Waarom zijn afleveringen van 'The Mandalorian' zo kort?

Waarom zijn afleveringen van The Mandalorian kort?

Het is toch een beetje een ding, de lengte van de afleveringen.

Jim Pedd, 20 november 2019 om 09:13

Star Wars-serie The Mandalorian is peperduur. Een aflevering kost gemiddeld zo'n 15 miljoen dollar om te maken. Veel geld gaat zitten in de sets, kostuums, props en in de visuele effecten. Maar ondanks al dat geld, zijn de afleveringen wel erg kort. Waarom is dat zo?
De première van de serie duurde 39 minuten. De tweede aflevering was nog korter en eindigde al na 32 minuten. Als je daar dan ook de recap en credits van aftrekt, houd je 27,5 minuten over. Dat is wel erg weinig televisie. Het zegt natuurlijk niets over de kwaliteit ervan, want een aflevering kon ook een uur duren en net zoveel verhaal vertellen. In die zin is de boel lean and mean.

Lees ook: Er is geen goed of slecht in 'The Mandalorian'

Waarom zo kort?
Maar dat is geen antwoord op de vraag waarom afleveringen zo kort zijn. De site The Wrap schrijft dat het waarschijnlijk een bewuste keuze is geweest van maker Jon Favreau, die hiervoor koos omdat het binnen de structuur van het complete seizoen past, maar ook bij het budget waar men mee moet werken.

Lees ook: 'The Mandalorian' wordt totaal vernieuwend voor tv

Als de acht afleveringen online staan, telt de serie vermoedelijk 3,5 tot 4 uur in lengte. Daarmee is het eigenlijk een relatief lange Star Wars-film in plaats van een serie. Overigens komt er ook een tweede seizoen.

Bron: The Wrap

Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Lucasfilm, Jon Favreau

Populair nieuws