Flinke problemen voor Disney+ bij de officiële lancering

Flinke problemen voor Disney+ bij lancering

De lancering verliep niet zo super soepeltjes.

Jim Pedd, 14 november 2019 om 14:33

Disney+ is dan eindelijk gelanceerd. Maar net als zo vaak bij een lancering van dit soort dienst, kent ook die van Disney enige kinderziektes bij lancering. Heel soepel is het allemaal niet verlopen in eerste instantie. De afgelopen maanden heeft Disney zijn dienst flink zitten ophypen en dat heeft ertoe geleid dat er heel wat mensen wilden inloggen. Maar niet iedereen lukte dat.
Variety schrijft dat fans klagen op sociale media over inlogproblemen met Disney+. Sommigen konden inloggen, maar anderen helemaal niet. En sommige fans die wel konden inloggen, hadden dan weer niet de mogelijkheid om programma’s te bekijken. Vaak was het niet mogelijk om verbinding te maken met de servers van Disney, waarna fans een afbeelding van een teleurgestelde Mickey Mouse of Ralph (van Wreck-It Ralph) te zien kregen.

Boven verwachting
Disney legde op sociale media uit dat de problemen voortkwamen uit het feit dat de dienst nog veel populairder was dan in eerste instantie gedacht werd. Er kwamen zoveel mensen tegelijk op de dienst af, dat de servers de vraag niet konden verwerken en overbelast raakten. Daardoor kon niet iedereen online. Er werd hard gewerkt aan een oplossing, maar niet tot tevredenheid van iedereen die wilde kijken.

Disney+ is in Nederland, de Verenigde Staten en Canada gelanceerd. Een aantal andere westerse landen mag deze maand nog online en volgend jaar volgen andere grote delen van de wereld.

Bron: Variety

Lees meer over: Disney Plus, Disney, Streamingdienst, Problemen

Populair nieuws