search

Ons nieuws van dinsdag 26 november 2019

Bill Cosby in eerste interview vanuit de gevangenis: "ik ben er ingeluisd"
Series / Celebrity

Bill Cosby in eerste interview vanuit de gevangenis: "ik ben er ingeluisd"

Bill Cosby geeft zijn eerste interview vanuit de gevangenis: "ik ben er ingeluisd", hij heeft geen spijt en alles is nep, aldus de acteur.

Sinds zijn opsluiting meer dan een jaar geleden is Bill Cosby stil geweest. De voormalig sitcom-ster, die momenteel een straf van drie tot tien jaar uitzit nadat hij schuldig is bevonden aan seksueel geweld, gaf zijn eerste interview sinds hij achter de tralies zit. En hij is niet berouwvol, omdat hij overtuigd is dat het allemaal nep was.

"Ik moet nog acht jaar en negen maanden," zei Cosby tijdens een telefonisch interview. "Als ik voorwaardelijke vrijlating krijg, zal je me niet horen zeggen dat ik spijt heb. Het is allemaal een opzet, dat hele juryding."

Cosby is door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel geweld. De zaak die tot de veroordeling leidde, betrof Andrea Constand, die beweerde dat hij haar gedrogeerde en seksueel misbruikt had. De zaak kwam voor het eerst voor in 2017, het jaar erop is hij op alle punten schuldig bevonden.

Bill Cosby Jr. is een Amerikaanse stand-upcomedian, acteur en vooral bekend van The Cosby Show. Cosby is 82 jaar oud.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Anne With An E' stopt na 3 seizoenen
Series / Nieuws

'Anne With An E' stopt na 3 seizoenen

Netflix heeft aangekondigd dat seizoen 3 van 'Anne With An E' het laatste seizoen van de show zal zijn.

Bij de presentatie van seizoen 3 van Anne, heeft Netflix ook aangekondigd dat dit het laatste seizoen van de show zal zijn. Het derde seizoen is te zien vanaf 3 januari en bestaat uit 10 afleveringen.

De serie is geïnspireerd op de roman Anne van het Groende Huis van L.M. Montgomery. Amybeth McNulty speelt de fantasievolle Anne, het is haar eerste grote rol. Andere rollen worden vervuld door Geraldine James, RH Thomson, Corrine Koslo, Dalila Bela, Aymeric Jett Montaz, Lucas Zumann, Kyla Matthews, Sebastian Lacroix en Cole MacKenzie.

Bekijk op instagram


Anne, ook wel Anne with an E genoemd, wordt geproduceerd door Northwood Entertainment en gemaakt door Moira Walley-Beckett. De serie werd oorspronkelijk uitgezonden op de CBC in Canada, maar is wegens succes ingekocht door streamingdienst Netflix.

De show is een van de vele tv-versies die van de roman zijn gemaakt. Andere adaptaties zijn onder andere een animatieserie, een aantal tv-films, films en theatershows. De originele roman werd gepubliceerd in 1908 en wordt beschouwd als een echte klassieker.

Nieuwsgierig? Bekijk dan zeker even de trailer!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voorlopig toch geen nieuwe 'Walking Dead'-crossover?
Series / Nieuws

Voorlopig toch geen nieuwe 'Walking Dead'-crossover?

Voorlopig gaan de series niet opnieuw in elkaar vouwen.

Showrunner Angela Kang van The Walking Dead denkt dat er voorlopig geen nieuwe crossover komt met Fear the Walking Dead. Er vonden er tot nu toe twee plaats, maar voorlopig komt er geen nieuwe crossover bij in de AMC-franchise.

"Oh ik weet het niet, alles is mogelijk in dit universum," begon Kang haar statement tijdens een interview met vakblad Deadline. "Maar ik kan je wel zeggen dat er, in elk geval vanaf mijn kant, de laatste tijd geen gesprekken zijn geweest over een directe crossover."

Lees ook: Trailer voor tweede helft 'The Walking Dead' seizoen 10!

Wel mogelijk
Een nieuwe crossover behoort wel tot de mogelijkheden volgens Kang. "Dat we het er nu niet over hebben, betekent niet dat er dan in de toekomst niks mogelijk is. Er lopen nu immers meerdere werelden naast elkaar in dit universum, dus we zullen zien wat er uiteindelijk te gebeuren staat."

Lees ook: 'The Walking Dead': Whisperer-oorlog gaat escaleren

De twee crossover die er tot nu toe waren, draaiden om TWD en FTWD. Eerder maakte Morgan de crossover naar de spin-off en daarna kwam Dwight van FTWD naar de moederserie. Nu er in de drie cirkels een mysterieuze organisatie opgestaan is, biedt dat ook meer mogelijkheden voor crossovers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Crisis on Infinite Earths' barst van de superhelden
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Crisis on Infinite Earths' barst van de superhelden

De epische crossover-serie begint op 8 december a.s.

The CW heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van de door de DC Comics geïnspireerde Arrowverse-crossover Crisis on Infinite Earths. In de beelden zien we hoe de verschillende aardes van het multiversum uit elkaar vallen door toedoen van de Anti-Monitor.

Daarnaast zijn in de nieuwe trailer glimpen op te vangen van Tom Wellings Clark Kent. Alan Ritchson werd overigens gevraagd om mee te doen als Arthur Curry/Aquaman, maar door zijn rol als Hank Hall/Hawk in [i]Titans kon hij helaas niet meedoen aan de event-serie.

Een grootse crossover
De epische crossover van verschillende series wordt verspreid over verschillende data. Het eerste deel is te zien als Supergirl wordt uitgezonden op 8 december, gevolgd door het tweede deel tijdens een aflevering van Batwoman op 9 december en The Flash op 10 december. Ruim een maand later volgt de grootse conclusie tijdens afleveringen van Arrow en Legends of Tomorrow.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer van Crisis on Infinite Earths.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney rolt nieuwe en handige updates uit voor Disney+
Series / Nieuws

Disney rolt nieuwe en handige updates uit voor Disney+

Enkele belangrijke frustraties worden hiermee verholpen!

Het nieuwe streamingplatform Disney+ heeft haar introductie niet gemist. Analisten stellen zelfs dat de streamingdienst mogelijks binnen de twee jaar zou kunnen rekenen op tussen de 60 & 90 miljoen abonnees. Om haar gebruikers nog beter van dienst te kunnen zijn rolt Disney nu ook enkele nieuwe updates uit voor haar Disney+ app.

Ondanks het feit dat Disney+ kan rekenen op een uitstekende hoeveelheid aan interesse is het zo dat de verschillende app's voor nogal wat frustraties zorgden bij (potentiële) gebruikers. Zo was er bijvoorbeeld het feit dat content in de mobiele applicatie van Disney+ continue opnieuw moest worden opgestart. Dit betekent dat je haast verplicht was om een film of een aflevering van een serie in één keer uit te kijken. Deed je dat niet? Dan kon je de volgende keer terug het moment gaan zoeken waarop je was gestopt. De nieuwe update die Disney nu uitrolt voor Disney+ maakt hier komaf mee. Hierdoor wordt het dus wel mogelijk om verder te kijken vanaf waar je eerder was gestopt.

Kijklijst
Een extra interessante toevoeging die met de update wordt geïntroduceerd is een kijklijst. Deze maakt het mogelijk om titels op te slaan welke je graag in de toekomst nog zou willen bekijken. Belangrijk om rekening mee te houden is wel dat de updates volgens Disney gefaseerd worden doorgevoerd. Het is dus best mogelijk dat jij er nog even op moet wachten.

Bovenstaande is nog niet alles. Daarnaast was het zo dat met name gebruikers van LG-televisies kregen af te rekenen met een niet naar behoren functionerende app. In het bijzonder de uitgebreide ondertiteling-optie was wel erg mager. Achter de ondertiteling bleef dan ook vaak een zwart vlak staan. Ook dit probleem zou inmiddels zijn verholpen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor spin-off 'The Walking Dead: World Beyond'!
Series / Trailer

Trailer voor spin-off 'The Walking Dead: World Beyond'!

De derde TWD serie heeft een titel en een teaser trailer.

Na The Walking Dead (2010 - heden) en Fear the Walking Dead (2015 - heden) verschijnt in 2020 een derde serie in de reeks. En die serie heeft nu een titel én een teaser trailer. Ergens in 2020 zal de serie dus debuteren.

De nieuwe TDW-serie werd in juli 2018 aangekondigd en in april werd duidelijk dat het eerste seizoen tien afleveringen krijgt, van showrunner Matthew Negrete. De nieuwe serie heet dus The Walking Dead: World Beyond en speelt zich 10 jaar na de apocalyps af en zal twee jonge vrouwelijke hoofdrolspelers volgen. De avonturen richten op 'de eerste generatie' die in de apocalyps volwassen wordt, uiteraard met helden én schurken.

Eerste beelden World Beyond!
Hieronder zie je de eerste teaser trailer voor The Walking Dead: World Beyond, via IGN. Opvallend is dat Emmy Award-winnaar Julia Ormond in de beelden wordt geïntroduceerd. Het was nog niet bekend dat zij een rol zou hebben.



In Nederland via Amazon
Er zijn rollen voor onder meer Alexa Mansour, Nicolas Cantu, Hal Cumpston, Aliyah Royale, Annet Mahendru en Nico Tortorella. Een exacte verschijningsdatum voor The Walking Dead: World Beyond houdt AMC voorlopig nog geheim, al zal deze wel in de lente van 2020 vallen.

In Nederland volg je The Walking Dead: World Beyond via Amazon Prime Video, en dus niet via FOX.

Lees ook: Derde 'Walking Dead'-serie heeft geen Walkers maar Empties?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
M. Night Shyamalans horrorserie 'Servant' nu al goed voor een tweede seizoen
Series / Nieuws

M. Night Shyamalans horrorserie 'Servant' nu al goed voor een tweede seizoen

Apple TV+ denkt een grote hit in handen te hebben.

Het lijkt erop dat de herleving van M. Night Shyamalans carrière nog lang niet ten einde is gekomen. De scenarist/schrijver van films als The Sixth Sense en Split komt nu namelijk naar Apple TV+ met de serie Servant. De onlangs vrijgegeven trailer oogt in elk geval behoorlijk interessant. Dit heeft er waarschijnlijk toe geleid dat Apple nu al het groene licht heeft gegeven voor een tweede seizoen.

Lees ook: Onthullende trailer 'Servant'-serie van M. Night Shyamalan!

De eerste recensies van het eerste seizoen van Servant zijn behoorlijk lovend, dus reden genoeg voor Apple om alvast te beginnen met een vervolg. Elke aflevering van de serie duurt 30 minuten en laat zien hoe een koppel in Philadelphia na het verlies van hun kind met een pop invulling probeert te geven aan dit immense gemis. Dit leidt echter ook tot de verschijning van een mysterieuze entiteit.

Eerste afleveringen komen eraan
De eerste drie afleveringen van Servant worden op 28 november a.s. in meer dan 100 landen beschikbaar gesteld via Apple TV+. Daarna volgt er elke vrijdag een nieuwe aflevering.

Lees ook: Zeer vreemde trailer 'Servant' van M. Night Shyamalan
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert Rick terug in 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Keert Rick terug in 'The Walking Dead'?

De deur staat wagenwijd open voor acteur Andrew Lincoln.

Met het tiende seizoen nam Andrew Lincoln afscheid van The Walking Dead. Maar, daarmee was het niet helemaal voorbij, want Rick werd ontvoerd door een mysterieuze organisatie en weggevlogen door een helikopter. Lincoln speelt de rol straks in een nieuwe filmtrilogie en zal daarna welkom zijn voor een terugkeer.

De deur staat volgens showrunner Angela Kang altijd open voor Lincoln. "Dit seizoen keert hij sowieso niet terug, maar het zou geweldig zijn als hij dat zou doen. We hebben het er al een tijdje over om hem iets te laten regisseren, maar hij wil zich juist richten op het acteerwerk en ook niet op het laatste moment stoppen als iets voorbij zou komen. En zoals je weet, is hij bezig met een film op dit moment."

Lees ook: Trailer voor tweede helft 'The Walking Dead' seizoen 10!

Mogelijke rol
Lincoln zou zijn TWD-regiedebuut maken in het tiende seizoen van de serie, maar tijdens de San Diego Comic-Con werd onthuld dat hij dat niet kon doen wegens verplichtingen aan een film. Ondanks de drukke agenda, staat de deur voor Lincoln wagenwijd open. "Andy, je kan altijd terugkeren als je wil."

Direct na de aflevering waarin Lincoln afscheid van de serie nam, zei franchisebaas Scott Gimple dat dit het einde van Rick Grimes in de serie was. "Maar dit is niet het einde van het verhaal van Rick Grimes. Daar is nog veel over te vertellen;" waarna hij de films aankondigde.

Lees ook: Wie neemt het over van Michonne in 'The Walking Dead'?

Precedent gezet
In elk geval is het precedent voor een terugkeer van Rick gezet. Dit tiende seizoen keert Maggie ook al terug, en in het elfde seizoen wordt ze zelfs een vaste aanwezige en krijgt ze een grote rol. Waarom zou dat dan niet voor Rick kunnen, die toch de grootste trekker van kijkers was? Aangezien de kijkcijfers wat kwakkelen de laatste tijd, zien wij het wel zitten!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar draait de mysterieuze 'Watchmen'-serie nou precies om?
Series / Nieuws

Waar draait de mysterieuze 'Watchmen'-serie nou precies om?

De HBO-serie staat bol van mysteries.

Watchmen is een prachtige serie. Maar het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat nou precies het overkoepelende thema is. Acteur Tim Blake Nelson sprak met GQ en vertelde voor het eerst wat het doel van de serie volgens hem is.

De acteur denkt dat de HBO-serie een boel personages heel menselijk neer weet te zetten. Maskers staan centraal, vooral voor zijn personage, Looking Glass. Maar de serie kijkt ook naar heel andere aardse vraagstukken en vooral in hoeverre geweld kwaad blijft doen aan mensen, op de lange termijn. Het thema komt dan ook daaruit voort.

Lees ook: 'Watchmen' zou zomaar meer seizoenen kunnen krijgen

Watchmen-thema
"Het ding waar Damon [Lindelof] naar kijkt, in de serie Watchmen, is waar wraak je allemaal toe in staat stelt," aldus de Nelson. "Niet alleen in een wraaklustig persoon, maar ook in de voor-wat-hoort-wat reactie op wraak. En hoe wraak en het heft in eigen hand nemen elkaar kunnen versterken. En, uiteindelijk, wat iemand ertoe drijft om een masker te dragen."

Lees ook: Bekijk de gigantische octopus in 'Watchmen'!

"Damon en de schrijvers hebben voor mij een personage geschreven dat behoorlijk complexe problemen heeft. Hij stelt ons ertoe in staat die problemen te verkennen. Zowel direct, maar ook over het hele seizoen heen. En in het gedrag dat ze niet verkennen. Je kan uit het gedrag van deze man een zekere kwetsbaarheid en wanhoop afleiden."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead': Whisperer-oorlog gaat escaleren
Series / Nieuws

'The Walking Dead': Whisperer-oorlog gaat escaleren

Het wordt een heftige strijd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn grenzen overschreden aan beide kanten. En dus gaat de oorlog met de Whisperers "heel, heel snel" escaleren. Dat belooft showrunner Angela Kang in een interview over het tweede deel van de tiende reeks van de serie The Walking Dead.

"We hebben een aantal mensen die nu vastzitten in een grot vol met Walkers, dus dat verhaal moeten we vertellen. Dat gaat natuurlijk een belangrijk onderdeel worden van het verhaal als we terugkeren," begon Kang. "En natuurlijk zit Negan nu embedded bij de Whisperers, dus dat verhaal gaat ook verder."

Lees ook: Wie neemt het over van Michonne in 'The Walking Dead'?

Oorlog escaleert
"En niet specifiek in deze aflevering, maar in zijn geheel, zijn er wel grenzen overschreden toch? Van allebei de kanten. Er zijn handelingen van oorlog. En dus beginnen de dingen nu snel, heel snel, te escaleren. En zullen we snel richting een groot conflict tussen de Whisperers en onze mensen gaan."

Lees ook: Opmerkelijk herstel kijkcijfers 'The Walking Dead'

De AMC-serie gaat op 23 februari 2020 weer van start. Volgend jaar wordt een groot jaar voor fans: dan zijn er 42 afleveringen in drie series in het TWD-universum te zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who'-showrunner over geruchten rondom zijn vertrek
Series / Nieuws

'Doctor Who'-showrunner over geruchten rondom zijn vertrek

Vertrekt Chris Chibnall nu al?

Het is een goede week voor fans van BBC-serie Doctor Who. Er debuteerde een trailer voor het twaalfde seizoen en nu horen we dat Chris Chibnall de serie voorlopig niet wil verlaten. De showrunner, die de boel nieuw leven inblies, wil voorlopig aanblijven.

Radio Times vroeg Chibnall naar de geruchten die gaan over een mogelijk vertrek. Daar was hij heel eenduidig over: "Schrijf dit alsjeblieft woord voor woord op. Iemand heeft dat verzonnen. Het is een leugen. Het is 100 procent, eersteklas… zal ik non-sense zeggen of bullshit?"

Lees ook: Klassieke schurken in eerste trailer 'Doctor Who' S12!

Twaalfde seizoen
Na de elfde reeks, waarin Doctor Who voor het eerst regenereerde als een vrouw, is het nu tijd voor een tweede seizoen met Jodie Whittaker in de hoofdrol. In dit nieuwe seizoen keren er meer klassieke schurken uit voorgaande jaren terug, waar de eerste reeks met Whittaker dat eerder juist niet zo deed.

Lees ook: Waarom stopte Christopher Eccleston als 'Doctor Who'?

Hoe dan ook, wordt er ook al gewerkt aan een dertiende seizoen, waarin Chibnall dus ook nog altijd actief zal zijn als showrunner!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.