search

Ons nieuws van dinsdag 21 april 2015

Netflix Kijktip: 'The Bridge'
Series / Netflix Kijktip

Netflix Kijktip: 'The Bridge'

Fijne Scandinavische serie met goed acteerwerk en veel spanning.

Sommige van de meest spannende series komen van Scandinavische bodem en The Bridge hoort zeker bij de toppers die hier de afgelopen jaren zijn gemaakt. De combinatie van sterk acteerwerk en een zenuwslopende verhaallijn rond een moordzaak zorgt ervoor dat dit een serie is, die je in een keer achter elkaar wil kijken. Seizoen 1 hiervan is in ieder geval in zijn geheel (10 afleveringen) te bekijken op Netflix.

De originele titel van de serie is Bron Broen. Beide betekenen brug; bron is het Zweedse woord, broen het Deense. Het is dan ook een Deens-Zweedse productie die in beide landen speelt en waarin beide talen worden gesproken. De titel verwijst naar de Sontbrug die Denemarken en Zweden verbindt.

In de eerste aflevering wordt er op deze brug een lijk achtergelaten exact op de grens tussen Denemarken en Zweden. Het lichaam is in tweeën gezaagd, waardoor beide landen de zaak op zich dienen te nemen. Er wordt besloten dat er gezamenlijk aan het onderzoek moet worden gewerkt, waardoor twee tegenpolen de zaak samen moeten zien op te lossen. Dat zijn de Deense politie-inspecteur en gezinsvader Martin Rohde (Kim Bodnia) en de Zweedse, wereldvreemde Saga Norén (Sofia Helin), die kenmerken van het syndroom van Asperger vertoont. Naarmate het onderzoek vordert, leren de twee elkaar steeds beter kennen en respecteren. Maar de zaak is niet makkelijk om op te lossen en de dader blijkt allerlei motieven te hebben voor de eerste moord en daarop volgende slachtoffers.

The Bridge is zo'n serie waar je vanaf de eerste secondes al in wordt gezogen, waarna je door moet blijven kijken om erachter te komen wie de dader is. De muziek, sfeervolle nachtscènes en toprollen van Bodnia en Helin maken het tot een echte kijkervaring. Meer vertellen over de serie zou echter zonde zijn, want juist het onverwachte draagt bij aan de kijkbeleving.

Na het eerste seizoen volgde een tweede, dat eveneens erg sterk is al duurt die wel iets langer (een aflevering of twee) om op gang te komen. Om deze te kijken, dien je wel echt het eerste seizoen gekeken te hebben want er wordt heel veel aan gerefereerd en is anders moeilijk te begrijpen. Er is momenteel een derde in de maak, maar zonder Bodnia, waardoor het afwachten is of die hetzelfde niveau zal weten te halen. Hij is namelijk de spil waar alles om draait en degene waar je je als kijker het meest in kan inleven, aangezien het personage van Helin niet helemaal weet hoe ze sociale situaties moet aangaan en hierdoor vaak bot overkomt, omdat ze de gevoelens of intentie van mensen niet goed kan inschatten.

The Bridge was zo' n succes dat het meerdere vervolgen kreeg. Een Engelse versie liet het verhaal afspelen in de tunnel tussen Dover en Calais en de Amerikaanse variant had de Mexicaanse grens met de VS als achtergrond. Geen kan echter tippen aan The Bridge qua acteurs en al zeker niet qua spanning en sfeer. Want zo sterk als deze serie, worden er maar (te) weinig gemaakt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wes Craven maakt Syfy-serie 'The People Under the Stairs'
Series / Nieuws

Wes Craven maakt Syfy-serie 'The People Under the Stairs'

Daarnaast ontwikkelt de regisseur een tweede serie genaamd We Are Completely Fine.

Wes Craven heeft aangekondigd dat hij niet een, maar twee tv-series zal maken. Een van deze series, die beide gemaakt worden voor Syfy, is gebaseerd op Cravens horrorfilm The People Under the Stairs en de andere serie draagt de titel We Are All Completely Fine. De film uit 1991 ging letterlijk over een stel monsters dat onder de trappen en in de muren van een oud huis woont.

We Are All Completely Fine gaat over dokter Jan Sayer, een enigmatische psycholoog, die de overlevenden van vijf horrorscenarios samenbrengt in een groep. Wat Sayer echter niet weet, is dat ze hiermee de monsters uit hun verleden nieuw leven inblaast. Een vage omschrijving, maar van Craven mogen we op zijn minst een origineel gegeven verwachten!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Arrow'/'Flash' spin-off krijgt dertien afleveringen
Series / Nieuws

'Arrow'/'Flash' spin-off krijgt dertien afleveringen

En de werktitel blijkt 'Legends of Tomorrow' te zijn.

Er is nog maar weinig bekend voer de geplande spin-off van Arrow en The Flash. Nu is er een titel aangekondigd voor de serie en iets meer nieuwe informatie bekend gemaakt. Volgens The Flash-acteur John Wesley Shipp heeft de serie de werktitel Legends of Tomorrow gekregen. Verder zou het eerste seizoen van de serie dertien afleveringen gaan tellen.

Er is nog maar weinig bekend over de show. Zeker is dat er een reeks DC-helden in speelt: Ray Palmer (Brandon Routh), Martin Stein (Victor Garber), Ciara Renee (Kendra Saunders), Captain Cold (Wentworth Miller), Heat Wave (Dominic Purcell) en Rip Hunter (Arthur Darvill).

De komende tijd zal The CW waarschijnlijk meer bekend maken over de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Walter Skinner inderdaad in nieuw seizoen 'The X-Files'
Series / Nieuws

Walter Skinner inderdaad in nieuw seizoen 'The X-Files'

De directeur van de FBI keert terug.

Het was al erg waarschijnlijk dat Mitch Pillegi's Walter Skinner terug zou keren voor het zes afleveringen tellende nieuwe seizoen van The X-Files en nu bevestigd. Hij liet op Twitter weten terug te keren voor de serie van Fox. Pileggi maakte zijn debuut in aflevering 20 van de show en was uiteindelijk in 81 afleveringen te zien. Hoe groot zijn rol zal zijn in het nieuwe seizoen is nog niet bekend.


Showrunner is wederom Chris Carter en ook hoofdrolspelers Gillian Anderson en David Duchovny keren terug. De opnames van het nieuwe seizoen vinden in de zomer al plaats.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie posters FOX's 'Scream Queens'
Series / Posters

Drie posters FOX's 'Scream Queens'

De nieuwe horrorkomedie van FOX, met bekende namen - zoals "scream queen" Jamie Lee Curtis.

Hieronder zie je drie nieuwe affiches voor de serie Scream Queens van de zender FOX. In de serie zien we onder meer Jamie Lee Curtis (Halloween), Emma Roberts (American Horror Story: Freak Show), Joe Manganiello (True Blood), Lea Michele (Glee), Abigail Breslin (Little Miss Sunshine) en Keke Palmer (Masters of Sex).

Scream Queens is een serie van de bedenkers van Glee en American Horror Story en gaat over een campus van een universiteit de vrede verstoord door een reeks moorden. Ergens in september op FOX. Onderstaande poster zijn van Emma Roberts (2x) en Keke Palmer.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo 'Game of Thrones' aflevering 3: 'High Sparrow'
Series / Video/clip/featurette

Promo 'Game of Thrones' aflevering 3: 'High Sparrow'

Check alvast de eerste beelden.



Het vijfde seizoen van Game of Thrones is ondertussen twee afleveringen verder en de ware fan kijkt uiteraard alweer uit naar aflevering 3 'High Sparrow'. Hierboven zie je een eerste promo van deze aflevering.

De korte synopsis voor de derde aflevering: In Braavos ziet Arya de Many-Faced God. In King's Landing geniet Queen Margaery van haar nieuwe man. Tyrion enVarys bewandelen de Long Bridge of Volantis. De derde aflevering is geschreven door David Benioff en D. B. Weiss en is geregisseerd door Mark Mylod.

De nieuwe aflevering wordt uitgezonden op 26 april, uiteraard op HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.