search

Ons nieuws van woensdag 3 december 2014

HBO opnieuw in zee met Martin Scorsese
Series / Nieuws

HBO opnieuw in zee met Martin Scorsese

Hij gaat met Terence Winter (Boardwalk Empire) en Rolling Stones-frontman Mick Jagger aan de slag met een nieuw rock 'n' roll project.

HBO gaat na Boardwalk Empire opnieuw in zee met Martin Scorsese en Terence Winter. Ditmaal betreft het een rock 'n' roll dramaserie die ook nog eens wordt geproduceerd door Rolling Stones-frontman Mick Jagger en George Mastras (Breaking Bad).

De nog titelloze serie speelt zich af in de jaren zeventig. De aandacht gaat uit naar de met drugs en seks bezaaide muziekwereld op het moment dat punk en disco begonnen door te breken. We kijken mee met Richie (Bobby Cannavale), een platenbaas die op zoek gaat naar het nieuwste geluid met als doel zijn label uit het slop te trekken.

De rest van de cast bestaat uit Olivia Wilde, Ray Romano, Juno Temple, Andrew "Dice" Clay, Ato Essandoh, Max Casella, James Jagger, Jack Quaid, Birgitte Sorenson, P.J. Byrne, J.C.MacKenzie, Bo Dietel, Armen Gary, Robert Funaro en Joe Caniano. De pilot, die werd geregisseerd door Scorsese zelf, heeft nog geen premièredatum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
January Jones vergezelt Will Forte in 'The Last Man on Earth'
Series / Nieuws

January Jones vergezelt Will Forte in 'The Last Man on Earth'

De hoofdpersoon staat er dus toch niet helemaal alleen voor.

Phil Lord en Chris Miller, het duo achter o.a. 22 Jump Street en The Lego Movie, komen in maart met de nieuwe tv-serie The Last Man on Earth. Hoewel de titel doet denken dat hoofdrolspeler Will Forte er alleen voor staat, meldt The Hollywood Reporter dat Mad Men-ster January Jones een vaste rol krijgt in de show. Ook Kristen Schaal (30 Rock), Mel Rodriguez (Enlisted) en Cleopatra Coleman (Step Up Revolution) sluiten zich aan bij de cast.

Forte, tevens de bedenker van de show, speelt Phil Miller, de allerlaatste man op Aarde. Het is het jaar 2022 en hij reist heel Amerika af op zoek naar andere overlevenden. Hoe komt het dat juist Phil de enige persoon op Aarde is? En bestaat er nog een kans dat hij ooit iemand anders zal tegenkomen?

Jones speelt Melissa, een vrouw met een sterke en onafhankelijke geest, evenals een warme, sterke en no-nonsense persoonlijkheid. Of ze in het heden van de show voorkomt of enkel in flashbacks, is op dit moment nog niet duidelijk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-series op Dvd & Blu-Ray: december 2014
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Dvd & Blu-Ray: december 2014

Alle series die deze maand in het schap verschijnen.

Ook deze maand weer flink wat bekende tv-series op Dvd en Blu-Ray. Vooral in de eerste dagen van deze feestelijke maand verschijnen veel grote titels. Wat te denken van een Dvd-verzamelbox van de Nederlandse komedieserie Toren C en het eerste seizoen van Hollands Hoop? Grote Amerikaanse tv-serie op Dvd en Blu-Ray zijn bijvoorbeeld Arrow (Seizoen 2), Falling Skies (Seizoen 3), The Originals (Seizoen 1) en True Blood (Seizoen 7).

De liefhebber kan binnenkort een Dvd-verzamelbox van The Office in huis halen. Later in december verschijnen het eerste seizoen van Sleepy Hollow, het tiende seizoen van Grey's Anatomy en het zesde seizoen van The Mentalist op schijf. Het jaar wordt afgesloten met een Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Mr Selfridge.

Hieronder de complete lijst met Dvd en Blu-Ray releases in december

2 december: Toren C (Seizoen 1-5)
3 december: Hollands Hoop (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
3 december: Arrow (Seizoen 2) Ook op Blu-Ray
3 december: Under The Dome (Seizoen 2) Ook op Blu-Ray
3 december: Falling Skies (Seizoen 3) Ook op Blu-Ray
3 december: The Vampire Diaries (Seizoen 5) Ook op Blu-Ray
3 december: The Originals (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
3 december: Brooklyn Nine-Nine (Seizoen 1)
3 december: Continuum (Seizoen 2)
3 december: Gomorra (Seizoen 1)
3 december: Haven (Seizoen 4)
4 december: The Office (The Complete Collection)
4 december: Dorus - 60 Jaar
4 december: De Ridder (Seizoen 2)
9 december: Dokter Tinus (Seizoen 3)
9 december: Line Of Duty (Seizoen 2)

10 december: Low Winter Sun (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
10 december: Hunted (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
10 december: Downton Abbey (Seizoen 5 - Deel 1)
10 december: True Blood (Seizoen 7) Ook op Blu-Ray
10 december: True Blood (The Complete Series) Ook op Blu-Ray
15 december: Star Trek Next Generation (Seizoen 7) Alleen op Blu-Ray
17 december: Sleepy Hollow (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray *
17 december: Blue Bloods (Seizoen 3)
17 december: Grey's Anatomy (Seizoen 10)
17 december: The Mentalist (Seizoen 6)
17 december: (Seizoen 15)

24 december: Mr Selfridge (Seizoen 2)
24 december: Mr Selfridge (Seizoen 1 + 2)


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Starz maakt jazz-dramaserie 'Storyville'
Series / Nieuws

Starz maakt jazz-dramaserie 'Storyville'

Theaterscenarist/-regisseur George C. Wolfe ontwikkelt de serie.

Starz ontwikkelt een nieuw project genaamd Storyville, een dramaserie over jazz van film- en theater-regisseur George C. Wolfe. Dit werd afgelopen maandag aangekondigd. Storyville is gebaseerd op een origineel idee van Wolfe, die drie Tony Awards won voor zijn Broadway-musical Jelly's Last Jam in 1992. Deze musical ging over jazz-pianist Jelly Roll Morton, wiens carrière begon in het zogenaamde Storyville-district.

Wolfe zal het script schrijven alsmede regisseren. Colin Callenders Playground Entertainment neemt de productie voor zijn rekening. Deze deal betekent opnieuw een samenwerking tussen Starz-CEO en Callender. Zij werkten eerder samen toen ze voor HBO werkten.

Wolfe maakte eerder theaterproducties zoals Nora Ephros Tony-genomineerde toneelstuk Lucky Guy, waarin Tom Hanks zijn Broadway-debuut maakte. Daarnaast won hij ook een Tony voor zijn werk aan Angels in America, dat werd verfilmd door HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Titel spin-off 'The Walking Dead' mogelijk bekend
Series / Nieuws

Titel spin-off 'The Walking Dead' mogelijk bekend

En er zijn twee nieuwe namen aangetrokken.

De website Joblo heeft het vermoeden dat de spin-off van tv-serie The Walking Dead mogelijk The Walking Dead: Cobalt gaat heten. De website Deadline meldt een iets ander verhaal. Volgens deze website zou Cobalt de titel zijn van de pilot.

De pilot-aflevering, geregisseerd door Adam Davidson, zou zich volgens Deadline afspelen tijdens dezelfde zombie-apocalyps die zich afspeelt in de moederserie The Walking Dead, gebaseerd op de comics van Robert Kirkman. De eerste aflevering zou zich focussen op een mannelijke gescheiden leraar en een vrouwelijke decaan. De zoon van deze vrouw zou een drugsverslaving hebben. Haar dochter zou nogal ambitieus zijn.

Voor de rollen van de zoon en dochter zijn acteur Frank Dillane (Harry Potter and the Half-Blood Prince) en actrice Alycia Debnam Carey (Into the Storm) aangetrokken.

The Walking Dead (Cobalt) moet ergens in 2015 op AMC verschijnen. Hoogstwaarschijnlijk tijdens de break tussen seizoen 5 en 6 van The Walking Dead.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Claire Holt belangrijkste kandidaat voor 'Supergirl'
Series / Nieuws

Claire Holt belangrijkste kandidaat voor 'Supergirl'

Ze zou dan het nichtje van Superman spelen.

Op dit moment is CBS hard op zoek naar een hoofdrolspeelster voor Supergirl, de serie rond het nichtje van Superman. Volgens The Wrap is Claire Holt de belangrijkste kandidaat voor de titelrol. Zij speelde eerder de rol van Rebekah in de series The Vampire Diaries en The Originals.

De serie, waarvan de pilot geschreven wordt door Greg Berlanti en Ali Adler, concentreert zich op het nichtje van Superman, Kara Zor-El. Duidelijk moet worden hoe ze leert om te gaan met haar superkrachten, die ze gedurende haar hele leven op Aarde verborgen heeft gehouden. Er is al een eerste seizoen voor de serie besteld.

Onlangs was er overigens nog het bericht dat de serie waarschijnlijk deel uit gaat maken van het DC-universum dat The CW al heeft opgebouwd met The Flash en Arrow.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.