Netflix en ESPN werken aan "beste Michael Jordan docuserie ooit gemaakt"

Netflix en ESPN werken aan Michael Jordan docu

De docuserie belooft de meest complete ooit te worden over Michael Jordan...

Geoffrey Ketels, 3 december 2019 om 16:27

Door de jaren heen zijn er reeds heel wat verschillende documentaires verschenen over het leven van Michael Jordan, één van 's werelds beste basketballers ooit. Toch komt daar volgend jaar nog een interessante, extra docuserie bij. Netflix en ESPN hebben namelijk bekend gemaakt de handen in elkaar te slaan voor het lanceren van de docuserie The Last Dance.
The Last Dance is een docuserie welke van de hand komt van Jason Hehir. Hehir is een gewaardeerd filmmaker welke in het verleden onder meer verantwoordelijk was voor Finding Hulk Hogan evenals Jose Canseco: Last Shot. Ook de docuserie 30 for 30 kwam van zijn hand. Aan ervaring ontbreekt het hem dus duidelijk niet!

2020
De nieuwe docuserie over Michael Jordan zal in het komende jaar verschijnen. De reeks zal zowel bij ESPN als op Netflix te bekijken zijn. Hehir heeft laten optekenen dat hij voor het realiseren van de docuserie volledig samenwerkt met Michael Jordan. Niet alleen Jordan, maar ook de Chicago Bulls, de voormalige club van Jordan waar hij toch wel zijn grootste successen bij heeft behaald heeft haar medewerking toegezegd.

Wat we precies allemaal te zien zullen krijgen in de docuserie is nog niet bekend. Wel heeft Hehir aangegeven dat er onder meer heel wat basketballers zullen worden geïnterviewd waar Jordan in het verleden tegen heeft moeten spelen. Bovendien is het ook nog eens zo dat de bekende filmmaker toegang heeft gekregen tot zomaar even ruim 500 uren aan nieuw beeldmateriaal. Het beeldmateriaal zou in het bijzonder betrekking hebben tot het NBA-kampioenschap van het seizoen 1997 - 1998.

The Last Dance moet in de zomer van 2020 verschijnen op ESPN. In de herfst van 2020 zou ze dan vervolgens ook te zien moeten zijn op Netflix.

Lees meer over: The Last Dance, serie, Netflix, ESPN

Populair nieuws