search

Ons nieuws van donderdag 16 oktober 2014

Ook 'Bewitched' krijgt remake
Series / Nieuws

Ook 'Bewitched' krijgt remake

De serie bestaat nu vijftig jaar.

En weer is de remake van een klassieke televisieserie aangekondigd. De sitcom Bewitched, die van 1964 tot 1972 op ABC te zien was, zal een remake krijgen. Dit liet Sony Pictures TV weten aan Deadline. Meerdere netwerken hebben hun interesse in de sitcom getoond, maar nog geen van de zenders heeft getekend.

Veel is er nog niet over bekend, al weten we dat het een moderne versie van de serie moet zijn. De pilot wordt geschreven door Abby Kohn en Marc Silverstein. In 2005 was er nog een filmversie van Bewitched gemaakt, met hoofdrollen voor Nicole Kidman en Will Ferrell. Zij werkten in 2011 nog met CBS aan een remake van de serie, maar het kwam toen niet zover.

De serie werd bedacht door Sol Saks en draait om de heks Samantha Stephens (Elizabeth Montgomery), die getrouwd is met een normale, sterfelijke man. Haar pogingen een typisch, magieloos leventje als huisvrouw te leven mislukken en zorgen voor hilarische situaties.

De klassieke sitcom is nog altijd populair bij het grote publiek, dus de keuze de serie te remaken is niet gek.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie: The Following Seizoen 1
Series / Nieuws

Recensie: The Following Seizoen 1

Het verhaal in seizoen 1 is relatief eenvoudig: protagonist versus antagonist. Maak kennis met Dr. Joe Carroll (James Purefoy), hoogleraar Engelse literatuur aan de Universiteit van Winslow, gespecialiseerd in de romantiek, en naast zijn werk seriemoordenaar en amateurschrijver.

Tegen het einde van januari dit jaar ging het tweede seizoen van de door FOX hernieuwde serie The Following in première. Als fan van de serie, waarvan de pilot een jaar eerder werd uitgezonden, waren de verwachtingen hoog voor het vervolg van de fantastische cliffhanger in de finale van het eerste seizoen. In deze recensie wordt er teruggeblikt naar de vijftien afleveringen van de bloedstollende crime-thriller in het eerste seizoen, let dus op mogelijk spoiler-gevoelige informatie in onderstaande tekst.

** SPOILERS **

Previously on… The Following

Het verhaal in seizoen 1 is relatief eenvoudig: protagonist versus antagonist. Maak kennis met Dr. Joe Carroll (James Purefoy), hoogleraar Engelse literatuur aan de Universiteit van Winslow, gespecialiseerd in de romantiek, en naast zijn werk seriemoordenaar en amateurschrijver. Geobsedeerd door de schrijver Edgar Allan Poe, creëerde Carroll zijn eigen versie van 'de waanzin van de kunst', met het ontdarmen van veertien vrouwelijke studenten. Na zijn arrestatie door voormalig FBI-agent Ryan Hardy (Kevin Bacon) weet Carroll te ontsnappen uit de zwaarbeveiligde gevangenis, waar hij een sekte aan volgelingen heeft weten te verzamelen, die bereidt zijn te moorden op bevel en zich zelfs op te offeren om Carroll's vooropgezette plan voor de wraak op Hardy succesvol uit te voeren. Nadat Carroll's zoon Joey Matthews (Kyle Catlett) is ontvoerd door Emma (Valorie Curry), komt de FBI er snel achter dat dit de eerste stap is van Carroll's grootse plan om Ryan Hardy te vernederen en zich te herenigen met zijn ex-vrouw, en tevens Hardy's grote liefde, Claire Matthews (Natalie Zea). Aan Ryan Hardy de taak om Carroll te pakken te krijgen. Een concept met dé perfecte ingrediënten voor een spannend kat en muis spel.

The Following Still Seizoen 1 & 2

Edgar Allen Poe is voor Joe Carroll een grote inspiratiebron. Zijn gehele plan was van te voren, voor zijn arrestatie, tot in perfectie uitgedacht. Een plan waar zijn bondgenoten, FBI en toekomstige followers een rol in zullen spelen. Het plan lijkt op sommige momenten in het seizoen zelfs zo goed bedacht, dat Ryan en zijn mede wetshandhavers steeds een stap achter lopen. Wanneer Carroll iets gedaan wil hebben, dan is er altijd wel een "follower" die zo zijn connecties heeft om het vrijwel meteen gedaan te krijgen. Het is juist positief als de antagonist als een uiterst slim personage wordt neergezet, maar als dit resulteert in continu een stap voor te zijn op te protagonist, dan valt dit simpele trucje van de schrijvers al snel op bij de kijker.

Helaas, zijn dit soort trucjes niet het enige aspect die minder goed zijn uitgewerkt door de schrijvers van de serie. Het verhaal is over het algemeen erg matig en de karakterontwikkeling van personages, die soms uit het niets worden geïntroduceerd, is ronduit vlak. Het verhaal neemt de ene onlogische twist na de andere, zonder enige redenering. Het lijkt wel alsof de wendingen in het verhaal puur geschreven worden om de snelheid en de bloederige actie op hoog tempo te houden om de aandacht van de kijker erbij te houden; iets wat vrij goed lukt, maar helaas ten koste van een ander onderdeel. Ook personages handelen regelmatig niet zoals verwacht; de FBI wordt neergezet als een amateuristische organisatie. FBI-agenten lopen voortdurend in de val, maken rare beslissingen en onverklaarbare inschattingsfouten. Daarnaast zijn Debra Parker (Annie Parisse), leidinggevende van het FBI-team, en Claire Matthews waarschijnlijk de domste personages die je op een beeldscherm kan tegenkomen. Ohja, en ondanks een heftige hartconditie weet Ryan Hardy toch iedere aflevering lange afstanden te sprinten, because.. logic..

The Following

De acteerprestaties van Kevin Bacon en James Purefoy zijn echter wel van hoog niveau, de personages worden zo goed mogelijk neergezet ondanks dat het script soms te wensen overlaat. Waar het eerste seizoen ook een groot pluspunt voor krijgt is dat het niet bang is om belangrijke personages uit de serie te schrijven "“ wat we tegenwoordig ook gewend zijn in Game of Thrones "“ en het feit dat er risico's genomen worden door onder andere het verrassend grafisch geweld voor een zender als FOX.

Critici waren in sommige gevallen erg negatief over de serie door de té gewelddadige scènes en een verhaallijn met clichés. Het eerste seizoen was misschien niet perfect, maar kijkers waren het niet altijd eens met de kritiek betreft de eerste vijftien afleveringen. Een serie met een uiterst goede start, vol potentie om één van de beste series te worden van het jaar, werd gauw over de top, met matig tot ongeloofwaardig opsporingswerk van de FBI en enkele rare plot-gaten. Toch, verveelde het seizoen geen enkel moment. Het bleef je in zijn grip houden, na iedere cliffhanger snakkend naar meer…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groei klantenbestand Netflix valt tegen
Series / Nieuws

Groei klantenbestand Netflix valt tegen

En verder komt de sitcom Friends naar abonnees.

Netflix heeft de cijfers voor het derde kwartaal van dit jaar bekend gemaakt. De afgelopen jaren waren de uitkomsten altijd positief, maar nu was dat iets minder. De groei van het bedrijf was kleiner dan verwacht. Zo had Netflix verwacht dit jaar 1,37 miljoen nieuwe abonnees te mogen verwelkomen in de Verenigde Staten, maar viel dat aantal lager uit en bleef het steken op 980.000 nieuwe leden. Ook in de rest van de wereld sloten minder mensen zich aan bij Netflix: in plaats van de voorspelde 3,7 miljoen waren dat er 3 miljoen.

Waarschijnlijk ligt dit aan de verhoogde abonnementsprijzen. Toch verwacht Netflix veel nieuwe abonnees komend kwartaal: 1,85 miljoen. Verder is de omzet met veertig procent gestegen dit jaar, waarmee die neerkomt op 1,2 miljard dollar. De winst afgelopen kwartaal was 59 miljoen dollar, tegenover 32 miljoen vorig jaar.

Verder had het bedrijf nog een aankondiging: de sitcom Friends zal vanaf 1 januari 2015 voor leden van de streamingdienst te zien zijn. In eerste instantie is dat alleen in de Verenigde Staten en Canada, maar later in het jaar worden ook de andere landen waar Netflix beschikbaar is daaraan toegevoegd. Bekijk hieronder de aankondiging.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Princess Myrcella en Trystane Martell op nieuwe setfoto's 'Game of Thrones' S5
Series / Foto's

Princess Myrcella en Trystane Martell op nieuwe setfoto's 'Game of Thrones' S5

Het vijfde seizoen zal in het voorjaar van 2015 te zien zijn.

Fansite Watchers on the Wall heeft een aantal nieuwe kiekjes van de set van Game of Thrones seizoen 5 online geplaatst. Het zijn stiekem gemaakte foto's, dus de kwaliteit is niet al te hoog. Op e foto's, die rond de Spaanse stad Sevilla zijn genomen, zien we acteurs Nell Tiger Free, DeObia Oparei, Indira Varma en Toby Sebastian in kostuum. Je kunt de foto's hieronder bekijken.

Free speelt de nu volwassen prinses Myrcella, dochter van Cersei Lannister. Sebastian speelt de jonge prins Trystane Martell, Oparei speelt Areo Hotah, bodygaurd van de Martell-familie en Varma speelt opnieuw de rol van Ellaria Sand.










Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Justice League' op tv op komst?
Series / Nieuws

'Justice League' op tv op komst?

Het aantal helden tegen het einde van Arrow is erg belangrijk...

Het begint er steeds meer op te lijken dat televisiezender The CW naar een Justice League voor televisie toewerkt. De grote helden als Batman en Superman zullen daar natuurlijk geen rol in spelen, maar Arrow, The Flash en de nieuwe te verschijnen serie, lijken allemaal een rol te spelen in deze ontwikkeling.

Tijdens de NYCC sprak Bleeding Cool met hoofdrolspeler Stephen Amell over de toekomst van het DC Comics universum dat The CW op aan het bouwen is. De negende aflevering van het seizoen zal de "langste vechtscène ooit in de serie bevatten, waaronder een zwaardgevecht waarin Oliver gedurende de hele scène geen shirt aanheeft."

Maar belangrijker nog: toen Amell gevraagd werd naar de plotselinge toename van helden in de wereld van The Flash en Arrow, vertelde hij dat "het aantal helden belangrijk zal zijn aan het einde van het derde seizoen."

Heel vreemd zijn de plannen uiteraard niet, als er echt een Justice League voor het kleine scherm aankomt. Er wordt aan tal van DC-series gewerkt en gezien de huidige populariteit van filmuniversa, zou een televisieuniversum ook geen gek idee zijn. Daar werkt zender The CW al op een bepaalde manier aan (met zijn Arrow en The Flash crossover-afleveringen), maar ook Netflix met zijn Marvel-series.

Wat denken jullie? Komt er een mini-Justice League?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen