Waan jezelf even in 'Game of Thrones'!

Waan je even in 'Game of Thrones'!

Het Game of Thrones toerisme is "big business" geworden voor het land...

Geoffrey Ketels, 7 oktober 2019 om 14:13

Ondanks het feit dat Noord-Ierland met haar prachtige landschappen en indrukwekkende vergezichten een ware aanrader is om te ontdekken is het zo dat dit land op toeristisch vlak toch behoorlijk op de achtergrond is geraakt. Eén specifieke serie lijkt daar in haar eentje verandering in te hebben gebracht. Heel wat fans van de serie Game of Thrones reizen immers naar Noord-Ierland af om er de vele filmlocaties te gaan ontdekken!
Ondanks het feit dat uiteraard niet alle scènes uit Game of Thrones zijn opgenomen in Noord-Ierland vallen er toch heel wat leuke locaties te ontdekken. Het is dan ook niet voor niets dat het Game of Thrones toerisme het land volgens actuele cijfers op jaarbasis zo'n slordige 36 miljoen dollar aan extra inkomsten oplevert. Inmiddels zijn er verschillende tours die je in Noord-Ierland kan ondernemen waarvan enkele zelfs worden georganiseerd door gastacteurs uit de reeks!

Lees ook: 'Game of Thrones' had oorspronkelijk véél meer seizoenen

10 uur durende tour
Eén van de beste Game of Thrones tours op het eiland vereist wel dat je er een slordige 10 uur voor voorziet. Je krijgt er dan wel heel wat moois voor in de plaats. Deze tour neemt je namelijk mee langs enkele memorabele locaties die de fans van de reeks zich ongetwijfeld nog zullen herinneren.

Zo is in Carnlough de plaats terug te vinden waar Arya uit het water klom nadat ze nipt wist te ontsnappen van "The Waif" die haar wou vermoorden. Ook de Cushendun Caves waar in het tweede seizoen Melisandre beviel van de shadow demon wordt bezocht. Hier valt vooral op hoe weinig plaats de productie had om de scène op te nemen. Tijdens de tour zal meteen opvallen dat heel wat locaties wel erg verschillen van de manier waarop ze in de reeks zijn gebruikt.

Een goed voorbeeld van bovenstaande is Larrybane Chalk Quarry. Deze locatie is terug te vinden vlak naast Carrick-a-Rede Rope Bridge en is vooral bekend als plaats waar Brienne of Tarth en Loras Tyrell moesten vechten voor Renly en Margery. In het echt doet deze plaats vooral dienst als parkeerplaats voor toeristen die hier van het uitzicht willen komen genieten. In de buurt houdt de tour ook halt bij Ballintoy Harbor. Het betreft hier in de serie de haven van "The Iron Islands" welke er in de praktijk toch heel wat lieflijker uitziet dan in het tweede seizoen van de serie het geval was.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wie heimwee heeft naar de reeks of gewoon even de verschillende filmlocaties in het echt wil ontdekken kan overwegen om een reis naar het prachtige Noord-Ierland te boeken!

Lees ook: Maisie Williams schaamde zich voor haar lichaam door personage in 'Game of Thrones'

Lees meer over: Game of Thrones, serie, tour, Game of Thrones tour

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws