Disney+ krijgt meer content specifiek voor volwassenen

Disney+ krijgt content specifiek voor volwassenen

Het wordt dus niet een en al kindvriendelijk.

Jim Pedd, 22 november 2019 om 06:00

Op dit moment zou je Disney+ braaf kunnen noemen. De streamingdienst bevat heel veel materiaal van Disney, maar vooral kindvriendelijk materiaal. In feite is het vooral een nostalgietrip nu, vol content voor kinderen en gezinnen met kinderen. Dat is niet gek, aangezien Disney een merk is dat bekend staat om zijn kindvriendelijkheid. Maar het kan een tandje meer.
Dat erkent ook Disney+-baas Kevin Mayer die onthult dat de streamingdienst werkt aan content specifiek voor ”volwassenen”. “We voegen meer content toe die echt bedoeld is voor volwassenen. Het duurt even om echt kwalitatief hoogstaande content aan te leveren. We gaan het echter leveren op een tempo dat volgens ons een goed tempo is en ook lekker aanvoelt. Maar we moeten er echt voor zorgen dat het zo goed mogelijk is en dat tempo lijken we gevonden te hebben. We willen de boel niet overhaasten alleen om veel content te bieden. Dat is niet onze filosofie. Wij maken liever minder materiaal dat wel het best mogelijke is.”

Wat betekent dit?
De vraag is nu wat dit precies gaat betekenen. Content voor volwassenen betekent waarschijnlijk dat er meer materiaal zoals The World According to Jeff Goldblum komt. R-Rated content zal er waarschijnlijk niet komen, want dat past niet bij de Mouse House. Wel komt er veel content gericht op bijvoorbeeld fans van het MCU en van Star Wars. Dat past er dan wel weer bij.

Disney+ is nu beschikbaar in drie landen: Nederland, Canada en de Verenigde Staten. In totaal zijn er al tien miljoen abonnees.

Bron: CB

Lees meer over: Disney Plus, Content, Streamingdienst

Populair nieuws