'The Crown' vindt nu al een nieuwe hoofdrolspeelster?

The Crown vindt nu al een nieuwe hoofdrolspeelster

Althans, dat zijn op dit moment de geruchten.

Jim Pedd, 22 november 2019 om 14:18

Verschillende Engelse media stellen dat Netflix nu al een nieuwe actrice voor The Crown gevonden heeft. Imelda Staunton zou de rol van the Queen spelen in het vijfde en zesde seizoen van de goed ontvangen serie. Daarmee zou ze in de voetsporen van Olivia Colman treden, die nu de rol speelt in het derde en vierde seizoen. Dat derde is nu te zien op de streamingdienst en de opnames van de vierde reeks zijn al bezig.
Staunton kreeg een Oscar-nominatie voor haar hoofdrol in de dramafilm Vera Drake, maar is zeker ook bekend voor haar werk als Dolores Umbridge in de Harry Potter-films. Als ze gecast wordt als de Queen, dan zien we haar in heel wat koninklijke crises, waaronder de scheiding van Prince Charles van Diana. Overigens ontkent Netflix de berichten.

Lees ook: Belangrijke hint verstopt in seizoen 3 van 'The Crown'

The Crown
De Netflix-serie van Peter Morgan werd in 2016 gelanceerd en was meteen een succes. De serie is relatief traag, maar weet kijkers te intrigeren en mee te nemen in het ingewikkelde leven van de koningin van Engeland. Producenten kozen ervoor de cast in het derde seizoen te vervangen, omdat de boel zich decennia later afspeelt dan het vorige seizoen.

Lees ook: Eerste trailer derde seizoen 'The Crown'!

Nu is het dus nog wachten wie er de rollen van Philip en Princess Margaret gaan spelen.

Bron: The Guardian

Lees meer over: The Crown, Olivia Colman, Imelda Staunton, Netflix

Populair nieuws