Keert Rick terug in 'The Walking Dead'?

De deur staat wagenwijd open voor acteur Andrew Lincoln.

Jim Pedd, 26-11-2019 09:15

Met het tiende seizoen nam Andrew Lincoln afscheid van The Walking Dead. Maar, daarmee was het niet helemaal voorbij, want Rick werd ontvoerd door een mysterieuze organisatie en weggevlogen door een helikopter. Lincoln speelt de rol straks in een nieuwe filmtrilogie en zal daarna welkom zijn voor een terugkeer.
De deur staat volgens showrunner Angela Kang altijd open voor Lincoln. "Dit seizoen keert hij sowieso niet terug, maar het zou geweldig zijn als hij dat zou doen. We hebben het er al een tijdje over om hem iets te laten regisseren, maar hij wil zich juist richten op het acteerwerk en ook niet op het laatste moment stoppen als iets voorbij zou komen. En zoals je weet, is hij bezig met een film op dit moment."

Lees ook: Trailer voor tweede helft 'The Walking Dead' seizoen 10!

Mogelijke rol
Lincoln zou zijn TWD-regiedebuut maken in het tiende seizoen van de serie, maar tijdens de San Diego Comic-Con werd onthuld dat hij dat niet kon doen wegens verplichtingen aan een film. Ondanks de drukke agenda, staat de deur voor Lincoln wagenwijd open. "Andy, je kan altijd terugkeren als je wil."

Direct na de aflevering waarin Lincoln afscheid van de serie nam, zei franchisebaas Scott Gimple dat dit het einde van Rick Grimes in de serie was. "Maar dit is niet het einde van het verhaal van Rick Grimes. Daar is nog veel over te vertellen;" waarna hij de films aankondigde.

Lees ook: Wie neemt het over van Michonne in 'The Walking Dead'?

Precedent gezet
In elk geval is het precedent voor een terugkeer van Rick gezet. Dit tiende seizoen keert Maggie ook al terug, en in het elfde seizoen wordt ze zelfs een vaste aanwezige en krijgt ze een grote rol. Waarom zou dat dan niet voor Rick kunnen, die toch de grootste trekker van kijkers was? Aangezien de kijkcijfers wat kwakkelen de laatste tijd, zien wij het wel zitten!

Bron: Deadline

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Rick Grimes, Andrew Lincoln, Angela Kang, Scott Gimple

Populair nieuws