'Lord of the Rings' krijgt nu al tweede seizoen!

'Lord of the Rings' krijgt tweede seizoen!

Alhoewel er nog geen aflevering te zien was, weten we nu al dat de serie door gaat.

Jim Pedd, 20 november 2019 om 10:14

We hebben nog geen enkele aflevering kunnen zien en sterker nog: de cast is nog niet volledig aangekondigd. Toch weten we nu al zeker wat al langere tijd vermoed werd. De serie rond de Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien gaat wel even door.
Amazon heeft de serie vandaag een tweede seizoen gegeven. Dat meldt Variety vandaag op basis van bericht dat het van Amazon kreeg. De serie moest eigenlijk ook wel verder gaan. Amazon betaalde bijna een miljard dollar voor de rechten en we hoorden al eens dat daar ook een verplichting tot het maken van vijf seizoenen zat.

Lees ook: Schurk gecast in Amazons 'Lord of the Rings'-serie!

De tweede era
De serie speelt zich duizend jaar voor de gebeurtenissen in de Lord of the Rings af. We volgen nieuwe personages en nieuwe avonturen in Midden-Aarde. Geen Frodo dus, maar wel de superschurk Sauron, die zijn legers aan het verzamelen zal zijn. De show mag nieuwe verhalen vertellen, maar moet zich aan het canon van Tolkien houden.

Lees ook: Interessante nieuwe details 'Lord of the Rings'-serie gelekt!

Grote afwijkingen zullen er dus niet in de serie voorkomen. De serie bevindt zich momenteel in preproductie. Als de opnames beginnen, zal dat in Nieuw-Zeeland zijn, waar Peter Jackson zijn zes films ook opnam. Vermoedelijk eind volgend jaar, of begin 2021, is de serie te zien.

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon, JRR Tolkien

Populair nieuws