search

Ons nieuws van zondag 1 december 2019

Nederlanders en Belgen zeer verdeeld over de beste Netflix-original!
Series / Nieuws

Nederlanders en Belgen zeer verdeeld over de beste Netflix-original!

De verschillen blijken tussen verschillende landen vrij groot te zijn...

Netflix is in de praktijk zoveel meer dan alleen maar een streamingdienst. De voorbije jaren heeft ze dan ook enkele uitstekende series en films geproduceerd. Een onderzoek van Dailywireless heeft nu duidelijk gemaakt wat per land de populairste Netflix-originals zijn tot dusver.

De populairste Netflix-original in Nederland van het moment is weinig verrassend Riverdale. Opvallend, de Belgen zijn het daar niet mee eens. In België is het namelijk de serie The 100 die op dit ogenblik als beste Netflix-original wordt bestempeld. Deze reeks vertelt het verhaal van honderd overlevenden welke ongeveer een eeuw nadat er een apocalyps heeft plaatsgevonden op Aarde terug naar de planeet worden gestuurd om op verkenning uit te gaan.

Geen eensgezindheid
Dat Nederlanders en Belgen het niet eens zijn met wat nu precies de beste Netflix-original is hoeft eigenlijk nog niet zozeer te verbazen. Ook in andere landen kwamen immers heel wat verschillende titels uit de bus.

De reeks Peaky Blinders scoort bijvoorbeeld het best in het Verenigd Koninkrijk. In de Verenigde Staten blijkt Stranger Things dan weer de absolute topfavoriet te zijn. In Frankrijk zijn ze het wel eens met de Belgen. Ook daar werd The 100 immers verkozen tot meest populaire Netflix-original van het moment.

Bekijken we de top 3 met Netflix-originals wereldwijd? Dan blijken dat La Casa de Papel, The 100 en Riverdale te zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Enterprise in 'Star Trek: Picard'?
Series / Nieuws

Nieuwe Enterprise in 'Star Trek: Picard'?

Binnenkort meer over deze nieuwe Star Trek-serie!

De fans van Star Trek worden afgelopen periode weer verwend. Zo is er Star Trek: Discovery en verschijnt binnenkort Star Trek: Picard. In de laatste serie krijgen we mogelijk een compleet nieuwe Enterprise te zien.

In de prequelcomic 'Star Trek: Picard - Countdown #1' van Kirsten Beyer, Mike Johnson en Angel Hernandez is te zien / lezen hoe Picard een Starfleet admiraal is op het schip USS Verity NCC-97000, een 'Odyssey-class vessel'. Het gerucht gaat nu dat dit schip mogelijk de Enterprise-F is. Hieronder een afbeelding van de 'Odyssey-class vessel' via Star Trek Online en daarna een beeld op concept-art van de Enterprise-F.





Vanaf 23 januari!
De serie Star Trek: Picard zal de focus leggen op het personage Jean-Luc Picard uit de succesvolle serie Star Trek: The Next Generation (1987 - 1994). Uiteraard is het weer Patrick Stewart die invulling geeft aan Picard.

Lees ook: Gloednieuwe trailer 'Star Trek: Picard'!

Vanaf 23 januari verschijnt Star Trek: Picard op CBS All Access en Amazon Prime Video, met tien afleveringen. Hieronder de cover van de genoemde comic.



Lees ook: Alles is anders in 'Star Trek: Picard'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian': Baby Yoda vs. Darth Sidious in gave fanvideo
Series / Video/clip/featurette

'The Mandalorian': Baby Yoda vs. Darth Sidious in gave fanvideo

Een cross-over in de Star Wars-franchise?

Voor wie minimaal de eerste aflevering van The Mandalorian op Disney+ heeft gezien is onderstaande video géén spoiler meer. In die aflevering werd namelijk een wel erg vermakelijk, en onverwacht personage onthuld.

Wacht je tot eind 2019 om de acht afleveringen van The Mandalorian te kunnen bingen, dan moet je dus stoppen met lezen. Er volgens spoilers! In onderstaande beelden zie je namelijk Baby Yoda, het nog steeds bijzonder mysterieuze figuur dat een enorme aantrekkingskracht heeft op verschillende individuen in de Star Wars-serie.

Lees ook: Acteur huilde na zien [...] in 'The Madalorian'

Fan-video: Baby Yoda vs. Palpatine
Onderstaande beelden laten op een vermakelijke wijze zien hoe Baby Yoda het opneemt tegen Palpatine a.k.a. Darth Sidious. De video werd gemaakt door MaxeBaumannFilms2013 en het aantal views loopt in een moordend op. De vraag is en blijft uiteraard wat Baby Yoda bekent voor het verhaal in The Mandalorian, welke wordt afgerond op 27 december 2019.



Lees ook: Details over aankomende 'The Mandalorian'-afleveringen bekend!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryce Dallas Howard deelt blik achter de schermen 'The Mandalorian'
Series / Foto's

Bryce Dallas Howard deelt blik achter de schermen 'The Mandalorian'

De actrice (en dochter van Ron Howard) regisseerde de vierde aflevering van de populaire serie.

Hoewel we Bryce Dallas Howard vooral kennen als actrice, werkt ze ook langzaam aan een loopbaan als regisseur. Haar meest recente project is Chapter 4: Sanctuary, de vierde aflevering van Disney+-serie The Mandalorian. In de aflevering brengt Mando de Child (alias Baby Yoda) naar een afgelegen planeet om zich te verschuilen. Al snel blijkt dat de Mandalorian en zijn jonge metgezel nergens veilig zijn.

Lees ook: Baby Yoda-pop in 'The Mandalorian' werd bijna vervangen door CGI

Howard heeft nu via haar Twitter-account een aantal foto's van de aflevering gedeeld. Op de eerste foto zien we hoe Howard actrice Gina Carano instructies geeft. Carano maakte in deze aflevering haar debuut als personage Cara Dune. Op de tweede foto zien we Baby Yoda omringd door een aantal dorpskinderen en op de derde zien we Cara Dune en de Mandalorian. Al deze foto's kun je natuurlijk hieronder bekijken.

Lees ook: 'The Mandalorian'-serie is nu al een daverend succes

Girl power
Howard is de tweede vrouw die een aflevering van The Mandalorian regisseert. Deborah Chow nam eerder de derde aflevering (The Sin) voor haar rekening en keert later dit seizoen terug voor een andere aflevering. Daarnaast zijn Howard en haar vader Ron (die Solo: A Star Wars Story maakte) het enige vader-dochter duo dat werkzaam is in het Star Wars-universum.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom gaan al die hoofdpersonen dood in 'Game of Thrones'?
Series / Nieuws

Waarom gaan al die hoofdpersonen dood in 'Game of Thrones'?

Schrijver George R.R. Martin legt het eindelijk uit.

Schrijver George R.R. Martin staat erom bekend dat hij heel wat hoofdpersonen in Game of Thrones heeft laten sneuvelen. Waarom nou? In een interview vertelde de schrijver precies waarom: het lag aan de schildpadden die hij vroeger als kind had.

"Ik had een speelgoedkasteel dat net groot genoeg was voor twee schildpadden, dus die plaatste ik daar dan in. Maar helaas overleefden ze nooit lang," aldus Martin. "Ik denk dat het voedsel dat ze kregen, van die kleine shakers, niet genoeg voedingsstoffen had. Dus mijn schildpadden gingen altijd dood en dat vond ik verschrikkelijk. Dus moest ik bedenken waarom dat zo was. Dus bedacht ik dat ze elkaar vermoordden. Ze woonden in een kasteel, dus waren het ridders en koningen en prinsen die vochten om de Turtle Throne, dus vermoordden ze elkaar."

Lees ook: Eindigen de boeken van 'Game of Thrones' straks anders dan de serie?

Turtle Castle
"Lang voor Game of Thrones, was Turtle Castle een van mijn eerste epische fantasy-verhalen. Dat gedenk ik nog altijd met de schildpad die ik op mijn hoed, en soms op mijn colbertje, draag," concludeerde Martin. En dus weten we nu hoe hij tot de gruwelijke keuzes komt om sommige hoofdpersonen te doden.

Lees ook: Mysterieuze tweet 'Game of Thrones' doet fans schrikken

Hieronder een video van iemand die alle grote sterfgevallen op een rij zet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een oude bekende terug in 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Nog een oude bekende terug in 'The Walking Dead'?

Naast Maggie zou ook Eduardo terugkeren!

Dit seizoen nog keert Maggie (Lauren Cohan) terug in The Walking Dead. Het lijkt erop dat ze met zich een andere oude bekende mee gaat brengen. Eduardo, die gespeeld wordt door Peter Zimmerman, zou erin kunnen terugkeren.

Eduardo was voor het laatst in het achtste seizoen van de serie te zien. Maar showrunner Angela Kang bevestigde dat hij nog leeft. "Er zijn veel mensen bij Hilltop, dus een van de dingen die we wilden doen, is een grote hoeveelheid mensen laten zien. Waarschijnlijk zijn er meer mensen vertrokken met Maggie. En die mensen zullen we denk ik in de toekomst zien. En zij hebben andere reizen ondernomen."

Lees ook: Keert Rick terug in 'The Walking Dead'?

Keert Eduardo terug?
Als Eduardo inderdaad met Maggie weg is en straks terugkeert, zou hij de plek van Dante in de comics in kunnen nemen. In de comics grijpt Dante elke kans die hij krijgt om te proberen aan te pappen met Maggie. Ze kan dat niet echt makkelijk na het verlies van Glenn maar geeft hem uiteindelijk wel die kans.

Lees ook: 'The Walking Dead': Whisperer-oorlog gaat escaleren

De serie gaat op 23 februari weer verder. Maggie keert in de tweede helft van het tiende seizoen terug en is een vaste aanwezige in het elfde seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.