Ciri is badass in Netflix-serie 'The Witcher'

Ciri is badass in Netflix-serie 'The Witcher'

Maak je borst maar nat voor een gave serie.

Jim Pedd, 22 november 2019 om 07:06

Netflix-serie The Witcher is een verfilming van boeken. De hoofdrol is er voor Henry Cavill, die de rol van Geralt of Rivia speelt. Hij is een monsterjager die in opdracht van mensen op beesten jaagt en dat wordt hem ondanks die niet benijdenswaardige taak, niet altijd in dank afgenomen. Mensen kijken juist op hem neer. Maar naast Geralt zijn er meer personages, waaronder de dame Ciri, die gespeeld wordt door Freya Allan.
Dat personage wordt, zo omschrijft actrice Freya Allan, behoorlijk bad-ass. Dat past ook wel binnen het bronmateriaal, want ook in de boeken mag ze er wel zijn. “Waar ik heel blij mee was, zelfs al bij de auditie zag ik dat, is dat ze heel realistisch geschreven is,” aldus Allan tijdens een interview. "Tegenwoordig zien we veel sterke vrouwelijke personages die heel bad-ass zijn. Dat is een fantastische ontwikkeling. Natuurlijk kennen we Ciri ook zo en wat zo mooi aan haar is, is dat ze in de serie ook echt duidelijk zo is geworden. Je ziet dat ze ook kwetsbaar kan zijn. Je ziet haar lijden en huilen en verlies meemaken en soms ook echt heel sneu zijn. Ze heeft geen ervaring.”

Lees ook: Netflix bezuinigt nergens op als het om 'The Witcher'-serie gaat!

Juist heel echt
Dat maakt haar juist heel echt volgens Allan. “Dat viel mij juist heel erg op. Daardoor wordt Ciri juist heel echt. Je ziet dat ze heel sterk is dankzij haar kwetsbaarheid. Het feit dat ze kwetsbaar is, dat ze lijdt, maakt haar juist zo sterk. Ik vind het ook juist dapper dat ze desondanks door blijft gaan. Ze hoeft niet heel kil en star te zijn, gewelddadig te zijn en mensen te doden. Ze heeft een ander type kracht en daar houd ik heel erg van.”

Lees ook: Netflix-serie 'The Witcher' begint met de dood van een personage

De serie van Netflix begint op 20 december, dus over iets minder dan een maand. Er is al een tweede seizoen besteld.

Bron: redanianintelligence

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Freya Allan, Henry Cavill, Lauren Schmidt Hissrich

Populair nieuws