'Game of Thrones'-makers: "We luisterden niet naar onze fans"

'Game of Thrones'-makers luisterden niet naar fans

Daar zagen ze de waarde niet van in.

Jim Pedd, 30 oktober 2019 om 06:57

Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss geven toe dat ze niet naar feedback van fans hebben geluisterd in de acht jaar dat ze de serie voor HBO hebben gemaakt. De show ging in 2011 met laaiend enthousiaste reacties van start, maar eindigde het achtste seizoen met zeer negatieve reacties.
Tijdens een panel op het Austin Film Festival sprak het duo over het maken van Game of Thrones en vertelden daar dat ze niet naar fans hebben geluisterd. Het duo gaf ook toe in eerste instantie geen idee te hebben wat ze aan het doen waren, maar gewoon tijdens het werken hebben geleerd hoe je televisie maakt.

Lees ook: Regisseur: "Laatste seizoen 'Game of Thrones' is overhaast gemaakt"

Naar fans luisteren
Het duo kreeg de vraag of ze naar fans luisterden. “Nee, eigenlijk helemaal niet,” aldus Dan Weiss. Hij vertelde dat hij niet inzag waarom het waardevol zou zijn om naar de reacties van andere mensen te luisteren of om daar op af te gaan. Benioff gaf wel toe ooit de serie gegoogled te hebben en toen erg van de kaart te zijn geweest met alle negativiteit.

Lees ook: 'Game of Thrones' had oorspronkelijk véél meer seizoenen

Hoe dan ook wilde het duo een verhaal vertellen waar ze zelf trots op zouden zijn. Dat fans daar een ander idee over hadden is nu wel duidelijk, maar uiteindelijk kan je het ook niet met de intentie van de showrunners oneens zijn. Ze wilden immers hetzelfde als de fans.

Bron: Austin Film Festival

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, David Benioff, DB Weiss

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws