search

Ons nieuws van donderdag 24 oktober 2019

Zeer indrukwekkende cijfers voor proefperiode Disney+
Series / Streaming-diensten

Zeer indrukwekkende cijfers voor proefperiode Disney+

De streamingdienst wordt officieel gelanceerd op 12 november...

Ondanks het feit dat Disney+ nog officieel gelanceerd moet worden zijn er toch reeds cijfers bekend over het bereik van de streamingdienst. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat ze in Nederland reeds exclusief werd gelanceerd en als proef is uit te proberen. De cijfers die zijn vrijgegeven zijn meteen behoorlijk indrukwekkend.

Het online bereik van het nieuwe videoplatform Disney+ zou in de introductiemaand (dus september 2019) zomaar even 12,4 procent hebben bedragen. Dit betekent een totaal bereik van een slordige 1,8 miljoen mensen van 13 jaar en ouder. De cijfers zijn het resultaat van een bereiksonderzoek GfK DAM.

Proefperiode
Disney verraste vriend en vijand door in Nederland een gratis proefperiode aan te bieden. Het hoogste bereik wist Disney+ te realiseren onder jongeren. Opvallend, er waren net wat meer gebruikers binnen de leeftijdscategorie van 25-34 jarigen dan er waren binnen de leeftijdsgroep van 13 tot 24 jarigen.

Naast bovenstaande raakte eveneens bekend dat het totaalbereik van de website Disneyplus.com in de introductiemaand met 9 procent nog net wat hoger lag in vergelijking met de app. Het bereik van de app bedroeg namelijk slechts 7 procent. Tot slot zouden er zich van de 1 miljoen mensen die Netflix én Videoland hebben bezocht in de maand september ongeveer 22 procent hebben ingelicht over het afsluiten van een extra abonnement voor Disney+.

Disney+ wordt wereldwijd gelanceerd op 12 november van dit jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schurk gecast in Amazons 'Lord of the Rings'-serie!
Series / Nieuws

Schurk gecast in Amazons 'Lord of the Rings'-serie!

Nu al is er een schurk gevonden voor de LOTR-serie.

Acteur Joseph Rawle, die we het best kennen als Benjen Stark in HBO's Game of Thrones-serie is gecast als schurk in Lord of the Rings. Hij is daarmee de eerste acteur waarvan we ongeveer weten wat hij te doen heeft in de serie van Amazon.

Deadline stelt dat de acteur te zien zal zijn als grote schurk in de serie. Zijn personage heeft de naam Oren en neemt het op tegen de held Beldor en heldin Tyra. Wat het personage van Rawle is "“ een mens of Orc of elf of iets anders "“ is niet bekend. Hij zal in elk geval voor chaos gaan zorgen.

Lees ook: Interessante nieuwe details 'Lord of the Rings'-serie gelekt!

Tweede era
De serie van Amazon wordt peperduur om te maken, mogelijk zo tegen de 1 miljard dollar. De serie begint volgend jaar met opnames in Nieuw-Zeeland en krijgt een pilot geregisseerd door J.A. Bayona. Verder zijn de schrijvers JD Payne en Patrick McKay en vertellen ze een heel nieuw verhaal in de franchise van J.R.R. Tolkien.

Wel moeten ze zich daarbij helemaal houden aan het canon van Tolkien. Dat betekent dat er niets veranderd mag worden aan de grote gebeurtenissen in de geschiedenis van Midden-Aarde en dat we dus ook voorzichtig mogen concluderen dat Sauron een kleine rol krijgt als schurk. Hij komt namelijk op in deze tijd en begint legers te verzamelen.

Lees ook: Weer een hoofdrolspeler voor 'Lord of the Rings'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe serie 'Watchmen' blijkt grote hit voor HBO
Series / Nieuws

Nieuwe serie 'Watchmen' blijkt grote hit voor HBO

De serie trekt heel veel kijkers naar de zender!

Of er een tweede seizoen van HBO-serie Watchmen komt, hangt vooral af van de kijkcijfers. Alhoewel de serie een volledig gesloten verhaal vertelt in de eerste reeks, lijken de kijkcijfers nu goed genoeg om een tweede seizoen te bestellen. Mits de kijkcijfers goed blijven. Hoe dan ook trekt de serie de meeste kijkers naar HBO sinds de pilot van Westworld in 2016.

Deadline stelt dat de pilot van Watchmen maar liefst 1,5 miljoen kijkers trok naar HBO. 800.000 daarvan keken live en de rest keek via de verschillende platformen. Daarmee is het de meest bekeken nieuwe serie die dit jaar op een kabelzender debuteert en 21% meer bekeken dan de finale van het tweede seizoen van Succession een week eerder.

Lees ook: Wat is de rol van Dr Manhattan in 'Watchmen'?

Alternatieve geschiedenis
De serie speelt zich af in een alternatieve geschiedenis, zoals we die kennen uit de Watchmen-comic van Alan Moore en Dave Gibbons. We volgen een wereld waarin gekostumeerde helden verboden zijn en de politie zich achter maskers moet verbergen. In de pilot onderzoeken Angela Abar en Judd Crawford de moord op een politieagent door de Seventh Kavalry.

Het eerste seizoen van Watchmen heeft negen afleveringen, dus we hebben nog twee maanden te gaan.

Lees ook: Wat heeft 'Watchmen' allemaal voor ons in petto!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oude bekende terug in Obi Wan-serie voor Disney+
Series / Nieuws

Oude bekende terug in Obi Wan-serie voor Disney+

Het lijkt erop dat Joel Edgerton terugkeert!

Het begint er steeds meer op te lijken dat in elk geval een oude bekende terugkeert naast Obi-Wan Kenobi als de bekende Jedi straks een serie heeft op Disney+. Ook acteur Joel Edgerton zou wel eens in de serie te zien kunnen zijn.

Dat horen we tijdens de Happy Sad Confused podcast van MTV, waar Edgerton aanwezig was om een nieuwe film (The King) te promoten. Hem werd gevraagd of hij te zien zou zijn in de serie rond Obi-Wan. "Dat is een hele echte mogelijkheid. Maar er zit vermoedelijk een huurmoordenaar op een dak buiten het raam als ik het verkeerde zeg. Ik zou heel graag heel veel willen zeggen, maar dat doe ik gewoon niet."

Lees ook: Zit Luke Skywalker in de 'Obi-Wan' serie?

Owen Lars
Edgerton was in de prequel-films Attack of the Clones en Revenge of the Sith te zien als Owen Lars. Hij had een vrij kleine rol, maar is de stiefbroer van Anakin Skywalker en uiteindelijk ook de man die Luke Skywalker heeft opgevoed en daar de hoogste prijs voor moest betalen.

Lees ook: 'Obi-Wan'-serie met Ewan McGregor vindt regisseur en schrijver!

Aangezien de Obi-Wan-serie draait om de tijd van het personage op woestijnplaneet Tatooine, is de kans groot dat Owen Lars ook een rol heeft in de serie. Hoe groot die wordt merken we natuurlijk vanzelf, maar vermoedelijk wordt die dan groter dan in de prequel-films. Er is nog geen releasedatum voor de serie, dus het is moeilijk om te voorspellen wanneer er meer duidelijkheid is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.