search

Ons nieuws van zondag 29 juni 2014

Bryan Fuller over 'Hannibal' seizoen 3
Series / Nieuws

Bryan Fuller over 'Hannibal' seizoen 3

Kunnen we Clarice Starling en Buffalo Bill in de nabije toekomst verwachten?

Showrunner Bryan Fuller heeft een aantal interessante details laten vallen over seizoen 3 van Hannibal. Hieronder kun je zijn belangrijkste opmerkingen lezen.

Over personages uit de boeken Hannibal, Red Dragon en Hannibal Rising:

''We gaan zeker weten Murasaki zien. We hopen ook dat we Mason Verger opnieuw kunnen laten zien dit seizoen. Ook zijn we bezig met het verhaal rond Francis Dolarhyde, en daar kijk ik erg naar uit, omdat Red Dragon mijn introductie tot de wereld van Thomas Harris was.''

Over de tijdlijn van de serie en het Dolarhyde-tijdperk:

''We hebben carte blanche qua hoe we dingen interpreteren en laten zien. We zijn een soort Thomas Harris mashup-DJ's. We pakken 'tracks' uit verschillende boeken en laten ze door elkaar lopen.''

Over Clarice Starling en Buffalo Bill in toekomstige seizoenen:

''We zullen eerst de rechten van die personages moeten scoren, en daar zijn we hard mee bezig. Dino De Laurentiis heeft na het floppen van Manhunter namelijk de rechten van Silence of the Lambs verkocht aan MGM, dus hopelijk ziet MGM er de meerwaarde van in om die personages aan onze serie toe te voegen. Dat zou ik geweldig vinden.''

Over het gezicht van Mason Verger:

''We hebben zijn volledige mismaakte gezicht nog zien, omdat we te weinig tijd hadden en niet wisten of we het voor elkaar zouden krijgen. Het is ook gewoon cool om dat voor het derde seizoen te bewaren. We gaan zijn nieuwe gezicht wel laten zien''

Daarnaast kon Fuller nog niet zeggen of Hannibal aan het einde van het derde seizoen in de cel zal zitten. Wel zullen we veel situaties uit het boek Hannibal in het derde seizoen de revue zien passeren.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste aflevering van het derde seizoen zal worden uitgezonden.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sherlock krijgt kerstspecial in 2015
Series / Nieuws

Sherlock krijgt kerstspecial in 2015

Benedict Cumberbatch en Martin Freeman hebben het op dit moment te druk..

Het ziet ernaar uit dat de Britse tv-serie Sherlock eind 2015 pas weer op de televisie te zien zal zijn. Hoofdrolspeler Martin Freeman (The Hobbit) gaf tijdens een interview met The Telegraph aan dat we tegen die tijd een kerstspecial kunnen verwachten.

"Opnames in begin 2015 lijken nu het meest voor de hand te liggen. En voor zover ik nu begrijp zal het een kerstspecial worden."

Freeman speelt in Sherlock de rol van John Watson, de beste vriend en collega van Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch). Beide hoofdrolspelers hebben het gezien hun filmprojecten erg druk en kunnen niet eerder met de opnames beginnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Smeris' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Smeris' seizoen 1

Degelijke, maar ietwat onhandige uitgave.

Cast: Jeroen van Koningsbrugge (Theo Kamp), Dennis van de Ven (Willem Niessen), René van Zinnicq Bergman (Jozias Blok), Lindsay Zwaan (Tessa de Bruyn), Kiki van Deursen (Maartje van Vught), Leo Alkemade (Erik-Jan Bol) | Jaren: 2014 "“ heden | TV-release: BNN
In april ging de Nederlandse politieserie Smeris met goede kijkcijfers in première. Gemiddeld keken er naar de eerste afleveringen zo'n 900.000 mensen, niet slecht dus voor een gloednieuwe serie. Genoeg reden ook voor omroep BNN om een tweede seizoen te bestellen en snel deze DVD-uitgave uit te brengen.

Smeris draait om de hennepteelt in Tilburg en volgt twee politieagenten tijdens een spannend onderzoek. Theo Kamp is de beste, maar ook meest onstuimige rechercheur moordzaken van Tilburg. Als hij voor de zoveelste keer buiten zijn boekje gaat in het onderzoek naar topcrimineel Freddy van Nuenen, wordt hij van de zaak gehaald en voor straf gedegradeerd naar het hennepteam. Hier mag hij zich voorlopig even rustig houden onder toezicht van zijn nieuwe partner Willem Niessen, de meest correcte rechercheur van het Korps. Theo is niet van plan zijn onderzoek op te geven, maar lukt het hem om vanuit deze achterstandspositie en met Willem als waakhond, Freddy van Nuenen alsnog te pakken en zo zijn oude baan weer terug te krijgen?



DVD: Smeris seizoen 1 | Duur: 10 afleveringen / 50 min. | Release: juni 2014 | Video: 16:9 | Audio: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Discs: 3x DVD | EAN: 8717344754507 | Met dank aan: BNN

Het recensie-exemplaar van deze DVD-uitgave is een nette slipsleeve met daarin een dubbeldikke DVD-hoes. Zowel de sleeve als de DVD-hoes hebben hetzelfde ontwerp en laten weinig zien over de serie. Op een korte synopsis en de gebruikelijke technische informatie na, staat er geen extra informatie achterop.

Maak je de hoes open, tref je drie discs aan, die op elkaar gestapeld zitten en moeilijk uit de hoes te halen zijn, zonder het gevoel te hebben dat je ze mogelijk beschadigt. Dat had wat ons betreft beter gekund. Wat ook nog had gemogen, was de toevoeging van wat extra's. Denk maar aan een making-of, of gewoon wat leuke behind-the-scenes filmpjes. Als je voorbij deze gebreken kijkt, dan is de DVD-uitgave van Smeris vooral erg degelijk.

Toekomst
Ondanks dat de serie een geweldige opening beleefde, zakten de kijkcijfers in de weken na de première flink terug, naar de 450.000. Toch had BNN al een tweede seizoen besteld, op basis van de geweldige prestaties van de eerste twee afleveringen (die door meer dan 900.000 mensen bekeken werden). Zodoende dus ook dat Jeroen van Koningsbrugge enthousiast reageerde: "We zijn super trots dat het publiek de eerste afleveringen en masse omarmd heeft en dat het net zo snel heeft besloten om een tweede serie te bestellen. De samenwerking smaakte zo naar meer dat we in het geheim al aan seizoen twee zijn begonnen met de schrijvers."

Volgend jaar april kunnen we dus het tweede seizoen verwachten. Waarschijnlijk speelt zich dit ook af in de regio Tilburg, al is dat nog niet helemaal zeker. Er doen op het internet geruchten de ronde dat de locatie verschoven wordt naar een andere stad, maar BNN zelf zei daar enkel over dat, zolang we niets horen, we er vanuit mogen gaan dat Tilburg weer centraal staat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Masters of Sex' seizoen 2
Series / Trailer

Trailer 'Masters of Sex' seizoen 2

Het wordt er niet makkelijker op voor William Masters (Michael Sheen) en Virginia Johnson (Lizzy Caplan).

[video_embed]461[/video_embed]

Showtime komt met bovenstaande trailer van het tweede seizoen van de dramaserie Masters of Sex. Wederom zijn er hoofdrollen voor Michael Sheen en Lizzy Caplan als onderzoekers William Masters en Virginia Johnson. Zij onderzochten in de jaren '50 de menselijke seksualiteit en staan te boek als pioniers op hun gebied.

Naast Sheen en Caplan zullen ook Sarah Silverman, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears and Annaleigh Ashford te zien zijn. Seizoen 2 van Masters of Sex, een serie van Michelle Ashford (The Pacific), gaat in première op 13 juli.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.