Bijna was de Night King totaal anders in 'Game of Thrones'

Bijna was de Night King totaal anders in GoT

Er is een nieuw ontwerp verschenen.

Jim Pedd, 9 november 2019 om 08:52

Het scheelde niet veel, of de Night King uit HBO-hit Game of Thrones had een totaal andere look. De schurk is de leider van de White Walkers en werkt seizoenenlang aan een opkomst om uiteindelijk te proberen heel Westeros zijn ijzig koninkrijk te maken. In het achtste seizoen culmineren die pogingen.
Maar waar de Night King er zoals je bovenaan dit artikel uitziet in de serie, was dat bijna heel anders. Dat blijkt uit het boek The Art of Game of Thrones, dat boordevol designs zit die allemaal laten zien wat er geprobeerd is om uiteindelijk tot definitieve ontwerpen te komen.

Lees ook: HBO maakt 'Game of Thrones: House of the Dragon'!

Nieuw design
Volgens ontwerper Barrie Gower was het idee achter dit initiële ontwerp om hem er zo koninklijk mogelijk uit te laten zien. "Hij is de leider van de White Walkers. Hij is de eerste White Walker, dus je moest een gevoel van macht krijgen als je hem zag. We hadden het erover om hem een kroon te geven die versmolten was met zijn hoofd. Iets organisch, dat echt onderdeel van hem was. Aangezien de White Walkers heel ijzig zijn, leek het logisch om te kiezen voor een hoekig, scherp ontwerp. En dan een doorzichtig ontwerp dat je laat zien dat hij ijskoud is."

De schets die je hierboven ziet maakt hem inderdaad ook ijskoud en wat meer een echte traditionele schurk om te zien. De serie is nu natuurlijk voorbij, maar krijgt een spin-off over de opkomst van de Targaryen-familie.

Lees ook: Regisseur: "Laatste seizoen 'Game of Thrones' is overhaast gemaakt"

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, David Benioff, DB Weiss, Night King

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws