'Stranger Things' seizoen 4: wat we tot nu toe weten!

'Stranger Things' S4: Wat we tot nu toe weten

In september maakte 'Stranger Things' zijn terugkeer officieel. Sindsdien is er beetje bij beetje informatie vrijgegeven over wat te verwachten in seizoen 4. Wat weten we tot nu toe?

Emma Nota, 30 november 2019 om 09:54

In september maakte Stranger Things zijn terugkeer officieel met een aankondiging en video. Sindsdien zijn er teasers vrijgegeven over wat te verwachten in seizoen 4. Wat weten we tot nu toe?
*** Let op, er kunnen spoilers in dit artikel staan ***

Uit de allereerste 45 seconden teaser van seizoen 4 van Stranger Things was niet veel informatie te halen. Slechts een logo, achtergrondmuziek, het geluid van een wezen, waarschijnlijk een Demogorgon, en een flits van Upside Down. De teaser eindigt met de zin "We zijn niet meer in Hawkins."

Lees ook: Premièretitel 'Stranger Things' seizoen 4 onthuld!

Deze zin zou kunnen verwijzen naar het feit dat Joyce (Winona Ryder), Will (Noah Schnapp), Jonathan (Charlie Heaton) en Eleven allemaal Hawkins verlieten aan het einde van seizoen 3, en in seizoen 4 gaan de Byers and Eleven het leven buiten Indiana verkennen. Het zou ook kunnen verwijzen naar de mogelijkheid dat seizoen 4 andere dimensies zoals Upside Down verkent.

Wanneer gaat S4 in première?
Netflix bracht S2 van Stranger Things 15 maanden na het eerste seizoen uit en seizoen 3 werd pas 20 maanden na de tweede vrijgegeven. Seizoen 4 kan dus uiterlijk tussen 2020 of 2021 uitkomen. In een andere theorie komt het rond de kersttijd uit, wat overeenkomt met het thema van de serie, en het geeft een plausibele verklaring waarom Eleven, Joyce, Jonathan en Will terug zouden zijn in Hawkins.

Lees ook: Wanneer kan je 'Stranger Things' seizoen 4 gaan bekijken?

Eleven zegt op de einde van S3 dat ze kerst met Mike (Finn Wolfhard) wil doorbrengen. Als het vierde seizoen tijdens Kerstmis speelt, brengt Netflix waarschijnlijk de afleveringen in december of november van 2020 uit. Tekenen wijzen echter op een kerstspecial, die de vraag oplost of seizoen 4 tijdens Kerstmis plaatsvindt.

Aantal afleveringen in seizoen 4
Stranger Things seizoenen 1 en 3 hadden acht afleveringen, maar seizoen 2 bevatte negen. De kans is groot dat Things seizoen 4 dus acht afleveringen bevat.

De Duffer Brothers hebben officieel niet bevestigd hoeveel afleveringen dit seizoen zal hebben, maar hebben wel een foto van het script voor aflevering 1 getwitterd. De tweet onthulde dat de aflevering getiteld "Hoofdstuk één: De Hellfire Club" heet, een verwijzing naar Marvel-stripfiguren.

Het plot?
Seizoen 4 zou in 1986 moeten plaatsvinden, tenzij de serie besluit een paar jaar vooruit te gaan om de hoofdcast, die erg snel opgroeit, te verklaren. Niettemin gaan we ervan uit dat het seizoen het gebruikelijke patroon van het volgende jaar vasthoudt.

Door de verhuizing werden Eleven, Mike, Jonathan en Nancy gescheiden. Max (Sadie Sink) en Lucas (Caleb McLaughlin) waren nog steeds samen, maar de broer van Max Billy (Dacre Montgomery) was net overleden. Hoogstwaarschijnlijk zal Stranger Things seizoen 4 onderzoeken hoe de afstand de relatie van Nancy en Jonathan heeft beïnvloed, evenals de romantiek van Mike en Eleven.

Net als de romances, zou de betrokkenheid van de Russen bij de Upside Down en de Demogorgon een belangrijke verhaallijn moeten zijn van het nieuwe seizoen. De post-credit scene toonde de Russen in volledig bezit van een Demogorgon, wat vragen oproept. Hebben ze meer wezens uit andere dimensies? Zijn er andere steden geplaagd door Demogorgons?

We verwachten absoluut een uitbreiding van de Upside Down en alternatieve universums.

De grootste cliffhanger van seizoen 3 was het lot van Jim Hopper (David Harbor). Hopper offerde zichzelf op in een explosie die de poort van de Rus naar de Upside Down vernietigde. De serie onthulde toen een post-kredietscène waarin de Russen spraken over een Amerikaanse gevangene.

Welke nieuwe personages zijn nieuw in S4?
Het schijnt dat er vier nieuwe mannelijke personages bij komen; drie tieners en één volwassene. Een van de tieners zal een jock zijn, een ander zal een metalhead, en de laatste heeft kenmerken van de stoner Spicoli van Fast Times op Ridgemont High. Het volwassen personage lijkt betrokken te zijn bij een van de Russische verhaallijnen.

Lees ook: 'Stranger Things' S4 krijgt vier nieuwe personages

Stranger Things seizoen 4 zou wel eens het sterkste seizoen tot nu toe kunnen zijn, dus fans hebben veel om enthousiast over te zijn, zelfs als dat betekent dat ze een jaar of twee moeten wachten. Netflix streamt momenteel seizoenen 1-3 van Stranger Things, dus je kunt de serie op elk gewenst moment inhalen of opnieuw bekijken vóór de première van het nieuwe seizoen!

Lees ook: 'Stranger Things' verbreekt alle records op Netflix

Bron: Cinemablend

Lees meer over: Stranger Things, S4, Netflix

Populair nieuws