Er zijn nog nooit zoveel LGBTQ's te zien in TV-series

GLAAD: nieuw record LGBTQ's in TV-series

Uit het jaarlijkse rapport van GLAAD blijkt een nieuw record: nog nooit zoveel vertegenwoordiging van de LGBTQ gemeenschap op televisie.

Emma Nota, 8 november 2019 om 18:28

Uit het jaarlijkse rapport van GLAAD, over de vertegenwoordiging van de LGBTQ gemeenschap op televisie, blijkt dat er een nieuw record is gezet. Het percentage LGBTQ-personages in tv-series is dit jaar 10,2 procent.
De organisatie GLAAD is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor representatie van homo's, bi's en transgenders in de media, om homofobie en discriminatie van seksuele geaardheid en genderidentiteit te bestrijden.

Lees ook: Crossover Supergirl en Batwoman op komst?

Aldus de organisatie zijn er 90 hoofdrolspelers van de 879 in 111 primetime gescripte shows, die in de LGBTQ-categorie vallen. Vorig jaar was dat aantal 75.

Opvallende namen zijn onder andere Ruby Rose als Kate Kane in The Batwoman, Cobie Smulders als Dex in Stumptown, Brian Michael Smith (TV's eerste zwarte transgender man in een reguliere rol) als Paul Strickland in Fox's 9-1-1. Het netwerk CW scoorde het hoogst met de Arrow-verse shows, omdat in 15,4 procent van alle shows acteurs uit de LGBTQ-gemeenschap kwamen.

GLAAD pleit ook voor minder tokenisme van queer-personages, wat betekent dat minder exemplaren van een enkele LGBTQ-persoon in een zee van heteronormatieve personages voorkomen.

Voor Netflix, die de hoogste score van alle streamers heeft, noteerde GLAAD Tales of the City, BoJack Horseman, She-Ra and the Princesses of Power, The Politician, Sex Education en Orange is the New Black.

Lees ook: 'Batwoman'-actrice Ruby Rose over haar heftige ongeluk: "Ik was bijna verlamd"

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: GLAAD, LGBTQ, Batwoman, Stumptown, Arrow, Orange Is The New Black

Populair nieuws