Kijkcijfers 'The Walking Dead' bereiken toch weer een nieuw dieptepunt

Kijkcijfers 'The Walking Dead' bereiken dieptepunt

Helaas gaat het slechter dan ooit met de zombieserie.

Jim Pedd, 28-11-2019 10:05

Het gaat niet zo heel lekker bij AMC-serie The Walking Dead. Het tiende seizoen begon met de slechtst bekeken aflevering tot nu toe en die trend zette een tijdje door. De afgelopen twee afleveringen was er sprake van herstel, maar die tijd is weer gestokt. En dus levert de serie wederom in.
De midseason finale werd door slechts 3,21 miljoen Amerikanen live gekeken. Daarmee scoort de serie in de felbegeerde 18-49 demografie een 1,02. Het is de slechtst bekeken aflevering sinds AMC in 2010 begon met de zombieserie. Tegelijk heeft AMC ook een streamingdienst en zal die waarschijnlijk flink wat mensen toevoegen aan dit kijkcijferlijstje. Helaas zijn die cijfers niet beschikbaar.

Lees ook: Trailer voor tweede helft 'The Walking Dead' seizoen 10!

Kwakkelend seizoen
Er is dit jaar echt sprake van een kwakkelend seizoen. Want hoewel showrunner Angela Kang erin geslaagd is nieuwe verhalen op verfrissende wijze te vertellen, weet de kijker de serie niet meer zo snel of gemakkelijk te vinden.

Lees ook: Keert Rick terug in 'The Walking Dead'?

Ondanks de kwakkelende kijkcijfers, breidt de franchise alsmaar uit. Er zijn volgend jaar twee spin-offs te zien. Samen zijn de drie series goes voor 42 afleveringen. En er is veel meer content in de maak, waaronder drie bioscoopfilms rond Rick en een heel aantal miniseries en andere losse afleveringen.

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Angela Kang

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws