search

Ons nieuws van woensdag 24 december 2014

Bruce Campbell over zijn terugkeer als Ash in tv-serie 'Evil Dead'
Series / Nieuws

Bruce Campbell over zijn terugkeer als Ash in tv-serie 'Evil Dead'

Na 20 jaar geruchten keert de acteur eindelijk terug naar de rol die hem beroemd maakte.

Na twee decennia van geruchten en afwachten, werden fans onlangs verblijd met het nieuws dat Bruce Campbell opnieuw de rol van Ash uit de Evil Dead-films zal spelen in een Evil Dead tv-serie van Starz (eerder werd gemeld dat deze serie de titel Ash vs. Evil Dead zal dragen, maar dat lijkt inmiddels niet meer het geval te zijn).

Van de serie worden tien half uur durende afleveringen gemaakt, die eind 2015 uitgezonden zullen worden. Naast de terugkeer van Campbell, zal Evil Dead-regisseur Sam Raimi de pilot regisseren en het volledige seizoen produceren.

Hoofdrolspeler Campbell liet zich tijdens een uitgebreid interview met Entertainment Weekly ook uit over het project en gaf een aantal details weg. Ten eerste liet Campbell weten dat Ash, die nu in een trailerpark woont en een waardeloos baantje heeft, na de terugkeer van de Deadites samen met twee jonge collega's een reisje maakt om het tegen de gedrochten op te nemen. Over de beslissing tot het maken van een serie zei de acteur het volgende:

''We beseften ons dat het te duur zou zijn om wederom een film te maken. In de vorm van een tv-serie kunnen we mensen echter precies bieden wat ze willen zien, en de mythologie en het personage verder uitdiepen. Ash heeft in één seizoen waarschijnlijk meer dialoog dan in drie films. Hij wordt nu een beter gevormd personage. Het is daarbij ook niet zo dat we de franchise hebben uitgemolken, dus we vonden het een poging waard.''

Over vergelijkingen met The Walking Dead zei Campbell het volgende:

''Walking Dead is Walking Dead, maar wij waren eerder. Maar Evil Dead is zo ver verwijderd van The Walking Dead als je maar kunt verzinnen. Die serie is ontzettend duister, maar wij bieden de kijker meer komische horrortaferelen. Dit is de kans om volle bak terug te keren. Sam is terug, ik ben terug, [uitvoerend producent] Rob Tapert is terug. Of je het nu wilt of niet, dit gaat gebeuren.''

Wat betekenen die komische taferelen voor de toon van de film? Campbell lijkt te denken dat de serie meer de combinatie horror/comedy van Evil Dead II zal bevatten dan de slapstick-actie uit Army of Darkness.

''We nemen de horror-elementen behoorlijk serieus en maken daar ook geen grappen over. Het is meer de reactie van Ash, een man van middelbare leeftijd die hier helemaal geen zin in heeft, die komisch is. Hij is niet meer de Ash die hij ooit was... De serie bevat komische horror en horror-horror. Het mooie van Starz is dat we alles kunnen laten zien. De fans willen bloed en gruwelen zien, en dat krijgen ze dan ook. Helaas zijn die gruwelen wel allemaal op mijn personage gericht.''

Campbell meldt verder dat Ash de ultieme ant-held blijft. Hij sprak verder ook over twee andere grote rollen, waarvan een een soort vaderfiguur zal zijn. Toen Campbell ten slotte werd gevraagd over het gebruik van praktische effecten en CGI, antwoordde hij als volgt:

''CGI is nog steeds duur, en het neemt veel tijd in beslag. Ik heb het vermoeden dat we zullen doen; een combinatie van alles wat er mogelijk is. Dat is ook leuker voor het publiek. In Army of Darkness gebruikten we alles van front screen-projectie tot miniaturen, stop-motion en mannen in rubberen pakken. Een mengelmoes dus.''

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kim Dickens pakt hoofdrol in 'The Walking Dead' spin- off
Series / Nieuws

Kim Dickens pakt hoofdrol in 'The Walking Dead' spin- off

Actrice uit Gone Girl belangrijk gezicht in ' Cobalt'.

Actrice Kim Dickens speelt volgens Deadline de vrouwelijke hoofdrol in de The Walking Dead spin-off Cobalt (werktitel). Ze zal te zien zijn naast de mannelijke hoofdfiguur, ingevuld door Cliff Curtis.

Dickens zagen we onlangs nog als politierechercheur in David Finchers kaskraker Gone Girl. Ook had ze rollen in series als Sons of Anarchy, Threme en Deadwood. Ze gaat in de TWD spin-off de rol spelen van een decaan met twee kinderen. Ze heeft een relatie met een gescheiden leraar. De rollen van de kinderen zijn voor Frank Dillane en Alycia Debnam Carey.

Onlangs berichtten we nog dat de serie zich in Los Angeles afspeelt. "Cobalt" speelt zich gelijktijdig af met de zombie-uitbraak in de moederserie, die zich in en om Atlanta afspeelt. De pilot-aflevering is in handen van Adam Davidson en ergens in 2015 verschijnt deze op AMC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie - 'True Blood' seizoen 7
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'True Blood' seizoen 7

Schitterende uitgave van dit laatste seizoen van de HBO-serie.

Bedenker: Alan Ball | Cast: Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammell (Sam Merlotte), Ryan Kwanten (Jason Stackhouse), Rutina Wesley (Tara Thornton), Chris Bauer (Andy Bellefleur) | Jaren: 2008 "“ 2014 | TV-release: HBO

In juli 2013 gaf de Amerikaanse kabelaar HBO opdracht tot het maken van het zevende seizoen van True Blood. Vervolgens liet de zender een krappe twee maanden later weten, dat de serie ten einde zou komen met dit zevende seizoen. Voorafgegaan door een special met de titel Farewell to Bon Temps, werd op 22 juni begonnen met de uitzendingen en die kwamen op 24 augustus tot een einde.

Het seizoen gaat van start met een openingsgevecht tussen woedende Hep-vampieren en hun prooi uit Bon Temps. Daarmee zet maker Alan Ball meteen de toon voor een reeks ontknopingen voor Sookie, Bill, Eric, Jason, Sam, Alcide, Tara en hun bondgenoten en tegenstanders "“ vampier of mens. Een aantal van de meest geliefde personages wacht een wreed lot; de anderen zullen aan de dood (of aan de ondoden) ontsnappen en lange en gelukkige relaties aangaan die de fans zullen verrassen en, uiteindelijk, bevredigen.

De ontvangst van dit laatste seizoen is bijzonder gemengd. Op RottenTomatoes krijgt het seizoen op basis van 14 recensies een score van vijftig procent toegekend. "Ondanks de belofte van een passend schokkende seriefinale, is True Blood vooral content met het lopen langs reeds gebaande wegen." Ook op Metacritic scoort het seizoen niet goed. Bij critici een score van 54 en bij gebruikers van de site een 4,8.



Blu-Ray: True Blood seizoen 7 | Duur: 10 afleveringen / 54 min. | Release: juni 2014 | Video: 1080p / 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Discs: 4x Blu-ray | EAN: 5-051888-198773| Met dank aan: HBO / Warner Bros.

De Blu-ray uitgave van dit laatste seizoen is een iets dikkere dan normale Blu-ray keepcase met daar omheen een slipcover. De twee bevatten hetzelfde artwork, namelijk een beeld van een tranen met bloed huilende Sookie. Achterop tref je een Engelse en Nederlandse synopsis aan en verder (gek genoeg) compleet Engelstalige omschrijvingen van de extra's. Maak je de keepcase open, tref je een viertal schijven aan. Daarop staan enkel nummers van afleveringen en bonusfeatures aangegeven. Binnen in staan tot slot afleveringtitels.

Zoals verwacht mag worden van HBO, dat ondertussen een hoge standaard heeft gezet voor dit soort uitgaves, is het beeld van bijzonder hoge kwaliteit. Het contrast is sterk, er is nauwelijks grain en als dat er is, is het duidelijk zo bedoeld. De randen van wat je ziet zijn haarscherp en verder zie je heldere kleuren. De beeldkwaliteit op deze uitgave is dus geweldig van kwaliteit.

Ook met de audio zijn we blij: de DTS-HD 5.1 soundtrack is nagenoeg perfect. Alle brullen, dialoog, en ga maar door, komen precies uit de boxen zoals je zou hopen bij dit soort uitgave. Ook hier heeft HBO het dus niet nagelaten een goede uitgave te maken.



Extra's
Waar audio en beeld van geweldige kwaliteit zijn, kan dat helaas niet gezegd worden van de extra's. De mooiste extra is A Farewell to Bon Temps en duurt ongeveer een half uur. Daarin kijken cast en crew terug naar de avonturen die ze beleefd hebben in de serie en krijgen we een mooie terugblik op de seizoenen.

Andere extra's zijn audiocommentaren, een mini-documentaire van de laatste dagen op de set (waarin je mooi ziet hoe de cast en crew wat emotioneel worden naarmate het einde van de opnames dichterbij komt) en verder een blik op de belangrijkste personages uit de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe promo & synopsis 'Agent Carter'
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe promo & synopsis 'Agent Carter'

Peggy moet op een missie die ertoe doet.

[video_embed]814[/video_embed]

Hierboven een nieuwe promo voor Marvel / ABC-serie Agent Carter. Daarnaast is er een synopsis voor de derde aflevering van de serie, die de aflevering Time & Tide draagt. "Terwijl Agent Carter steeds dichter bij het vinden van Howard Starks gestolen technologie komt, komt Peggy's missie in gevaar, als de SSR Jarvis arresteert en een geheim onthuld wordt."

Rollen in de serie, die zeven afleveringen zal tellen, worden gespeeld door Hayley Atwell, Dominic Cooper, Costa Ronin, Lyndsy Fonseca, Shea Whigham, Enver Gjokaj en Chad Michael Murray.

De twee uur durende première-aflevering wordt op 6 januari uitgezonden in de Verenigde Staten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer beelden in nieuwe promo 'Better Call Saul'
Series / Video/clip/featurette

Meer beelden in nieuwe promo 'Better Call Saul'

Bob Odenkirk keert in februari terug als rasadvocaat Saul Goodman.



Hierboven zie je een korte nieuwe promovideo van Breaking Bad-spinoff Better Call Saul.

In de nieuwe serie zien we de avonturen van de dubieuze advocaat Saul Goodman (Bob Odenkirk). De serie start zo'n zes jaar voor de gebeurtenissen in Breaking Bad en naast Goodman zien we ook Breaking Bad-personages als Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), Chuck (Michael McKean), Kim (Rhea Seehorn), Hamlin (Patrick Fabian) en een andere advocaat, gespeeld door Michael Mando.

Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen en beleeft op 8 (en 9) februari 2015 zijn première op AMC. Het tweede seizoen staat al in de stijgers en krijgt dertien afleveringen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.