search

Ons nieuws van donderdag 22 januari 2015

Clark Gregg over lancering Inhumans in 'Agents of S.H.I.E.L.D.'
Series / Nieuws

Clark Gregg over lancering Inhumans in 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

En waar gaat de tweede helft van het tweede seizoen over?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

In een interview met CBR ging acteur Clark Gregg in op de introductie van de Inhumans in Marvel's filmuniversum. Die ging via een aflevering van Agents of S.H.I.E.L.D. en onthulde Chloe Bennets Skye als de eerste officiële Inhuman. In het interview vertelde Gregg over de betekenis hiervan voor de toekomstige afleveringen.

"Inhumans vertegenwoordigen een ander hoofdstuk," begon hij. "In de comics zijn de Inhumans een ras van getransformeerde mensen. Het zijn min of meer mutanten. Dat deel van de comics vond ik altijd geweldig. Het zijn mensen die anders geëvolueerd zijn en dat zorgt voor veel angst. Sommige mensen willen hen uitroeien, anderen opsluiten en anderen willen hen registreren. En sommige van hen worden superhelden. Anderen monsters. Dat vind ik interessant. Gaan we de mensen die anders zijn accepteren, of proberen we ze uit te roeien?

"Het eerste waar we mee om zullen gaan is dat Coulson iedereen hier naartoe gebracht heeft met zijn schrijfsels. Hij vond een duizenden jaren oude buitenaardse stad en dat bleek een fabriek e zijn waar zijn meest geliefde protegé in iets anders veranderde en een van zijn teamleden vermoorde. Dat gaat niet makkelijk zijn voor dit nieuwe team."

De serie keert terug in maart. De eerste film over de Inhumans gaat in november 2018 in première.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Scandal' krijgt mogelijk een spinoff serie
Series / Nieuws

'Scandal' krijgt mogelijk een spinoff serie

Bedenker Shonda Rhimes ziet wel brood in een serie over Olivia' s vader.

Shonda Rhimes, de bedenker en schrijfster van onder meer de hitserie Scandal, vertelde in een interview met The Hollywood Reporter dat er een mogelijkheid is, dat Scandal een spinoff serie krijgt. Deze zou dan volgens haar kunnen gaan over de vader van Olivia, die (zoals fans van de serie weten) de leiding heeft over de geheime black-ops divisie B613.

Scandal ging in de eerste twee seizoenen over de affaire van 'fixer' Olivia Pope met de president van Amerika Fitz. In het derde en vierde seizoen begonnen de verhaallijnen rond Olivia' s vader en zijn geheime divisie een steeds meer centrale rol in te nemen. Inmiddels is de serie op de Amerikaanse buis middenin het vierde seizoen en is het nog steeds ontzettend populair. Maar ondanks het succes zegt Rhimes dat Scandal niet zoveel seizoenen zal krijgen als haar andere serie Grey's Anatomy (waar de cast net heeft getekend voor een twaalfde seizoen). Scandal zou niet genoeg stof hebben volgens Rhimes om de acht of tien seizoenen te halen, maar een vervolg in een andere vorm ziet ze wel zitten. "Ik heb een obsessie met B613 die wellicht wat ongezond is," zei Rhimes. "Ik heb ongeveer drie versies voor een B613 spinoff in mijn hoofd en ben daar de hele tijd mee bezig."

Toch duurt het nog even voor de spinoff vorm gaat krijgen. Rhimes heeft naast Grey's en Scandal namelijk ook de serie How to get away with murder op de buis en vindt dat Scandal eerst tot een eind moet komen. Werken aan vier seizoenen tegelijkertijd vindt Rhimes iets teveel van het goede en bovendien vindt ze dat Olivia' s verhaallijn eerst helemaal moet worden afgerond, voor ze verder kunnen kijken naar wat er mogelijk is qua vervolg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijfde seizoen 'American Horror Story' grote vernieuwing
Series / Nieuws

Vijfde seizoen 'American Horror Story' grote vernieuwing

Het vijfde seizoen een heruitvinding van de serie zijn.

American Horror Story verandert elk seizoen van setting. Maar volgens FX CEO John Landgraf, gaat het vijfde seizoen een heruitvinding van de serie zijn. Wat we precies mogen verwachten, wilde hij niet vertellen, maar volgens hem werkt showrunner Ryan Murphy hard aan bepaalde veranderingen.

"Een van de dingen die ik hier zo geweldig aan vind, is dat het radicaal, radicaal veranderd kan worden als je kijken naar de toon, setting, periode, personages en cast," vertelde Landgraf. "Ik denk dat er een ongewoon grote heruitvinding plaats vindt tussen boek vier en boek vijf, groter dan wanneer je kijkt naar het verschil tussen boek drie en vier."

Eén van de veranderingen is in elk geval het verdwijnen van veteranen Sarah Paulson en Emma Roberts. Wie weet doelt Landgraf op een complete vernieuwing van de cast. Anderzijds zou het ook kunnen dat de verhalen van de verschillende seizoenen aan elkaar verbonden worden in het vijfde seizoen, iets waar al eens naar gehint werd.

Seizoen vijf van AHS gaat in de herfst in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe promo tweede helft 'The Walking Dead' seizoen 5
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe promo tweede helft 'The Walking Dead' seizoen 5

Vanaf 8 februari kunnen we weer genieten van nieuwe afleveringen.



AMC heeft een nieuwe promovideo voor de tweede helft van The Walking Dead seizoen 5 online geplaatst.

The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige strip van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard. De hoofdrolspelers van het vijfde seizoen zijn Andrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yuen, Lauren Cohan, Chandler Riggs, Melissa McBride, Emily Kinney, Danai Gurira, Chad Coleman and Sonequa Martin-Green.

Het tweede deel van The Walking Dead seizoen 5 wordt vanaf 8 februari 2015 uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Duchovny heeft zin in vervolg op 'The X-Files'
Series / Nieuws

David Duchovny heeft zin in vervolg op 'The X-Files'

Alleen Gillian Anderson moet haar interesse nog laten blijken.

Afgelopen weekend werd bekend dat Fox plannen heeft om The X-Files nieuw leven in te blazen. Acteur David Duchovny heeft nu laten weten dat hij er klaar voor is om opnieuw de rol van agent Fox Mulder te spelen. Gisteren liet Duchovny aan USA Today weten dat hij meer dan bereid is om het avontuur opnieuw aan te gaan samen met Gillian Anderson en (bedenker) Chris Carter.

Fox TV Group-voorzitter Gary Newman kondigde tijens een presentatie van het kanaal aan dat ze in gesprek zijn om Carts klassieke tv-serie te doen herleven. Newman zei daarnaast dat hij Duchovny en Anderson graag opnieuw de hoofdrollen zou willen zien spelen. De 54-jarige Duchovny voegde aan zijn opmerkingen toe dat hij ervan uitgaat dat dit allemaal snel zal gaan gebeuren. Hij liet ook weten dat het volgens hem niet een heel seizoen zal zijn, maar eerder een soort miniserie.

The X-Files werd tussen 1993 en 2002 uitgezonden en omvatte 202 afleveringen. Daarnaast werd er een film gemaakt die tussen seizoenen 5 en 6 afspeelde en een tweede film in 2008. De serie vergaarde in totaal 21 Emmy-nominaties en kreeg ook een spinoff-serie genaamd The Lone Gunmen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur gevonden voor 'Minority Report' pilot
Series / Nieuws

Regisseur gevonden voor 'Minority Report' pilot

De klus gaat naar Mark Mylod, bekend van 'Once Upon a Time' en 'The Affair'.

Onlangs vernamen we dat Fox groen licht had gegeven voor een tv-serie rondom Minority Report, een sciencefictionfilm van Steven Spielberg die hij baseerde op het gelijknamige korte verhaal van Philip K. Dick. Inmiddels zijn we anderhalve week verder en meldt Deadline dat Mark Mylod (Once Upon a Time, The Affair) is aangesteld om de pilot te regisseren. Hij zal daarbij gebruik maken van een script van Max Borenstein (Godzilla, 2014).

Het project van Spielbergs Amblin TV speelt zich tien jaar later af dan de gebeurtenissen in de film. Het verhaal volgt een van de drie precogs die er vanwege de constante toekomstvisioenen niet in slaagt om een normaal leven te leiden. Na een ontmoeting met een vrouwelijke rechercheur, een met een zwaar verleden, beseft de precog dat hij met zijn gaven iets voor de wereld kan betekenen.

Minority Report (2002), met hoofdrollen voor o.a. Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton en Max von Sydow, haalde wereldwijd 358,4 miljoen dollar binnen. In de toekomst worden criminelen gearresteerd door een speciaal team, voordat ze een misstap hebben begaan. John Anderton (Cruise) werkt bij het team en wordt op een gegeven moment beschuldigd van een toekomstige misdaad. Hij vlucht en probeert zijn onschuld te bewijzen.

Kevin Falls gaat als showrunner aan de slag. Minority Report heeft nog geen premièredatum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.