search

Ons nieuws van donderdag 18 december 2014

Tv-versie 'Wet Hot American Summer' in de planning
Series / Nieuws

Tv-versie 'Wet Hot American Summer' in de planning

De oorspronkelijke film stamt alweer uit 2001.

Netflix is van plan om een tien afleveringen durende tv-vervolg te maken op de comedy-film Wet Hot American Summer uit 2001. De productie van de serie moet in januari van start gaan.

Het is nog niet bevestigd of castleden van de oorspronkelijke film zullen terugkeren. Die cast bestond uit acteurs zoals Paul Rudd, Bradley Cooper, Christopher Meloni, Molly Shannon, Michael Ian Black, Janeane Garofalo, David Hyde Pierce, Amy Poehler en Elizabeth Banks. Van sommige acteurs valt om verschillende redenen te betwijfelen of ze zullen terugkeren, maar we houden jullie op de hoogte.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat Arya dood in 'Game of Thrones'?
Series / Nieuws

Gaat Arya dood in 'Game of Thrones'?

En HBO heeft een nieuwe promo vrijgegeven.

In een interview met The Guardian wist actrice Maisie Williams, die de rol van Arya Stark speelt in HBO-serie Game of Thrones, verwarring te scheppen rond het lot van haar personage. Verder heeft HBO een promo vrijgegeven, die je onderaan dit bericht kunt bekijken. Deze is ietwat onscherp, maar dat komt omdat deze niet officieel is.

"Er is een groot eind voor Arya gepland," vertelde Williams. "Ze werken eraan om haar af te breken en je krijgt de kans om achter de scheuren te kijken." En dan, veel opvallender: "Het is, voor zover iedereen weet, het einde van Arya."

Of haar personage daarmee ook al niet het einde zal halen van de serie, is nog de vraag, maar het geeft wel een beeld van de grote onzekerheid die er heerst over hoe de serie verder moet. Volgens haar gaat de serie mogelijk verder dan het verhaal van de boeken van George R.R. Martin.

De serie heeft hem bijna bijgehaald en dan zou er geen materiaal meer over zijn voor showrunners David Benioff en D.B. Weiss om zich op te baseren. "We naderen het einde nu, dus ik weet niet wat ze volgend jaar gaan doen." HBO zou wel eens goed kunnen beslissen dat de serie zich af moet wenden van het bronmateriaal. Verder weten we dat Maisie Williams getekend heeft voor nog een zesde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Vikings' krijgt premièredatum
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Vikings' krijgt premièredatum

Ditmaal begeven Ragnar en de andere Vikingen zich naar Parijs.

Ragnar Lothbork en zijn Vikings keren snel terug voor een derde seizoen. History heeft bekend gemaakt dat het seizoen op 19 februari in première gaat. Het seizoen zal tien afleveringen duren en heeft nu ook een gloednieuwe synopsis. "Het nieuwe tien afleveringen tellende seizoen begint met Ragnar (Travis Fimmel) als koning en volgt de grote verantwoordelijkheid die nu op de schouders van de voormalig boer rust."

"Met de belofte van nieuw land van de Engelsen, leidt Ragnar zijn mensen naar een onzeker lot op de kust van de Wessex. King Ecbert (Linus Roache) heeft veel beloftes gemaakt en het valt te bezien of hij zich daaraan zal houden. Als altijd de rusteloze doler, zoekt Ragnar naar iets meer… en hij vindt dat in de mythische stad Parijs. Die zou ondoordringbaar zijn voor krachten van buiten en Ragnar en zijn Noordelingen moeten de muren afbreken en de Vikingen een plaats in de geschiedenisboeken geven."

De serie is vanaf 19 december te zien op FOX.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee nieuwe castleden voor 'The Flash'
Series / Nieuws

Twee nieuwe castleden voor 'The Flash'

Peyton List en Nicholas Gonzalez hebben een bijrol in het eerste seizoen.

Er zijn twee nieuwe castleden gevonden voor The CW's DC-serie The Flash. TVLine meldt dat actrice Peyton List en verder acteur Nicholas Gonzalez aan de cast toegevoegd zijn.

List zal de rol van Captain Colds zuster spelen, een wild kind dat graag aan haar broer wil laten zien dat ze het in zich heeft om zich bij zijn criminele clubje te voegen. Ze is niet bang om haar lichaam in het spel te gooien, om te krijgen wat ze wil. TVLine meldt dat de producenten haar willen gebruiken om Carlos Valdes' Cisco Ramon moeilijke tijden te geven.

Dan is er nog Nicholas Gonzalez, die de oudere broer van Cisco mag spelen, Dante. Hij was ooit het favoriete kind, als begaafd pianist maar het feit dat hij zijn potentieel nooit wist te realiseren, leidde tot een andere manier van kijken. Nu is hij jaloers op Cisco en moeten de twee op elkaar vertrouwen om te overleven.

De twee zijn beiden te zien in de zestiende aflevering van de serie, Rogue Time.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kijktip: Downton Abbey
Series / Netflix Kijktip

Netflix kijktip: Downton Abbey

De verwikkelingen het landgoed vormen meer dan een stoffig kostuumdrama.

Op het eerste gezicht lijkt Downton Abbey op een stoffig kostuumdrama, waar alleen je oma graag naar kijkt. Maar wie eenmaal begint te kijken, ontdekt dat dit een van de beste series is van de afgelopen jaren, dat vol zit met verslavende verhaallijnen, humor, spanning en interessante personages.

Downton Abbey is het landgoed van de Crawley familie en begin seizoen 1 zitten we in de periode vlak voor de Eerste Wereldoorlog en lijkt hun manier van leven voor altijd zo door te kunnen gaan. Lord Grantham en zijn Amerikaanse echtgenoot Cora hebben samen drie dochters. Lady Mary is de oudste en wordt gezien als de meest aantrekkelijke. Middelste dochter is Lady Sybil, qua uiterlijk de knapste en de meest idealistische terwijl Lady Edith het lelijke eendje is. Omdat dochters niet mochten erven, zal het landgoed op een dag worden overgenomen door een achterneef, met wie Mary verloofd is. Zo zal het in de familie blijven en kan hun leven ook na de dood van pa gewoon zo doorgaan. Maar dan komt deze achterneef om in de Titanic ramp en heb je de poppen aan het dansen. Ene Matthew Crawley blijkt de nieuwe erfgename. Uiteraard wordt gekeken of Mary hem interessant zou kunnen vinden als huwelijkskandidaat. Zij heeft echter een spuughekel aan hem en dat gevoel lijkt wederzijds. Maar zoals zo vaak veranderen haar gevoelens op het moment dat Matthew zich verloofd met een ander. Ineens is Matthew wel interessant, alleen is het natuurlijk 'not done' om achter een verloofde man aan te zitten.

Maar Downton Abbey draait net zo goed om de bedienden, die het huis draaiende houden. In de openingsscène van het eerste seizoen zie je op prachtige wijze precies hoe het huishouden in elkaar steekt. We zien hoe de kranten worden gestreken en men 'downstairs' druk bezig is met het maken van het ontbijt. Pas als dit allemaal klaar is, komen de graaf en familie tevoorschijn om aan tafel te gaan.

Op Netflix kan je nu de eerste vier seizoenen bekijken, waarvan seizoen 1 en 2 werkelijk fantastisch waren. We krijgen daarin een aantal grote onmogelijke liefdes, iemand die letterlijk voor het altaar gedumpt wordt, de Eerste Wereldoorlog en de veranderingen die dit meebrengt, een mysterie dat langzaam wordt ontrafeld en een romantiek van de oude stempel tussen bediende Anna en butler Mr Bates. Seizoen 3 was mij wat te zoetsappig. De zware verhaallijnen waren tot een conclusie gekomen en iedereen was net iets te happy. Het dreigde een karikaturale kant op te gaan met sommige karakters, hoewel het in vergelijking met andere series nog steeds erg goed was. Maar een grote gedurfde verhaallijn in seizoen 4 bracht het weer bijna op het oude niveau. Persoonlijk is mijn favoriete karakter de Dowager Countess (de moeder van de graaf) gespeeld door Maggie Smith. Zij brengt met haar cynisme en geweldige oneliners de humor in de show. Soms kan ze al met een enkele blik alles zeggen wat niemand hardop wil uitspreken.

Het mooie van Downton Abbey, is dat je langzaam ziet hoe de tijden veranderden. We zien de komst van de telefoon of de radio en hoe sommige mensen erom staan te springen en anderen het juist eng vinden en zouden willen dat alles hetzelfde bleef. Ook de rol van een graaf verandert langzaam en Lord Grantham, die het meeste wil vasthouden aan de oude manier van leven, moet nieuwe manieren vinden over de loop van de seizoenen om zijn landgoed draaiende te houden. Laat je niet weerhouden deze serie te kijken, omdat je denkt dat het oubollig zal zijn. Het bevat misschien geen wilde achtervolgingsscènes en special effects, er zitten genoeg verhaallijnen in die je op het puntje van je stoel zullen houden.

Leuk feitje: Het landgoed dat gebruikt wordt als Downton Abbey is Highclere Castle in Hampshire. Deze locatie kan ook worden afgehuurd als trouwlocatie. Top natuurlijk, maar je moet er wel wat geld voor neertellen. De huur alleen al begint bij 15.000 pond voor de dag.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Starz maakt tweede seizoen miniserie 'The Missing'
Series / Nieuws

Starz maakt tweede seizoen miniserie 'The Missing'

Het nieuwe seizoen zal bestaan uit acht afleveringen.

Starz heeft aangekondigd dat er een vervolg zal komen op de voor een Golden Globe genomineerde miniserie The Missing. Het nieuwe, acht afleveringen durende seizoen, zal opnieuw geschreven worden door broers Harry en Jack Williams en zal twee verschillende tijdlijnen bevatten. Het seizoen betreft een nieuwe zaak, nieuwe personages en een nieuwe locatie.

Frances O'Connor werd onlangs genomineerd voor Beste Actrice in een miniserie of tv-film voor haar rol als Emily Hughes in het eerste seizoen. De laatste aflevering van het eerste seizoen, dat gaat over de gevolgen van de plotselinge verdwijning van de vijf jaar oude Oliver Hughes, wordt op zaterdag 10 januari uitgezonden.

In het Verenigd Koninkrijk werd de serie op BBC One uitgezonden en trok elke week circa 7 miljoen kijkers. Willow Grylls, Charlie Pattinson en Elaine Pyke produceren The Missing.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.