search

Ons nieuws van zaterdag 9 november 2019

ABC komedie 'Fresh Off the Boat' krijgt geen vervolg meer
Series / Nieuws

ABC komedie 'Fresh Off the Boat' krijgt geen vervolg meer

Seizoen 6 wordt ook de kortste sinds het eerste seizoen...

De langlopende en populaire komedie van ABC, namelijk Fresh Off the Boat krijgt geen vervolg meer. Daarmee komt er een einde aan deze reeks over een Aziatisch-Amerikaanse familie na zes seizoenen. Bovendien is er nog meer slecht nieuws voor de fans.

Met de aankondiging van het laatste seizoen werd er verwacht dat het finale seizoen over extra afleveringen zou komen te beschikken. Nu blijkt dat helaas niet correct. ABC heeft namelijk zelf bekend gemaakt dat het zesde en laatste seizoen slechts uit 15 afleveringen zal bestaan. Daarmee is het meteen het kortste seizoen sinds het eerste welke verscheen in het jaar 2015.

1 uur durende laatste aflevering
In de Verenigde Staten wordt de laatste aflevering van Fresh Off the Boat uitgezonden op 21 februari volgend jaar. ABC heeft eveneens laten optekenen dat de finale aflevering van de reeks één uur zal gaan duren. In Nederland wordt de reeks uitgezonden op RTL.

Matt Kuhn heeft in een reactie op het cancellen van de reeks het volgende laten optekenen: "Ik ben ongelofelijk trots op deze serie en wat we er mee hebben bereikt in de zes seizoenen die er zijn verschenen. Bedankt aan iedereen bij zowel ABC als bij 20th Century Fox Television. Het was absoluut een bijzondere belevenis."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Apple TV+ series zijn nu al zeker van een tweede seizoen
Series / Nieuws

Deze Apple TV+ series zijn nu al zeker van een tweede seizoen

Alle vier de lanceringsseries krijgen een tweede seizoen...

De langverwachte streamingdienst van Apple, namelijk Apple TV+ ging eerder deze maand live. Ondanks het feit dat het aanbod momenteel nog relatief beperkt is en verschillende series niet bepaald een goede ontvangst kregen krijgen toch alle vier de lanceringsseries met zekerheid een tweede seizoen!

Apple heeft bekend gemaakt dat alle vier de series waarmee haar streamingplatform live is gegaan, namelijk See, For All Mankind, Dickinson en The Morning Show met zekerheid een tweede seizoen zullen krijgen. Van deze laatste was dat eerder reeds bekend.

Gemengde reacties
Eerder verschenen op het internet verschillende geruchten die aangaven dat de populariteit van de nieuwe streamingdienst aanzienlijk tegenviel. Een bron dichtbij Apple zou nu tegenover Variety echter het tegenovergestelde hebben aangegeven. Volgens die bron kan het streamingplatform nu reeds rekenen op miljoenen gebruikers welke allen gemiddeld ruim een uur op de streamingdienst hebben doorgebracht.

Het merendeel van de kijkers zou bovendien na het hebben bekeken van één aflevering nog een tweede hebben gezien. Apple zelf zou bijgevolg behoorlijk tevreden zijn met de lancering van haar Apple TV+. Officiële kijkcijfers heeft ze echter nog niet bekend gemaakt.

Sowieso valt het wel op dat er vaak sprake is van grote verschillen in ontvangst tussen de kijkers en de critics. Een bekend voorbeeld van zo'n serie is See. Het merendeel van de critics waren behoorlijk negatief over deze reeks terwijl kijkers ze een score gaven van 83 procent. Ook bij For All Mankind viel eenzelfde trend op te merken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verhaal aftrap 'The Mandalorian' bekend!
Series / Nieuws

Verhaal aftrap 'The Mandalorian' bekend!

Eerste synopsis voor afleveringen één t/m drie.

Heb jij al zin in de Star Wars-serie The Mandalorian? Waarschijnlijk wel, aangezien de trailers al hoopvolle beelden lieten zien rond een personage dat goed aansluit op de originele Star Wars-films.

Nu zijn er korte synopsissen door Disney+ onthuld voor de eerste drie afleveringen van de serie van Showrunner Jon Favreau. In totaal zijn er acht afleveringen en deze worden allemaal nog in 2019 online gezet op Disney+.

Lees ook: Wanneer de afleveringen van 'The Mandalorian' verschijnen op Disney+

Chapter One:
Een Mandaloriaanse premiejager volgt een doelwit voor een goed betalende klant.
Regie: Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars, Star Wars: Rebels)
Script: Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book, Lion King)

Chapter Two:
Met zijn doelwit gevangen, moet de Mandalorian vechten met de aaseters.
Directed By: Rick Famuyiwa (Dope)
Written By: Jon Favreau


Chapter Three:
De gehavende Mandalorian keert terug naar zijn cliënt voor beloning.
Directed By: Deborah Chow (The High Cost of Living, Mr. Robot)
Written By: Jon Favreau

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meerdere Mandalorians in 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Meerdere Mandalorians in 'The Mandalorian'?

De Star Wars-serie krijgt nog een interessante extra.

12 november vindt de grote lancering van streamingdienst Disney+ plaats. Op die dienst krijgen we vanaf dag 1 afleveringen van The Mandalorian te zien, de eerste live-action serie in de Star Wars-franchise en eentje van Jon Favreau. Opvallend genoeg, lijkt het er nu op dat er meerdere Mandalorians in zitten.

Een fan plaatste op de Reddit-pagina r/StarWarsSpeculation dat het erop lijkt dat er nog een hele andere Mandalorian in de serie zit. Althans, dat, of hij krijgt een andere helm tijdens de serie. Onderstaand beeld lijkt immers niet echt op het masker dat we eerder al zagen.

Lees ook: Nieuwe teaser 'The Mandalorian' onthult Ming-Na Wens personage

In de uithoeken
De serie speelt zich in de Outer Rim af, de uithoek van het sterrenstelsel. We volgen een premiejager die daar probeert te overleven en huurmoorden uitvoert. De serie laat ook de opkomst van de First Order zien en speelt zich vlak na de eerste drie films in de franchise af (dus na Return of the Jedi).

New Mandalorian Helmet variant in recent TV trailer from r/starwarsspeculation

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Succesvolle superheldenserie 'The Boys' gaat in 2020 verder
Series / Nieuws

Succesvolle superheldenserie 'The Boys' gaat in 2020 verder

Maak je borst maar nat voor meer geweld!

Zo snel kan het dus gaan. Acteur Karl Urban is nu al klaar met de opnames van Amazon-serie The Boys. De show krijgt een tweede seizoen en sinds augustus werd dat opgenomen. Nu al is Urban klaar en hij laat weten dat de volgende afleveringen ergens halverwege 2020 te zien zijn.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige comic van Garth Ennis en Darick Robertson en volgt een groep burgerwachten die besloten hebben om een groep maniakale superhelden te doden. Makkelijk is dat niet, want die helden hebben ook echt superkrachten en dat gaat niet op voor onze vrienden.

Lees ook: Amazons 'The Boys' krijgt nieuw teamlid

Opnames klaar
Op zijn Instagram-account laat Urban zien dat hij nu klaar is met de opnames van de volgende reeks. Dit nieuwe seizoen wordt diepgaander dan de eerste reeks. Dat liet showrunner Eric Kripke weten. "Ik wil niet per se dat seizoen twee groter wordt, ik wil dat het dieper wordt. Ik wil dat het intenser, meer meeslepend en door personages gedreven wordt. Mijn enige doel is om seizoen 2 nog beter te maken dan seizoen 1."

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zwartkomische serie 'Weeds' komt terug: "Weeds 4.20"
Series / Nieuws

Zwartkomische serie 'Weeds' komt terug: "Weeds 4.20"

"Weeds 4.20", terugkeer van de donkere comedy-serie over de cannabis-dealende huisvrouw?

Een vervolg op de donkere comedy-serie Weeds is in ontwikkeling bij Starz, heeft Lionsgate CEO Jon Feltheimer bevestigd: "Weeds 4.20".

De nieuwe show speelt 10 jaar na de gebeurtenissen in de oorspronkelijke serie in een tijdperk van Amerikaanse wiet legalisatie. Weeds-ster Mary-Louise Parker komt terug in de hoofdrol en zal de serie ook produceren. Verder keert schrijver en producent van de oorspronkelijke serie Victoria Morrow terug.

"Hoe enthousiast we ook zijn over onze nieuwe serie, ik wil iedereen eraan herinneren dat 'het oude ook nieuw is' en we zijn verheugd om twee van de meest geprezen shows in de televisiegeschiedenis, 'Mad Men' en 'Weeds', weer op te pakken. We lanceren later deze maand de marketingcampagne voor 'Mad Men'. En we zijn verheugd om weer in zee te gaan met actrice en producent Mary-Louise Parker."

Weeds is voor het eerst uitgezonden in 2005 en eindigde na acht seizoenen en meer dan 100 afleveringen in 2012. De serie kreeg veel lof bij zijn debuut, dat uiteindelijk in de loop van zijn run 20 Emmy-nominaties opleverde. Starz wil zich met de nieuwe Weeds richten op vrouwelijke kijkers.

Het lijkt erop dat we later deze maand ook nieuws kunnen verwachten over Mad Men!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er zijn nog veel meer 'Star Wars'-series op komst!
Series / Nieuws

Er zijn nog veel meer 'Star Wars'-series op komst!

Disney wil de franchise springlevend houden door fans vooral veel te bieden.

Het heeft jaren geduurd voordat er eindelijk een live-action Star Wars-serie aangekondigd werd. Over vier dagen is The Mandalorian eindelijk te zien op streamingdienst Disney+. En in de tussentijd werkt men aan heel wat ander materiaal, onder meer rond Obi-Wan Kenobi en Cassian Andor. Maar er komt nog meer.

Zodra de Skywalker-saga afgerond is en Star Wars: The Rise of Skywalker in de bioscopen te zien is geweest, is het tijd voor meer materiaal. Maar dan niet in de bioscopen en wel op televisie. De bedoeling is dat er heel veel series komen.

Meer series!
Dat blijkt vandaag uit een bericht van Disney-baas Bob Iger. Hij laat weten dat het de bedoeling is om heel veel series te maken in de franchise. Die moeten ervoor zorgen dat de franchise springlevend blijft bij fans, maar er tegelijk zorg voor dragen dat fans niet overgesatureerd raken. Dat is een goede mogelijkheid, bleek met het uitkomen van de film Solo: A Star Wars Story.

Kortom: er komen nog veel series uit in de franchise, meer dan we tot nu toe weten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
F&F fans opgelet: er zit mogelijk een 'Fast & Furious'-serie aan te komen
Series / Nieuws

F&F fans opgelet: er zit mogelijk een 'Fast & Furious'-serie aan te komen

Gaaf nieuws voor fans van de autorace-serie.

Als filmserie John Wick een televisieserie kan krijgen, dan moet dat ook gelden voor een andere actieserie toch? En dus is regisseur David Leitch hoopvol dat de franchise waar hij de eerste spin-off (Hobbs and Shaw) van regisseerde ook een televisieserie krijgt. Een interessant idee, toch?

De site Screen Rant vroeg aan Leitch of hij het zag zitten om een serie te maken in de franchise. Dat is wat hem betreft nog best een optie: "Ja! Ik vind dat ze daar absoluut naar moeten kijken. Er zitten heel veel fantastische personages in de Fast and Furious franchise. Met Hobbs and Shaw zou je je bijvoorbeeld kunnen voorstellen dat Madame M een serie krijgt, samen met haar vrouwelijke moordenaars."

Richting een einde?
Na het succes van de zevende film in de franchise, besloten Universal Pictures en ster Vin Diesel dat de rest van de films een gesloten verhaal moesten vertellen. Er werd besloten door te gaan tot een tiende film en er dan een einde aan te breien. Maar de reeks is zo lucratief dat er tegelijk geprobeerd is, met de film rond Hobbs en Shaw, de wateren te betreden met een spin-off.

Een televisieserie past wel binnen de mogelijkheden van de franchise. Immers zit er veel autoactie in, een genre waar kijkers wel warm van worden. Kortom: het is vooral aan de rechthebbenden om te kijken waar ze een lucratieve deal kunnen sluiten voor een spin-off op televisie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijna was de Night King totaal anders in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Bijna was de Night King totaal anders in 'Game of Thrones'

Er is een nieuw ontwerp verschenen.

Het scheelde niet veel, of de Night King uit HBO-hit Game of Thrones had een totaal andere look. De schurk is de leider van de White Walkers en werkt seizoenenlang aan een opkomst om uiteindelijk te proberen heel Westeros zijn ijzig koninkrijk te maken. In het achtste seizoen culmineren die pogingen.

Maar waar de Night King er zoals je bovenaan dit artikel uitziet in de serie, was dat bijna heel anders. Dat blijkt uit het boek The Art of Game of Thrones, dat boordevol designs zit die allemaal laten zien wat er geprobeerd is om uiteindelijk tot definitieve ontwerpen te komen.

Lees ook: HBO maakt 'Game of Thrones: House of the Dragon'!

Nieuw design
Volgens ontwerper Barrie Gower was het idee achter dit initiële ontwerp om hem er zo koninklijk mogelijk uit te laten zien. "Hij is de leider van de White Walkers. Hij is de eerste White Walker, dus je moest een gevoel van macht krijgen als je hem zag. We hadden het erover om hem een kroon te geven die versmolten was met zijn hoofd. Iets organisch, dat echt onderdeel van hem was. Aangezien de White Walkers heel ijzig zijn, leek het logisch om te kiezen voor een hoekig, scherp ontwerp. En dan een doorzichtig ontwerp dat je laat zien dat hij ijskoud is."





De schets die je hierboven ziet maakt hem inderdaad ook ijskoud en wat meer een echte traditionele schurk om te zien. De serie is nu natuurlijk voorbij, maar krijgt een spin-off over de opkomst van de Targaryen-familie.

Lees ook: Regisseur: "Laatste seizoen 'Game of Thrones' is overhaast gemaakt"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.