Gaat Apple TV+ de voormalige maar zeer succesvolle (lees: GOT) baas van HBO inlijven?

Kiest de voormalige HBO CEO nu voor Apple TV+?

Dit zou een belangrijke meerwaarde kunnen betekenen voor Apple TV+...

Geoffrey Ketels, 14 november 2019 om 15:59

Opvallend nieuws vandaag nu het gerucht de wereld werd ingestuurd dat de voormalige CEO van HBO, Richard Plepler, zich mogelijk zal aansluiten bij Apple TV+. Op deze manier moet Apple over een extra troefkaart beschikken in de strijd tegen andere streamingplatformen zoals Netflix en Disney+.
Ondanks het feit dat bovenstaande op moment van schrijven nog niet officieel is bevestigen verschillende bronnen binnen het team van Apple TV+ dat Zack van Ambreg en Jamie Erlicht druk bezig zijn met het finaliseren van de overeenkomst. Richard Plepler werd in het jaar 2007 nog aangesteld als co-president van HBO. Zijn aanstelling zou voor het netwerk echt een belangrijke meerwaarde met zich mee hebben gebracht. Onder leiding van Plepler verschenen er dan ook heel wat prestigieuze series waaronder Game of Thrones en True Blood.

Sterke content
Het aanbod met (sterke) content dat Apple tot dusver heeft weten aan te bieden op haar streamingdienst voldoet niet aan de verwachtingen van menig aantal gebruikers... en dan drukken we ons nog voorzichtig uit. Om naar de toekomst toe wel met meer, ijzersterke content te kunnen komen ziet Apple in Plepler een belangrijke meerwaarde. Op deze manier zou ze op een veel efficiëntere wijze de concurrentie aan kunnen gaan met vooral Netflix. Deze laatste heeft namelijk door de jaren heen enkele uitstekende projecten op de wereld losgelaten.

In ieder geval, mocht Apple er inderdaad in slagen om Richard Plepler aan boord te halen, dan zou dit zomaar eens een behoorlijke kwaliteitsinjectie voor de streamingdienst teweeg kunnen brengen.

Bron: The New York Times

Lees meer over: Apple, Apple TV, Apple TV Plus, Streamingdienst, Netflix, HBO, Richard Plepler

Populair nieuws