search
Op Disney+ ga je tóch wat advertenties te zien krijgen
Series / Nieuws

Op Disney+ ga je tóch wat advertenties te zien krijgen

Althans, in het begin zal je daar toch doorheen moeten.

Disney+ gaat volgende week officieel van start. Vanaf dat moment moeten we als proefgebruikers elke maand 6,99 euro betalen. In ruil daarvoor krijg je heel wat content van The Mouse House. En dat zonder advertenties. Althans…

The Verge meldt dat Disney+-abonnees in het begin advertenties te zien krijgen voor de televisiezender Starz. De reden daarachter is eenvoudig: Starz heeft de rechten op onder meer Star Wars: The Force Awakens en om dergelijke films te mogen vertonen, moet men advertenties laten zien.

Niet heel opvallend
De advertentie lijkt niet al te storend te worden. Het gaat om een display-ad die te zien zal zijn in de Android-app en op de inlogpagina's. In de streamingdienst zelf, dus nadat je ingelogd bent, krijg je geen advertenties te zien. Disney zal mogelijk meer van dit soort materiaal laten zien, wat nodig is om de rechten te krijgen op al zijn content.

Disney heeft namelijk nog wat deals lopen waardoor het lang niet alles aan kan bieden op hetzelfde platform. Zo krijgt Netflix in 2020 films die tussen 2016 en 2018 zijn uitgebracht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen