Wat is de rol van Dr Manhattan in 'Watchmen'?

Wat is de rol van Dr Manhattan in 'Watchmen'?

Of heeft hij die bijna niet?

Jim Pedd, 23 oktober 2019 om 09:31

HBO’s Watchmen ging afgelopen zondag (maandag in Nederland) van start. De serie volgt nieuwe personages in het universum van Alan Moore en Dave Gibbons, maar gebruikt ook oude bekenden uit wat velen de beste graphic novel aller tijden vinden.
De vraag is nog altijd hoe groot de rol straks zal zijn van Doctor Manhattan. Het personage is immers de enige in het canon met superkrachten en zijn krachten lijken omnipotent te zijn. Dus de vraag is welke rol er voor hem is weggelegd in een wereld die eens in de zoveel tijd te maken heeft met octopussen die uit de lucht vallen en nog altijd een plaats moet geven aan de vele miljoenen doden door een octopusaanval. Er lijken nu antwoorden te zijn.

Lees ook: Wat heeft 'Watchmen' allemaal voor ons in petto!

Doctor Manhattan
Als de serie in het heden van start gaat, is Doctor Manhattan nog altijd iemand die gevolgd wordt. Een nieuwsbericht laat zien dat hij sinds zijn zelfopgelegde ballingschap naar Mars nog altijd daar is. Hij bouwt er structureren, die hij vervolgens eenvoudig weer vernietigt. Dus op dit moment is hij wel te zien in de serie, maar niet zo groot.

Lees ook: IJzersterke ontvangst 'Watchmen': Nu op HBO!

Dat strookt met een opmerking van Damon Lindelof, showrunner van de serie. “Ik dacht dat het vooral interessant zou zijn om Watchmen te gebruiken om na te denken over maskers, autoriteit en politie naast superhelden. In Watchmen heeft niemand superkrachten, behalve Dr. Manhattan en hij bevindt zich niet op de planeet.”

Bron: CB

Lees meer over: Watchmen, HBO, Damon Lindelof, Dave Gibbons, Alan Moore, Dr Manhattan

Populair nieuws