search

Ons nieuws van maandag 17 februari 2014

David Fincher maakt 'Utopia' voor HBO
Series / Nieuws

David Fincher maakt 'Utopia' voor HBO

De regisseur (Se7en, Fight Club) maakt zijn eigen versie van de gelijknamige serie uit Engeland.

Hoewel Gone Girl, David Finchers verfilming van Gillian Flynns bestseller, pas op 2 oktober uitkomt, maakt het duo zich alvast klaar voor een nieuwe samenwerking. Het gaat om Utopia, een nieuwe HBO-miniserie gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit Engeland.

Vijf mensen komen via het internet tot elkaar vanwege het legendarische manuscript van 'The Utopia Experiments', een graphic novel met ongekende cultstatus. Ze leggen beslag op het manuscript en krijgen al snel te maken met een levensgevaarlijke organisatie die bekendstaat als The Network.

Fincher zal de pilot gaan regisseren en maakt daarbij gebruik van een script van schrijfster Flynn. Utopia wordt verder geproduceerd door Joshua Donen, Jane Featherstone, Carolyn Bernstein en Dennis Kelly, de man achter de Britse variant van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fox zet in op komedieserie 'Last Man on Earth'
Series / Nieuws

Fox zet in op komedieserie 'Last Man on Earth'

Afkomstig van Will Forte (MacGruber, 2010) en regisseursduo Phil Lord en Chris Miller (21 Jump Street, The Lego Movie).

Voordat ze naam maakten met films als Cloudy With a Chance of Meatballs, 21 Jump Street en The Lego Movie, richtten Phil Lord en Chris Miller zich voornamelijk op televisieproducties. Ze brachten ons Clone High en verschenen later pas echt op de radar toen ze meewerkten aan de hitserie How I Met Your Mother. En daar blijft het niet bij, want net nu ze de wereld aan het veroveren zijn met hun Legofilm, komt Variety met het bericht dat Lord en Miller weer aan de slag gaan met een tv-serie.

Ze gaan voor Fox aan de slag met Last Man on Earth, een komedieserie van Will Forte, met wie de regisseurs o.a. werkten aan Clone High, Cloudy with a Chance of Meatballs en The Lego Movie. Lord en Miller gaan de show regisseren en zullen daarnaast samen met Forte en Seth Cohen optreden als uitvoerend producent.

Forte speelt de laatste man op aarde. Er wordt gebruik gemaakt van één camera en Forte is dan ook de enige hoofdrolspeler. De opnames van Last Man on Earth gaan deze zomer van start, met als bedoeling dat de serie later in het jaar in première gaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe seizoenen 'Arrow', 'Supernatural' en 'The Vampire Diaries' al aangekondigd
Series / Nieuws

Nieuwe seizoenen 'Arrow', 'Supernatural' en 'The Vampire Diaries' al aangekondigd

The CW Network gaat ook verder mer 'Reign' en 'The Originals'.

De zender The CW gaat door met de series Arrow , Reign, The Originals, The Vampire Diaries en Supernatural. Met dit nieuws kunnen de liefhebbers van de uiteenlopende titels ook in het tv-seizoen 2014-2015 uitkijken naar nieuwe afleveringen. Supernatural keert terug voor een tiende seizoen.

Alle series zijn succesvol volgens The CW-president Mark Pedowitz: "Dit seizoen hebben wij veel succes gehad met onze nieuwe hit serie The Originals gepaard met de Supernatural, wat ons de beste dinsdagavond in jaren heeft gebracht. The Vampire Diaries is de nummer twee in zijn tijdslot onder jongvolwassenen, Arrow groeit onder de jonge mannen en Reign (2013) groeit in zijn tijdslot. Nu hebben we een sterke dinsdag, woensdag en donderdag."

De liefhebbers van The CW-series als Beauty and the Beast, Hart of Dixie, The Carrie Diaries en The Tomorrow People moeten nog even wachten op de aankondiging van een vervolg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede trailer 'Game of Thrones' seizoen 4
Series / Trailer

Tweede trailer 'Game of Thrones' seizoen 4

Wederom nieuwe beelden van HBO's meest prestigieuze serie.



HBO heeft vlak voor de nieuwe aflevering van True Detective de tweede volledige trailer van hitserie Game of Thrones vertoond. Nu is de trailer ook online te bekijken, in de speler hierboven. Eerder was er al een teaser voor deze nieuwe trailer. In die teaser lag de nadruk op het personage Daenerys Targaryen, gespeeld door Emilia Clarke. De trailer besteedt uiteraard aandacht aan meerdere hoofdpersonen.

En dat zijn er uiteraard nogal wat. Van eerdere seizoenen keren o.a. Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Maisie Williams (Arya Stark), Kit Harington (Jon Snow), Sophie Turner (Sansa Stark), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Jack Gleeson (Joffrey Baratheon), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Charles Dance (Tywin Lannister), Carice van Houten (Melisandre) en Stephen Dillane (Stannis Baratheon) terug. En nieuw zijn o.a. Mark Gatiss (Tycho Nestoris), Pedro Pascal (Prince Oberyn Martell of Dorne) Indira Varme (Ellaria Sand) en Michiel Huisman (Daario Naharis).

De strijd om de IJzeren Troon lijkt in dit seizoen voorbij zijn hevigst te zijn. Nieuwe intriges loeren echter om de hoek, waardoor de rust nog lang niet terug zal keren tot Westeros. De Lannisters moeten hun machtsbasis versterken en in het Noorden komt Stannis Baratheon na zijn grote nederlaag weer op kracht. Dan zijn er nog de Wildelingen, die vluchten voor een bovennatuurlijke bedreiging. En er is nog Daenerys, die voor het eerst een echte heerser is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Orange is the New Black' op 6 juni uit
Series / Video/clip/featurette

Tweede seizoen 'Orange is the New Black' op 6 juni uit

De avonturen van Piper Chapman in de bak gaan verder!



Aan het einde van de laatste aflevering van het tweede seizoen van Netflix-serie House of Cards is de aankondiging voor nog een Netflix-serie te zien. Het tweede seizoen van Orange is the New Black is op vrijdag 6 juni online te bekijken. Net als met House of Cards het geval is, worden alle afleveringen wereldwijd tegelijkertijd online gezet.

De aankondiging werd gedaan via een trailer, die hierboven te bekijken is. De dertien nieuwe afleveringen zetten het verhaal van Piper Chapman (Taylor Schilling) voort. Zij is in de dertig als ze wordt opgepakt voor een misdrijf dat ze een decennium geleden pleegde. Toen vervoerde ze geld voor een drugs dealende vriendin. Vijftien maanden moet Piper nu de bak in…
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.