Aanbod Disney+ verbleekt bij dat van Netflix

Aanbod Disney+ verbleekt bij dat van Netflix

De streamingdienst loopt mijlenver achter.

Jim Pedd, 22 november 2019 om 17:34

Het aanbod van streamingdienst Disney+ verbleekt bij dat van Netflix. Alhoewel Disney+ zo’n beetje hét hot topic van dit moment is (mede dankzij de serie The Mandalorian), is het de vraag hoe lang dat zo gaat blijven. De streamingdienst heeft namelijk een vrij karig aanbod.
Netflix biedt momenteel meer dan 5.800 verschillende titels aan. 3.900 daarvan zijn films en de overige 1.900 series. Als je kijkt naar het aantal afleveringen in die series, kom je op vele duizenden uren aan materiaal uit. Meer dan je ooit kan kijken waarschijnlijk. En elke week voegt Netflix weer vanalles toe dat volledig nieuw is en we nog niet kenden.

Disney+ is wat karig
Disney+ heeft slechts 800 unieke films en series in zijn aanbod. Dat is volgens DecisionData nog geen 15 procent van het aanbod van Netflix. Daar staat tegenover dat elke film en serie van Disney+ een specifiek publiek heeft. Meer dan Netflix, dat voor elk wat wils aanbiedt. Disney+ kan daar ook juist van profiteren, omdat je precies weet wat je kan verwachten en dat is ook precies wat je krijgt.

Daar komt bij dat Disney zich door het kleinere aanbod kan focussen op wat echt de moeite waard is voor haar publiek. Bij Netflix valt de kwaliteit van sommige content wat tegen, iets dat te maken schijnt te hebben met de hoge aantallen verschillende producties die draaien.

Bron: DecisionData

Lees meer over: Disney Plus, Netflix, Streamingdienst, Aanbod

Populair nieuws