijn de video's verwijderd, maar de details hebben we nog!

Allereerst moet wel opgemerkt worden dat het gaat om auditietapes, wat betekent dat de dialoog die te horen was, niet hoeft te kloppen. Tegelijk kloppen er een paar details wel al, namelijk de namen van personages die we horen in de tapes. Kortom: het lijkt erop dat er wel [i]iets/i] bekend gaat zijn.

Lees ook: Weer een hoofdrolspeler voor 'Lord of the Rings'

Tyra: In de auditietapes horen we iemand auditie doen voor de rol van Tyra, een elf. Zij is zorgzaam en altruïstisch en wordt in de serie gespeeld door Markella Kavenagh.
Eldien: Dan is er Eldien, een personage dat nog niet gecast is. Zij is een doorgewinterde, capabele maar door demonen geteisterde heldin. Ze heeft er vermoedelijk vooral last van dat ze al die jaren mensen om zich heen heeft zien sterven in de gewapende strijd.
Beldor: een ander personage is Beldor, die net als Eldien een doorgewinterd soldaat blijkt te zijn en zijn situatie heeft geaccepteerd en er gewoon mee leeft. Daarin verschilt hij dus heel erg van Eldien.
Aric: Dan is er nog Aric, die als pragmatische survivor door het leven gaat en gemotiveerd is door lijfbehoud. Kortom: hij is iemand die niet heel vriendelijk is en vooral voor eigenbelang gaat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt de Marvel-serie 'Inhumans' een 2e kans op Disney+?
Series / Nieuws

Krijgt de Marvel-serie 'Inhumans' een 2e kans op Disney+?

De Marvel-serie flopte jammerlijk, maar klaar met het materiaal is men niet.

Is het mogelijk dat er meer komt van Marvels Inhumans? Ja. Een moeilijker antwoord is er niet. Acteur Anson Mount sprak tijdens de Dallas Fan Days afgelopen weekend over de mogelijkheid van een terugkeer in de serie. En ja, volgens hem worden er gesprekken gevoerd, maar niet met hem.

Inhumans was gedurende 1 seizoen te zien op ABC, maar werd snel geannuleerd. De serie was niet om aan te zien en scoorde slecht. Mount wist nog enigszins indruk te maken en dat hem nu dus gevraagd wordt over een eventuele comeback is niet gek. "Mensen weten dit misschien niet, maar het gerucht gaat in de vakbladen van Hollywood, dat er onderhandelingen gevoerd worden bij Disney+ over een nieuwe lancering. En naar het schijnt is het vrij bekend dat Vin Diesel altijd al Black Bolt heeft willen spelen, dus er vinden gesprekken plaats," aldus de acteur.

Lees ook: Marvel zet definitief punt achter 'Inhumans'

Geen Mount
Dan zou er echter geen terugkeer zijn voor Anson Mount, als Vin Diesel te zien zal zijn als Black Bolt. "Ik zou wel graag een nieuwe kans hebben met de Inhumans en ik zou willen dat het succesvol is, omdat ik er graag naar zou kijken. Volgens mij is het de meest interessante uithoek van het Marvel-universum en als je het goed doet, voor de goede zender, met de juiste toon en visie, kan het echt een succes zijn."

De vraag is dus vooral wanneer, niet of, we meer Inhumans krijgen!

Lees ook: Wel heel matige kijkcijfers Marvel-serie 'Inhumans'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De post-apocalyptische serie 'Daybreak'!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De post-apocalyptische serie 'Daybreak'!

Een serie die op heel veel vlakken zal weten te verbazen...

Eerder kondigde Netflix een gloednieuwe post-apocalyptische comedy-serie aan welke is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Brian Ralph. Meteen na de aankondiging gaven heel wat mensen aan uit te kijken naar deze nieuwe Netflix-serie. Het wachten is nu voorbij, want ze is vanaf morgen, donderdag 24 oktober 2019 te bekijken bij Netflix!

Daybreak vertelt het verhaal van de 17-jarige Josh, een buitenbeentje welke beslist om in een wereld die voor meer dan de helft is verwoest op zoek te gaan naar zijn vriendin Sam. Hij kan tijdens zijn zoektocht rekenen op de hulp van een behoorlijk kleurrijke groep tieners. Onder hen ook de 12-jarige pyromaan Angelica en de samoerai Wesley. Dit alles klinkt niet alleen wat vreemd, dat is het ook! Daybreak profileert zichzelf dan ook als een absurde serie die in zekere zin gelijkenissen vertoont met bijvoorbeeld Mad Max.

Bizarre serie
De makers van de nieuwe serie Daybreak hebben er duidelijk voor gekozen om een aantal verschillende genres bij elkaar te gooien. Het resultaat is een ronduit bijzonder geheel dat eigenlijk vrij lastig te vergelijken is met andere series. Ben jij echter een fan van The Walking Dead? Dan zal je het ongetwijfeld fijn vinden om te horen dat er ook in Daybreak zombies zijn terug te vinden. Ze werden door de makers van de reeks echter wel 'Ghoulies' genoemd.

Wil jij ook graag ontdekken wat deze ongetwijfeld bijzondere nieuwe Netflix-serie allemaal in petto zal hebben? In dat geval moet je nog even geduld koesteren. Ze staat namelijk pas vanaf morgen, donderdag 24 oktober 2019 op Netflix. In afwachting kan je wel alvast even de onderstaande trailer bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspelers epische scifi-serie 'Foundation' gevonden
Series / Nieuws

Hoofdrolspelers epische scifi-serie 'Foundation' gevonden

Twee grote namen voeren de productie van David Goyer aan.

Lee Pace (The Hobbit, Guardians of the Galaxy) en Jared Harris (Chernobyl, The Terror) hebben de hoofdrollen gescoord in de grootschalige scifi-serie Foundation, een productie van Apple en Skydance.

Foundation is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Isaac Asimov. De boeken vertellen de saga van The Foundation, een groep verbannen krijgers die ontdekken dat zij het Galactische Rijk moeten beschermen van de vernietiging.

Harris zal de rol spelen van Hari Seldon, een wiskundig genie die de ondergang van het Rijk voorspelt. Pace speelt op zijn beurt Brother Day, de huidige keizer van het Rijk.

Exclusief voor Apple TV+
David S. Goyer zal dienst doen als showrunner en uitvoerend producent van de serie. Andere producenten zijn Josh Friedman, Robyn Asimov, David Ellison, Dana Goldberg en Marcy Ross. Foundation wordt exclusief gemaakt voor Apple TV+. Wanneer de serie precies beschikbaar zal worden gesteld om te streamen, is momenteel nog onbekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Paul Rudd levend begraven in een park voor Netflix serie 'Living with Yourself'
Series / Interview

Paul Rudd levend begraven in een park voor Netflix serie 'Living with Yourself'

"Je natuurlijke instinct weet dat dit niet goed is. Het was echt vreselijk!" Paul Rudd levend begraven in een onderbroek in een openbaar park voor zijn nieuwe serie 'Living with Yourself'

Paul Rudd is een kloon van Paul Rudd in zijn nieuwe Netflix-serie Living With Yourself. Wat eerlijk gezegd als plausibele reden klinkt waarom de werkelijke Rudd niet ouder lijkt te worden.

Rudd werd geïnterviewd door Jimmy Kimmel om zijn nieuwe Netflix-show te promoten, en natuurlijk om te praten over de onvermijdelijke volgende Ant-Man-film, en zijn rol in de nieuwe Ghostbusters. Hij kan alleen weinig vertellen over deze projecten zonder spoilers te geven!

Van Ant-Man kan Rudd niets verklappen over het lot van Robert Downey Jr. En over Ghostbusters kan Rudd alleen vertellen dat hij net klaar is met zijn opnames, maar niets over de plot, en of Dan Aykroyd en Bill Murray te zien zijn.

Lees ook: Paul Rudd Vs. Paul Rudd in Netflix-trailer 'Living With Yourself'

Over zijn nieuwe serie kan Rudd gelukkig iets meer vertellen. In de serie speelt hij twee rollen, en dat is soms best ingewikkeld omdat de heren wel subtiel verschillend zijn. Toen Rudd het script las, zag hij een gave scène over hoe een van de twee personages uit een graf kruipt. Hij had zich alleen niet gerealiseerd dat hijzelf voor die scène levend begraven moest worden!

"Dom genoeg had ik niet bedacht hoe we dit gingen filmen. Ik droeg alleen een luier, we waren in een openbaar park, en ik moest in een graf gaan liggen met alleen een buis aan de zijkant om door te ademen..als een snorkel."

Hij werd vervolgens echt begraven. "Het natuurlijke instinct in ons allemaal weet dat het slecht is," omschrijft Rudd de toenemende angst "Het was vreselijk!"

Living With Yourself gaat vrijdag in première op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer laatste seizoen 'Silicon Valley'!
Series / Trailer

Trailer laatste seizoen 'Silicon Valley'!

Seizoen 6 is het laatste voor de mannen uit Silicon Valley.

HBO start eind deze maand met het uitzenden van het laatste seizoen van de komedie- / dramaserie Silicon Valley. Na zes seizoenen zit het er over een paar weken echt op voor de Pied Piper-gang.

Hieronder zie je een nieuwe trailer voor seizoen zes dat op 27 oktober aftrapt op de betaalzender. Waar seizoenen twee tot en met vier het nog deden met ieder tien afleveringen, moet het afscheidsseizoen het doen met slechts zeven afleveringen. Wel wordt hier een waardig afscheid gegeven aan de serie van bedenker Mike Judge, bekend van Office Space en Beavis & Butthead.



Nog één keer de Pied Piper-gang
In het laatste seizoen zien we uiteraard opnieuw software-ontwikkelaar Richard Hendricks, gespeeld door Thomas Middleditch, en namen als Zach Woods, Kumail Nanjiani, Martin Starr, Josh Brener, Amanda Crew, Matt Ross, uzanne Cryer en Jimmy O. Yang.

De eerste aflevering heet "Artificial Lack of Intelligence" en de serie stopt waarschijnlijk doordat de kijkcijfers sinds seizoen vier toch flink zijn ingekakt. Al lijkt dit ook te komen doordat de serie op een andere tijdstip werd uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat is de rol van Dr Manhattan in 'Watchmen'?
Series / Nieuws

Wat is de rol van Dr Manhattan in 'Watchmen'?

Of heeft hij die bijna niet?

HBO's Watchmen ging afgelopen zondag (maandag in Nederland) van start. De serie volgt nieuwe personages in het universum van Alan Moore en Dave Gibbons, maar gebruikt ook oude bekenden uit wat velen de beste graphic novel aller tijden vinden.

De vraag is nog altijd hoe groot de rol straks zal zijn van Doctor Manhattan. Het personage is immers de enige in het canon met superkrachten en zijn krachten lijken omnipotent te zijn. Dus de vraag is welke rol er voor hem is weggelegd in een wereld die eens in de zoveel tijd te maken heeft met octopussen die uit de lucht vallen en nog altijd een plaats moet geven aan de vele miljoenen doden door een octopusaanval. Er lijken nu antwoorden te zijn.

Lees ook: Wat heeft 'Watchmen' allemaal voor ons in petto!

Doctor Manhattan
Als de serie in het heden van start gaat, is Doctor Manhattan nog altijd iemand die gevolgd wordt. Een nieuwsbericht laat zien dat hij sinds zijn zelfopgelegde ballingschap naar Mars nog altijd daar is. Hij bouwt er structureren, die hij vervolgens eenvoudig weer vernietigt. Dus op dit moment is hij wel te zien in de serie, maar niet zo groot.

Lees ook: IJzersterke ontvangst 'Watchmen': Nu op HBO!

Dat strookt met een opmerking van Damon Lindelof, showrunner van de serie. "Ik dacht dat het vooral interessant zou zijn om Watchmen te gebruiken om na te denken over maskers, autoriteit en politie naast superhelden. In Watchmen heeft niemand superkrachten, behalve Dr. Manhattan en hij bevindt zich niet op de planeet."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maggie snel terug in 'The Walking Dead'!
Series / Nieuws

Maggie snel terug in 'The Walking Dead'!

Er zat een groot gat in de serie dat gevuld moest worden.

Na afwezig te zijn geweest in het negende seizoen van The Walking Dead, keert Maggie Rhee (Lauren Cohan) terug in de tiende reeks van de serie. Dat werd deze maand al aangekondigd tijdens de New York Comic-Con. Nu weten we ook waarom.

Een van de co-sterren van Cohan, Josh McDermitt, vertelde aan TV Insider dat er een groot gat achterbleef in de serie. "We zijn allemaal zo blij dat ze weer terug is. Voor mijn gevoel zat er een Maggie-vormig gat in de cast en het verhaal, dus het is enorm opwindend om haar terug te krijgen. Ze is een geweldige vriendin en fantastisch actrice, dus ik ben blij dat we meer verhalen rond Maggie Rhee kunnen vertellen."

Lees ook: 'The Walking Dead' hoeft als serie nooit te eindigen

Waarom ging ze?
Cohan vertrok in aflevering 5 van seizoen 9, What Comes After, om de hoofdrol te spelen in ABC-serie Whiskey Cavalier. Die serie werd na 1 seizoen al stopgezet, waarmee Cohan ineens weer ruimte in haar agenda had voor de zombieserie waarmee ze ooit doorbrak als actrice.

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead' zijn dramatisch laag

Nu keert ze dus terug en zal haar personage zes jaar lang afwezig zijn geweest. Vooral in het elfde seizoen, zo beloofde showrunner Angela Kang ons, krijgt ze een grote verhaallijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.