'Battlestar Galactica' vertelt nieuw verhaal!

Geen reboot van de hit uit 2003 dus.

Jim Pedd, 22-11-2019 08:07

Universal kondigde in september aan dat er een reboot op komst is van Battlestar Galactica. De serie wordt gemaakt door Sam Esmail, die ons tot nu toe Mr. Robot bracht. Het wordt een nieuw verhaal in dezelfde wereld als de serie van Ronald D. Moore. Daar is die laatste blij mee.
Moore reageert nu voor het eerst op de komst van de nieuwe serie. "Het is echt aan hen en ik wens ze succes. Ik ben blij dat het geen letterlijke reboot wordt. Het zou moeilijk zijn om ineens een nieuwe Adama of Laura Roslin te zien," begon Moore. "Het is een geweldig concept en ik ben gelukkig met de kans die ik kreeg om het twintig jaar na het origineel opnieuw te maken. Dat iemand nu het universum dat wij opbouwden blijft uitbreiden is fantastisch. Sam Esmail is buitengewoon getalenteerd en ik wens hem veel succes."

Lees ook: Fans opgelet: 'Battlestar Galactica' keert terug!

Mensen en Cylons
De reboot wordt gemaakt voor de nog te lanceren streamingdienst Peacock van NBCUniversal en speelt zich dus af in de wereld van BSG. Centraal staan mensen en Cylons. Dat zijn robots, die lang als slaven behandeld zijn. Maar ze komen in opstand en weten de mensheid bijna te verslaan.

Lees ook: 'Battlestar Galactica'-serie wordt geen remake!

Daarna verdwijnen ze ineens, om decennia later terug te keren en mensen op alle kolonies weg te vagen met kernaanvallen. De overgebleven 50.000 mensen vluchten daarop weg in een kleine vloot ruimteschepen, achterna gezeten door wraaklustige Cylons. Wanneer de serie precies te zien is of waar deze precies om draait is niet zeker.

Bron: CB

Lees meer over: Battlestar Galactica, Sam Esmail, NBCUniversal, Ronald D Moore

Populair nieuws