search

Ons nieuws van vrijdag 22 november 2019

Maker 'Shameless' werkt aan nieuwe Netflix-serie
Series / Nieuws

Maker 'Shameless' werkt aan nieuwe Netflix-serie

Het zou gaan om een behoorlijk pittig drama...

Shameless is inmiddels alweer aan haar tiende seizoen toe. Dit was voor executive producer en maker John Wells meteen het sein om zich ook te gaan richten op een ander project. Het nieuwe project zou een drama zijn welke exclusief voor Netflix in ontwikkeling is. De nieuwe serie zou luisteren naar de naam Maid.

De nieuwe Netflix-serie Maid zal gebaseerd zijn op de bestseller Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive door Stephanie Land. Niet alleen John Wells is een bekende naam die verantwoordelijk is voor de productie van de reeks, dit geldt eveneens voor Molly Smith Metzler. Ook de schrijfster van Shameless is dus bij de nieuwe reeks betrokken.

Alleenstaande moeder
In Maid zullen we kennismaken met de alleenstaande moeder Mia. Zij heeft het erg moeilijk om het hoofd boven water te kunnen houden, niet in het minst door de aanwezigheid van haar dochtertje. Maid belooft geen enkel aangrijpend tafereel uit de weg te zullen gaan. Zo raakte reeds bekend dat de serie de kijker niet alleen kennis zal laten maken met momenten van armoede, maar ook met dakloosheid.

Op dit ogenblik is het nog niet bekend over hoeveel afleveringen Maid zal beschikken. Bovendien werd er ook nog niet bekend gemaakt wanneer we deze nieuwe series nu precies zullen mogen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aanbod Disney+ verbleekt bij dat van Netflix
Series / Nieuws

Aanbod Disney+ verbleekt bij dat van Netflix

De streamingdienst loopt mijlenver achter.

Het aanbod van streamingdienst Disney+ verbleekt bij dat van Netflix. Alhoewel Disney+ zo'n beetje hét hot topic van dit moment is (mede dankzij de serie The Mandalorian), is het de vraag hoe lang dat zo gaat blijven. De streamingdienst heeft namelijk een vrij karig aanbod.

Netflix biedt momenteel meer dan 5.800 verschillende titels aan. 3.900 daarvan zijn films en de overige 1.900 series. Als je kijkt naar het aantal afleveringen in die series, kom je op vele duizenden uren aan materiaal uit. Meer dan je ooit kan kijken waarschijnlijk. En elke week voegt Netflix weer vanalles toe dat volledig nieuw is en we nog niet kenden.

Disney+ is wat karig
Disney+ heeft slechts 800 unieke films en series in zijn aanbod. Dat is volgens DecisionData nog geen 15 procent van het aanbod van Netflix. Daar staat tegenover dat elke film en serie van Disney+ een specifiek publiek heeft. Meer dan Netflix, dat voor elk wat wils aanbiedt. Disney+ kan daar ook juist van profiteren, omdat je precies weet wat je kan verwachten en dat is ook precies wat je krijgt.

Daar komt bij dat Disney zich door het kleinere aanbod kan focussen op wat echt de moeite waard is voor haar publiek. Bij Netflix valt de kwaliteit van sommige content wat tegen, iets dat te maken schijnt te hebben met de hoge aantallen verschillende producties die draaien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Boba Fett te zien in 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Is Boba Fett te zien in 'The Mandalorian'?

Of komt hij naar de serie?

Boba Fett is de bekendste Mandalorian. Maar de serie The Mandalorian draait om een heel nieuwe premiejager, die nu probeert een Baby Yoda te beschermen. Nu horen we dat een terugkeer van Boba Fett wel zomaar mogelijk zou kunnen zijn. Dat is iets waar fans al jaren op hopen, ook al leek hij dood te gaan in de film Return of the Jedi.

Er werd al naar Boba Fett gehint in de serie, maar nu horen we dus dat hij misschien helemaal terugkeert. Dave Filoni, producent en een van de grootste namen van televisieland binnen Lucasfilm, vertelt: "Ik vind het interessant. Ik bedoel, er zijn altijd mogelijkheden, en ik vind het niet fijn om onszelf teveel te begrenzen."

Lees ook: Nieuwe concept art 'The Mandalorian' toont enorm schattige [SPOILER]

Is hij al te zien?
Vervolgens vroeg Entertainment Tonight aan Filoni of Fett al te zien is. "Het zou heel hypocriet zijn voor de man die hielp Darth Maul terug tot leven te brengen nadat hij doormidden gesneden werd, om te zeggen dat iemand niet kan overleven in de Sarlacc-pit. Ik weet het niet. Ik bedoel, alles is mogelijk in Star Wars en ik denk dat als fans iets heel graag willen, dat zorgt voor mogelijkheden en geloofwaardigheid. Dus wie weet?"

Lees ook: Waarom zijn afleveringen van 'The Mandalorian' zo kort?

Fett debuteerde in de Star Wars Holiday Special en twee jaar later was hij te zien in de film The Empire Strikes Back. Aan het begin van Return of the Jedi kwam hij vervolgens om het leven. Sindsdien hopen fans op een terugkeer, die welzeker mogelijk is en het schijnt dat er ook enige tijd aan een serie rond het personage gewerkt is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Crown' vindt nu al een nieuwe hoofdrolspeelster?
Series / Nieuws

'The Crown' vindt nu al een nieuwe hoofdrolspeelster?

Althans, dat zijn op dit moment de geruchten.

Verschillende Engelse media stellen dat Netflix nu al een nieuwe actrice voor The Crown gevonden heeft. Imelda Staunton zou de rol van the Queen spelen in het vijfde en zesde seizoen van de goed ontvangen serie. Daarmee zou ze in de voetsporen van Olivia Colman treden, die nu de rol speelt in het derde en vierde seizoen. Dat derde is nu te zien op de streamingdienst en de opnames van de vierde reeks zijn al bezig.

Staunton kreeg een Oscar-nominatie voor haar hoofdrol in de dramafilm Vera Drake, maar is zeker ook bekend voor haar werk als Dolores Umbridge in de Harry Potter-films. Als ze gecast wordt als de Queen, dan zien we haar in heel wat koninklijke crises, waaronder de scheiding van Prince Charles van Diana. Overigens ontkent Netflix de berichten.

Lees ook: Belangrijke hint verstopt in seizoen 3 van 'The Crown'

The Crown
De Netflix-serie van Peter Morgan werd in 2016 gelanceerd en was meteen een succes. De serie is relatief traag, maar weet kijkers te intrigeren en mee te nemen in het ingewikkelde leven van de koningin van Engeland. Producenten kozen ervoor de cast in het derde seizoen te vervangen, omdat de boel zich decennia later afspeelt dan het vorige seizoen.

Lees ook: Eerste trailer derde seizoen 'The Crown'!

Nu is het dus nog wachten wie er de rollen van Philip en Princess Margaret gaan spelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trippy serie 'Undone' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Trippy serie 'Undone' krijgt tweede seizoen

Rosa Salazar (Alita: Battle Angel) speelt de hoofdrol in de animatieserie voor volwassenen.

Amazon heeft het groene licht gegeven voor een tweede seizoen van animatieserie Undone. Het nieuws komt slechts een paar maanden nadat het eerste seizoen beschikbaar werd gesteld op streamingdienst Prime Video. Daarnaast heeft Amazon Studios een exclusieve deal gesloten met Kate Purdy, bedenker en producent van de serie.

Lees ook: Eerste veelbelovende trailer animatieserie 'Undone': deels gemaakt in hartje Amsterdam!

De afleveringen van Undone duren elk een half uur en laat de elasticiteit van de werkelijkheid zien door de ogen van hoofdpersonage Alma, die gespeeld wordt door Rosa Salazar (Alita: Battle Angel). Nadat Alma bijna omkomt door een auto-ongeluk, ontdekt ze dat ze de tijd kan buigen. Deze gave gebruikt ze om de waarheid achter de dood van haar vader uit te vogelen. Naast Salazar waren er in het eerste seizoen ook rollen weggelegd voor Bob Odenkirk, Angelique Cabral en Constance Marie.

Een Nederlands tintje
Undone is een productie van Amazon Studios en Tornante Productions. Noel Bright, Steven A. Cohen en Tommy Pallotta produceren daarnaast samen met de bedenkers. Hisko Hulsing zal opnieuw de regie van alle afleveringen voor zijn rekeningen nemen. Leuk detail is dat de animatie van de serie grotendeels in Amsterdam wordt gedaan!

Het is nog onbekend wanneer Undone seizoen 2 te streamen zal zijn op Amazon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spin-off voor Netflix hitserie 'La Casa de Papel'?
Series / Nieuws

Spin-off voor Netflix hitserie 'La Casa de Papel'?

De producent bevestigt alvast dat er plannen zijn voor een spin-off...

Tijdens een ontmoeting met de fans heeft de producent van La Casa de Papel, namelijk Jesús Colmenar laten optekenen dat er plannen zijn voor het maken van een spin-off van de reeks. Helemaal als een verrassing hoeft dit nieuws niet te komen. La Casa de Papel is namelijk één van de meest populaire Spaanse series ooit gemaakt.

De bekendmaking van de plannen rond de spin-off voor La Casa de Papel triggerde natuurlijk meteen extra vragen bij de aanwezige fans. Daar ging Colmenar dan weer niet op in. Het is bijgevolg dan ook niet bekend waar de spin-off precies over zal gaan. Menig aantal fans zijn echter van mening dat de spin-off zich wel eens zou kunnen richten op Berlin. Al moet het gezegd dat deze verwachting wellicht vooral in de hand werd gewerkt door de aanwezigheid van Pedro Alonso op het evenement. Alonso zelf gaf aan dat elk personage eigenlijk wel diens eigen spin-off zou verdienen.

Lees ook: Hitserie 'La Casa del Papel' krijgt vijfde seizoen!

Vierde seizoen
Inmiddels is de oorspronkelijke reeks La Casa de Papel al aan haar vierde seizoen toe. Ondanks het feit dat het tot dusver nog niet bekend is gemaakt wanneer deze nu precies zal verschijnen doken er eerder al heel wat geruchten op. Ook één van de hoofdrolspelers van de serie heeft zich reeds laten ontglippen dat we het vierde seizoen wellicht meteen na nieuwjaar voor de kiezen zullen krijgen. Wellicht verschijnt het vierde seizoen dan ook in januari 2020.

In ieder geval mag het duidelijk zijn, fans van La Casa de Papel zullen in de (nabije) toekomst nog heel wat moois hebben om naar uit te kijken!

Lees ook: Stervoetballer 'Neymar' duikt tóch op in afleveringen 'La Casa de Papel'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mindhunter' seizoen 3 kan nog héél lang op zich laten wachten
Series / Nieuws

'Mindhunter' seizoen 3 kan nog héél lang op zich laten wachten

Regisseur/producent David Fincher heeft andere projecten die voorrang krijgen.

Dat Netflix het groene licht zal geven voor een derde seizoen van de populaire misdaad-dramaserie Mindhunter lijkt een gegeven, maar zelfs als dit gebeurt kan het enkele jaren duren voordat we het nieuwe seizoen zullen zien.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'Mindhunter' seizoen 2!

Jonathan Groff, hoofdrolspeler van Mindhunter, gaf tijdens een recent interview met The Hollywood Reporter namelijk het volgende aan over een nieuw seizoen:

"Gesprekken over een derde seizoen van Mindhunter zijn momenteel stilgelegd. Fincher heeft het namelijk ontzettend druk met zijn nieuwe film, waar hij de nodige tijd voor heeft gereserveerd."

Oorzaak van uitstel
De gevierde regisseur David Fincher werkt momenteel aan de Netflix-film Mank, een biopic over Citizen Kane-scenarist Herman J. Mankiewicz, waarin Gary Oldman de hoofdrol zal spelen. Naast Oldman zien we in de film ook Tom Burke, Amanda Seyfried en Charles Dance.

Het script van Mank werd geschreven door Finchers overleden vader Jack. De opnames begonnen eerder deze maand in Los Angeles. Logica wijst er dan ook op dat de film wordt klaargestoomd voor het Oscarseizoen van 2020/2021. Op zijn vroegst zal Fincher zich daarna pas weer op Mindhunter kunnen richten.

Lees ook: Trailer Netflix hitserie 'Mindhunter' seizoen 2!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ gaat in recordtempo richting gigantisch aantal abonnees!
Series / Nieuws

Disney+ gaat in recordtempo richting gigantisch aantal abonnees!

De streamingdienst wordt echt heel snel groot.

Alhoewel de lancering van Disney+ niet heel soepel verliep, kreeg de streamingdienst wel heel snel heel veel abonnees. Al tien miljoen mensen hebben een account op de dienst, en dat terwijl men pas in drie landen actief is (Nederland, Canada en de Verenigde Staten). Meer is snel op komst.

Analisten voorspellen nu dat de streamingdienst van Disney mogelijk binnen twee jaar tussen de 60 en 90 miljoen abonnees kan hebben. Een indrukwekkende prestatie, vooral als je het vergelijkt met de prestaties van andere soortgelijke streamingdiensten.

158 miljoen
Netflix doet al twaalf jaar mee aan het spel en heeft op dit moment 158 miljoen abonnees wereldwijd. Daarmee is het verreweg de grootste streamingdienst. Maar mogelijk komt daar snel verandering in.

Disney+ doet het namelijk erg goed en zal het volgens kenners alleen maar goed blijven doen. Dat komt ook doordat de prijs slechts 6,99 euro bedraagt. Daardoor is de streamingdienst goedkoop vergeleken met de concurrentie (Netflix en Amazon kosten je meer dan een tientje per maand) en iets dat je makkelijker 'erbij' neemt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Battlestar Galactica' vertelt nieuw verhaal!
Series / Nieuws

'Battlestar Galactica' vertelt nieuw verhaal!

Geen reboot van de hit uit 2003 dus.

Universal kondigde in september aan dat er een reboot op komst is van Battlestar Galactica. De serie wordt gemaakt door Sam Esmail, die ons tot nu toe Mr. Robot bracht. Het wordt een nieuw verhaal in dezelfde wereld als de serie van Ronald D. Moore. Daar is die laatste blij mee.

Moore reageert nu voor het eerst op de komst van de nieuwe serie. "Het is echt aan hen en ik wens ze succes. Ik ben blij dat het geen letterlijke reboot wordt. Het zou moeilijk zijn om ineens een nieuwe Adama of Laura Roslin te zien," begon Moore. "Het is een geweldig concept en ik ben gelukkig met de kans die ik kreeg om het twintig jaar na het origineel opnieuw te maken. Dat iemand nu het universum dat wij opbouwden blijft uitbreiden is fantastisch. Sam Esmail is buitengewoon getalenteerd en ik wens hem veel succes."

Lees ook: Fans opgelet: 'Battlestar Galactica' keert terug!

Mensen en Cylons
De reboot wordt gemaakt voor de nog te lanceren streamingdienst Peacock van NBCUniversal en speelt zich dus af in de wereld van BSG. Centraal staan mensen en Cylons. Dat zijn robots, die lang als slaven behandeld zijn. Maar ze komen in opstand en weten de mensheid bijna te verslaan.

Lees ook: 'Battlestar Galactica'-serie wordt geen remake!

Daarna verdwijnen ze ineens, om decennia later terug te keren en mensen op alle kolonies weg te vagen met kernaanvallen. De overgebleven 50.000 mensen vluchten daarop weg in een kleine vloot ruimteschepen, achterna gezeten door wraaklustige Cylons. Wanneer de serie precies te zien is of waar deze precies om draait is niet zeker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ciri is badass in Netflix-serie 'The Witcher'
Series / Nieuws

Ciri is badass in Netflix-serie 'The Witcher'

Maak je borst maar nat voor een gave serie.

Netflix-serie The Witcher is een verfilming van boeken. De hoofdrol is er voor Henry Cavill, die de rol van Geralt of Rivia speelt. Hij is een monsterjager die in opdracht van mensen op beesten jaagt en dat wordt hem ondanks die niet benijdenswaardige taak, niet altijd in dank afgenomen. Mensen kijken juist op hem neer. Maar naast Geralt zijn er meer personages, waaronder de dame Ciri, die gespeeld wordt door Freya Allan.

Dat personage wordt, zo omschrijft actrice Freya Allan, behoorlijk bad-ass. Dat past ook wel binnen het bronmateriaal, want ook in de boeken mag ze er wel zijn. "Waar ik heel blij mee was, zelfs al bij de auditie zag ik dat, is dat ze heel realistisch geschreven is," aldus Allan tijdens een interview. "Tegenwoordig zien we veel sterke vrouwelijke personages die heel bad-ass zijn. Dat is een fantastische ontwikkeling. Natuurlijk kennen we Ciri ook zo en wat zo mooi aan haar is, is dat ze in de serie ook echt duidelijk zo is geworden. Je ziet dat ze ook kwetsbaar kan zijn. Je ziet haar lijden en huilen en verlies meemaken en soms ook echt heel sneu zijn. Ze heeft geen ervaring."

Lees ook: Netflix bezuinigt nergens op als het om 'The Witcher'-serie gaat!

Juist heel echt
Dat maakt haar juist heel echt volgens Allan. "Dat viel mij juist heel erg op. Daardoor wordt Ciri juist heel echt. Je ziet dat ze heel sterk is dankzij haar kwetsbaarheid. Het feit dat ze kwetsbaar is, dat ze lijdt, maakt haar juist zo sterk. Ik vind het ook juist dapper dat ze desondanks door blijft gaan. Ze hoeft niet heel kil en star te zijn, gewelddadig te zijn en mensen te doden. Ze heeft een ander type kracht en daar houd ik heel erg van."

Lees ook: Netflix-serie 'The Witcher' begint met de dood van een personage

De serie van Netflix begint op 20 december, dus over iets minder dan een maand. Er is al een tweede seizoen besteld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ krijgt meer content specifiek voor volwassenen
Series / Nieuws

Disney+ krijgt meer content specifiek voor volwassenen

Het wordt dus niet een en al kindvriendelijk.

Op dit moment zou je Disney+ braaf kunnen noemen. De streamingdienst bevat heel veel materiaal van Disney, maar vooral kindvriendelijk materiaal. In feite is het vooral een nostalgietrip nu, vol content voor kinderen en gezinnen met kinderen. Dat is niet gek, aangezien Disney een merk is dat bekend staat om zijn kindvriendelijkheid. Maar het kan een tandje meer.

Dat erkent ook Disney+-baas Kevin Mayer die onthult dat de streamingdienst werkt aan content specifiek voor "volwassenen". "We voegen meer content toe die echt bedoeld is voor volwassenen. Het duurt even om echt kwalitatief hoogstaande content aan te leveren. We gaan het echter leveren op een tempo dat volgens ons een goed tempo is en ook lekker aanvoelt. Maar we moeten er echt voor zorgen dat het zo goed mogelijk is en dat tempo lijken we gevonden te hebben. We willen de boel niet overhaasten alleen om veel content te bieden. Dat is niet onze filosofie. Wij maken liever minder materiaal dat wel het best mogelijke is."

Wat betekent dit?
De vraag is nu wat dit precies gaat betekenen. Content voor volwassenen betekent waarschijnlijk dat er meer materiaal zoals The World According to Jeff Goldblum komt. R-Rated content zal er waarschijnlijk niet komen, want dat past niet bij de Mouse House. Wel komt er veel content gericht op bijvoorbeeld fans van het MCU en van Star Wars. Dat past er dan wel weer bij.

Disney+ is nu beschikbaar in drie landen: Nederland, Canada en de Verenigde Staten. In totaal zijn er al tien miljoen abonnees.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.